share

Πικάντικα Κριτσίνια

από
CE-9A-CF-81-CE-B9-CF-84-CF-83-CE-AF-CE-BD-CE-B9-CE-B1-4


Η προγραμματισμένη ανάρτηση ήταν άλλη αλλά σήμερα προκειμένου να ετοιμάσω ένα μικρό δωράκι ξεσκόνισα πάλι τα κιτάπια μου και σε διαφημιστικό φυλλάδιο για μαργαρίνη υπήρχε η ιδέα για αυτά τα κριτσίνια, έτσι πειραματίστηκα και σας τα παρουσιάζω.
Πολύ εύκολα στην παρασκευή τους και νόστιμα στη γεύση τους.
Τα υλικά
160γρ μαργαρίνη
2 αυγά
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
100γρ. φιστίκια αλεσμένα
60γρ πικάντικη κεφαλογραβιέρα
2 κουταλιές τριμμένο βασιλικό
2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την επικάλυψη
Σουσάμι
Λιναρόσπορο
Καπνιστή πάπρικα
Διαδικασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά.


Βάζουμε τη ζύμη σε ζελατίνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.


Σε ένα πιάτο βάζουμε τα σπόρια με την πάπρικα.
Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια όσο μήκος θέλουμε και τα περνάμε από το μείγμα σπόρων πάπρικας.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με χρήση αέρα για 20 λεπτά.


μπορούμε να συνοδεύσουμε το ποτό μας ή να τα απολαύσουμε με ένα δροσιστικό ντιπ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    δείχνουν υπέροχα, η συνταγή θυμίζει λιγάκι κουρού με αυγά, δεν έφαγα ακόμη και τώρα τα βλέπω και ξερογλείφομαι

  2. Απάντηση

    Αχ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ούτε κι εγώ έχω φάει ακόμη μόνο ένα μικρό κριτσινάκι δοκίμασα!!

    • eleni
    • 29 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,πολύ νόστιμα και πικάντικα φαίνονται!
    Τα κριτσινάκια σ΄όλους αρέσουν,θα τα φτιάξω στα κορίτσια.
    Φιλιά!

  3. Απάντηση

    Tα τσακίζω τα κριτσίνια κάθε είδους!
    Τέλεια φαίνονται αυτά εδώ,γεια στα χέρια σου!!:):)

  4. Απάντηση

    Ελένη είσαι Αθήνα;;;
    Τα κριτσινάκια είναι και πολύ εύκολο να φτιαχτούν λίγα λεπτά το ζύμωμα κι άλλο λίγο το πλάσιμο.

  5. Απάντηση

    Μάγδα άμα σου αρέσουν πολύ τα κριτσίνια δεν μένει παρά να τα φτιάξεις είναι πανεύκολα!!

  6. Απάντηση

    Πανεύκολα και νόστιμα τα κριτσινάκια σου Ξανθή μου. Θα το προσπαθήσω και εγώ κάποια στιγμή, μα από ότι κατάλαβα δεν θέλουν και πολύ πλάσιμο.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  7. Απάντηση

    Λίνα αυτή είναι συνταγή για τα μικρά σου!!τόσο εύκολη δηλαδή.
    Φιλάκια
    Καλό βράδυ και σε σας.

  8. Απάντηση

    Και σε μας αρέσουν τα κριτσινάκια, σε όλες τις εκδοχές τους.
    Και αυτά εδώ φαίνονται εύκολα και πικάντικα, ότι πρέπει για βουτιές στα καλοκαιρινά γιαουρτοντίπ.
    Καλό βράδυ Ξανθή μου!

  9. Απάντηση

    Χρύσα αυτά τα βραδινά γιουρτοντίπ τι ωραία που είναι σε ήσυχη βεράντα με θέα και μια μπύρα στο χέρι!!!
    Καλό σου βράδυ!!

  10. Απάντηση

    Moυ αρέσει πάρα πολύ η πάπρικα σε τέτοια ζυμαροειδή!! Φαντάζομαι ότι σε συνδυασμό με το τυρί που έχουν μέσα τα κριτσίνια θα είναι το κάτι άλλο!!!
    Μια εσύ με τα κριτσίνια σου, μια η Γαστεροπλήξ με τη τυροκαυτερή της σήμερα με ξεληγώσατε βρε κορίτσια…
    Καλό βράδυ
    Σε φιλώ

    • eva
    • 29 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή μου η ζύμη φαίνεται πολύ ωραία!!
    Φαντάζομαι κ τα κριτσινάκια πέτυχαν!!!
    Φιλάκια,καλημέρα!

  11. Απάντηση

    Με τόσα υλικά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνονται πεντανόστιμα!!
    Αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για πολλά… ντιπαρίσματα βλέπω!!!

    • iwanna
    • 30 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Bάζω το μπαλκόνι με τη θέα και την δροσερή μπίρα,βάζεις τα κριτσινάκια σου;
    πολύ λαχταριστά φαίνονται πρέπει να τα δοκιμάσω………….

  12. Απάντηση

    anthivolon εγώ πρόθεση καλή είχα να τα χαρίσω σε φίλη που θα πάω τώρα.
    Είναι αρκετά πικάντικα κι αν το τυρί είναι πολύ πικάντικο ακόμη καλύτερα.
    Καλημέρα.

  13. Απάντηση

    Καλημέρα Εύα μια συνονόματη σου θα μας πει σε λίγο για την επιτυχία!!!

  14. Απάντηση

    ΕΛΕΝΑ καλοκαιράκι βραδάκι όλα χρειάζονται.

  15. Απάντηση

    Ιωάννα στη βεράντα στη Νάξο;;;ε όταν πας θα έρθω και θα βάλω και κριτσίνια κι ότι άλλο θέλεις.
    Καλημέρα!!

  16. Απάντηση

    Αμα συνοδεύονται και με το κατάλληλο τυράκι, είναι όλα τα “λεφτά” Ξανθή μου :-))

  17. Απάντηση

    Εύκολη συνταγή, νόστιμη και μου αρέσει πολύ…με με ένα ποτήρι κρύα μπύρα!

  18. Απάντηση

    Πηνελόπη τα πρόσφερα σε μια φίλη που πήγα σπίτι της.
    Κάτσαμε στη βεράντα και φάγαμε και γραβιέρα Κρητική μαζί με το καφεδάκι μας!!

  19. Απάντηση

    Δήμητρα με μπύρα κι όχι μόνο!!
    Καλημέρα!!!Τι γίνεται εκεί στα βόρεια με τον καιρό σας παίζει παιχνίδια;;

    • kiki
    • 30 Ιουνίου 2010
    Απάντηση

    Ωχ! Με τα ξηροκάρπια θα είναι αδύνατον να αντισταθείς!

  20. Απάντηση

    ουπς..πώς δεν τα είδα εγώ αυτά χθες…με ξεμυάλισε το συκωτάκι με τη σαλτσούλα σου..
    υπέροχα τα κριστινάκια,ωραία νότα το πιπέρι..
    καλημέρες και καλό μήνα…

  21. Απάντηση

    Κική άρεσαν πάντως σε όσους δοκίμασαν!!

  22. Απάντηση

    SpIrToKoYto όντως πικάντικα κι αν και το τυρί είναι αρκετά πικάντικο ακόμη καλύτερα.
    Θα είμαι Σ/Κ στα μέρη τα εξοχικά σου!!

  23. Απάντηση

    SpIrToKoYto όντως πικάντικα κι αν και το τυρί είναι αρκετά πικάντικο ακόμη καλύτερα.
    Θα είμαι Σ/Κ στα μέρη τα εξοχικά σου!!

  24. Απάντηση

    κι εγώ..!!!
    αν είναι να δώσουμε στίγμα για καφέ..

  25. εκπληκτική η φωτογραφία παρουσίασης!!!!!

    καλημερούδια 🙂

  26. Απάντηση

    Και λοιπόν σε ευχαριστώ πολύ!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode