Παστίτσιο αλά Greek Navy

από
DSC01113

Το Σάββατο καθώς εγώ σας έβλεπα live από το ίντερνετ και είχα απορροφηθεί τελείως, ξέχασα ότι δεν είχα μαγειρέψει. Σε κάποια φάση λοιπόν έρχεται ο Αντώνης και ρωτάει: Τι θα φάμε σήμερα!!! Εμ μια κουβέντα είναι αυτή….του λέω εγώ.
Το βρήκα λέει: Θα φάμε παστίτσιο αλά Greek Navy.
Τώρα μάλιστα!!!!!
Το τρώγανε λέει στο καράβι κατά την διάρκεια ταξιδιών τους προς το εξωτερικό και ακόμα θυμόταν το πόσο ωραίο ήτανε.
Και ξεκίνησε λοιπόν να το φτιάξει.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

1 πακέτο μακαρόνια Νο3
300 γραμ. αρακά κατεψυγμένο
250-300 γραμ. ζαμπόν σε κύβους ή τις φέτες κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
τυρί για μακαρόνια
1 δόση μπεσαμέλ
λίγη φρυγανιά τριμμένη για το τέλος
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο για τα μακαρόνια

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Σε μία κατσαρόλα έβρασε αρκετό νερό με αλάτι. Μόλις αυτό έβρασε έριξε μέσα τα μακαρόνια. Λίγο πριν τα βγάλει έβαλε και τον αρακά.
Σούρωσε τα μακαρόνια με τον αρακά και τα έριξε στο ταψί.
Έβαλε νωπό λάδι από πάνω και τα ανακάτεψε καλά να πάει παντού.
Στην συνέχεια έριξε και το ζαμπόν σε κύβους ανακατεύοντας το πολύ καλά.

Έπειτα πρόσθεσε αρκετό τυρί για μακαρόνια από πάνω και το άφησε στην άκρη.

Τέλος έφτιαξε μία δόση μπεσαμέλ και περιέχυσε με αυτή τα μακαρόνια. Από πάνω έβαλε τυρί και τριμμένη φρυγανιά.

Το έψησε στον φούρνο στους 200 βαθμούς αερόθερμο για 30 λεπτά.
Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Κάτι που δεν περίμενα με τίποτα.

Υ.Γ. Εδώ βέβαια μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει και όχι μόνο αυτά τα υλικά.

Καλή σας όρεξη.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Ευτυχώς που στο σπίτι υπάρχουν μάγειρες!!!χαχαχα
    Αυτό θα το δοκιμάσω σύντομα πες στον Αντώνη!!

  2. Απάντηση

    εγώ θα βγάλω τον αρακα και θα φάω μπόλικο!!!!!!

    • eleni
    • 18 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Λίνα,ενδιαφέρον το καραβίσιο παστίτσιο!
    Το φτιάχνεις με ό,τι σου αρέσει περισσότερο,πχ λίγα μανιταράκια θα ήταν καλά.
    Φιλιά!

    Τέτοια καραβίσια μας έφτιαχνε κατα καιρούς και ο πατέρας μου.

    • Asteri
    • 18 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Μπράβο του!!!! πολύ ωραίο πιάτο!

    • RIRI
    • 18 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    θεωρώ οτι ειναι μιά πολύ καλη συνταγή αυτο το καραβίσιο παστίτσιο, μπράβο στον Κ. Αντώνη, να μας δώση κι αλλα καραβίσια!!!!

    • iwanna
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ καλή διαφορετική πρόταση από αυτό που γνωρίζουμε όλοι!
    Ευχαριστούμε πολύ τον Αντώνη!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου ευτυχώς δεν λες τίποτα.
    Θα του το πω αν και θα τα δει και ο ίδιος.
    Καλημέρα!!
    Φιλιά.

  4. Απάντηση

    γαστερόπληξ μπορείς να αφαιρέσεις τον αρακά και να βάλεις ότι σου αρέσει μέσα.
    Καλημέρα!!

  5. Απάντηση

    Ελένη αυτό είναι και το καλό του. Μπορείς να το προσαρμόσεις σύμφωνα με τα γούστα σου.
    Καλημέρα!!

  6. Απάντηση

    Αστέρι σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλημέρα!!

  7. Απάντηση

    Εύκολο και νόστιμο για εμάς τις εργαζόμενες μαμάδες και νοικοκυρές.

  8. Απάντηση

    Ριρί σε ευχαριστώ πολύ. Αν έχει και άλλες θα τις ανεβάσουμε.
    Καλημέρα!!

  9. Απάντηση

    Ιωάννα μου να είσαι καλά.
    Καλημέρα!!

  10. Απάντηση

    Μαρία Πιούκα έχεις δίκιο δεν θέλει και πολύ ώρα να γίνει.
    Καλημέρα!!

  11. Απάντηση

    Καλημέρα Λίνα,

    Εγώ σαν κόρη ναυτικού, τον ξέρω αυτό το καραβίσιο!!!
    Είναι σούπερ!
    Μπράβο στον “καπετάνιο”

  12. Απάντηση

    Μα τι χρυσοχέρη αντρούλη έχεις!!
    Να του πεις ότι μας άρεσε πολύ η πρότασή του για το καραβίσιο παστίτσιο!
    Φιλάκια!

    • dhmhtra
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλημέρα…
    Πολύ καλή η ιδέα , εγώ θα βάλω και τα μανιταράκια μου.
    φιλιά

    • Peter M
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Oraio…to “allo pastitsio”…pios den tous arfesi to zambon? Mia merida me salata parakalo!

    • Vita
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Χωρίς να έχω ζήσει σε καράβι φτιάχνω κάτι παρόμοιο (πλην αρακά) και το θεωρούν πεντανόστιμο οι …καταναλωτές του. Την επόμενη φορά θα βάλω αρακά.Μας αρέσει

  13. Απάντηση

    Πολύ ωραία ιδέα! Μπράβο του! Θα το δοκιμάσω!

  14. Απάντηση

    Μπράβο Αντώνη, ο δικός Λίνα προτίμησε να φάει τοστάκι, ούτε εγώ μαγείρεψα…

  15. Απάντηση

    Λινάκι μου γέλασα πολύ με την εισαγωγή σου !!!!!!!! χιχιχιχι!!

    είδες τι κάνει το ιντερνετικό κουτσομπολιό ?? δημιουργεί καινούργιους μάγειρες !! χιχιχι

    κρίμα που δεν ήσουν εδώ και εσύ !!

    φιλια πολλά πολλά

  16. Απάντηση

    θελωωωωωωωωω…
    ούτως ή άλλως τρελαίνομαι για παστίτσιο, και τούτο δω φαίνεται σούπερ μέσα στην διαφορετικότητά του!

  17. Απάντηση

    Taste Advisor χαίρομαι που το έχεις δοκιμάσει και μπορείς να μας πει την γνώμη σου. Και από ότι βλέπω σου αρέσει πολύ.
    Καλό βράδυ.

  18. Απάντηση

    Έλενα όντως είναι χρυσοχέρης από πολλές απόψεις. Και όχι μόνο στο φαγητό. Που να δεις και τα κουρτινόξυλα που μου έχει φτιάξει!!!
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  19. Απάντηση

    Δήμητρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να βάλεις εσύ, είναι τα υπέροχα μανιτάρια σου φυσικά. Και θα γίνει… Τέλειο.
    Καλό βράδυ.

  20. Απάντηση

    Γεια σου Peter. Πρωί πρωί σε ξυπνήσανε το Σάββατο αλλά χάρηκα που σε είδα έστω και live.
    Α!! επίσης δεν σε κατάλαβα με το ψευδώνυμο που είχες, παρά τελευταία στιγμή!!
    Τώρα τα περί φαγητού, αν ήσουν κοντά θα σου έφτιαχνα ένα ταψί ολόκληρο με μπόλικη σαλάτα.
    Καλό βράδυ ή καλό μεσημέρι να πω!!!!

  21. Απάντηση

    Vita κάθε υλικό που μπαίνει πιστεύω ότι θα το νοστιμίζει ακόμα περισσότερο. Οπότε δοκίμασε το να δεις.
    Καλό βράδυ.

  22. Απάντηση

    big mama σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

  23. Απάντηση

    manousina εμένα περιμένανε και τα παιδιά οπότε έκανε τον κόπο και το ευχαριστήθηκε.
    Πάντως και το τοστάκι μια χαρά είναι.
    Καλό βράδυ.

  24. Απάντηση

    Μαράκι μου εύχομαι στην επόμενη συνάντηση να τα καταφέρω να έρθω. Θέλω πολύ να σας γνωρίσω όλους.
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

  25. Απάντηση

    Μπέτυ όντως είναι σούπερ. Ούτε εγώ δεν το περίμενα πως θα είναι τόσο ωραίο, μιας και εμένα δεν μου αρέσει και τόσο το παστίτσιο.
    Καλό βράδυ.

    • eva
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Παστιτσάκι greek navy eee?
    Πολύ ωραία πρόταση και θα βάλω κι εγώ μερικά λαχανικά ακόμη!!!
    Είδες τί μαθαίνει κανείς “ταξιδεύοντας”?
    Φιλάκια πολλά!!!!
    Λίνα ..και στην Ξανθή μου που την καμαρώνω στις φωτογραφίες στο Camp!!!

    • Marina
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Αυτοί οι ξαφνικοί μεζέδες είναι και οι νοστιμότεροι! Μμμμμμ και να’χα ένα κομμάτι!!!

  26. Απάντηση

    pentanostimo fagaki …bravo.ta xeretismata mou lina
    ke stin xanthi pou kamarono singinimeni stis foto.
    filia

    • Marina
    • 19 Οκτωβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή σ’ευχαριστώ για τις ευχές σου! Τις προηγούμενες μέρες πέρασα πολύ δύσκολα και ακόμα το παλεύω! Μου είναι δύσκολο να ξεπεράσω το τελεσίδικο της απώλειας! Προσπαθώ να την “τακτοποιήσω” μέσα μου, προσπαθώντας να μην ταράζω τους γύρω μου. Δεν λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τις πληγές…

  27. Απάντηση

    Εύα,Βασιλική ακι Μαρίνα σας ευχαριστώ πολύ!!!!!

  28. Απάντηση

    το ναυτικό τέλειο το βλέπω…
    πιό τέλειο που σου το σερβίρησε έτοιμο ο καλός σου…
    ( εγώ πού να τολμήσω να τον αφήσω στη κουζίνα μου…την έχω περικυκλώσει με ηλεκτροφόρα σύρματα και ασφάλεια πυρός προς αποφυγή καταστροφής…)

    καλημέρες..-:))

  29. Απάντηση

    Εύα σε ευχαριστώ πολύ.
    Φιλιά πολλά και από της δύο.

  30. Απάντηση

    Μαρίνα σε ευχαριστώ πολύ.
    Καλό βράδυ.

  31. Απάντηση

    Βασιλική να’ σαι καλά. Η Ξανθή ήδη το είδε και σου απάντησε.
    Καλό βράδυ.

  32. Απάντηση

    Σπιρτόκουτο, κράτα τον μακρυά τότε όσο μπορείς, αν θέλεις την κουζίνα σου.χαχα
    Φιλιά.
    Καλό βράδυ.

Γράψτε απάντηση στο Λίνα Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode