Η πέρκα είναι ένα ψάρι που ως γεύμα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά καροτένια, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
Επιπλέον διατίθεται σε φιλέτα χωρίς κόκαλα κι είναι μια καλή λύση για αυτούς που δεν τρώνε ψάρια λόγω της ενόχλησης από τα κόκαλα.
Με αυτό τον τρόπο που σας δίνω σήμερα γίνεται ιδιαίτερα αγαπητή κι από τους πιο δύσκολους.
Υλικά για 3 άτομα
600γρ. φιλέτο πέρκας φρέσκο
2 πιπεριές όποιου χρώματος εσείς θέλετε
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Διαδικασία
Πλένουμε το φιλέτο το κόβουμε σε μερίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες σε ροδέλες πάχους 1 εκατοστού.
Σε πυρέξ στρώνουμε μια σειρά κρεμμύδια και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα.
Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό γιατί τα υγρά των λαχανικών είναι αρκετά ώστε να ψηθεί το φαγητό μας.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά όπως πατάτες καρότα ή και μανιτάρια.
Αν προσθέσετε πατάτες καλό είναι να τις ψήσετε πρώτα κομμένες σε ροδέλες για 20 λεπτά και μετά να τοποθετήσετε το ψάρι από πάνω.
Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα είναι εξίσου νόστιμα.
Πολύ ωραίο πιάτο!!!! κι εγώ το τρώω έτσι!
Πολύ ωραίο πιατάκι, και στην εμφάνιση και στη γεύση… φαντάζομαι!!!
Καλή εβδομάδα!
Κι εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και το φτιάχνω συχνά!!
Καλή εβδομάδα από αύριο με το καλό!!
Ωραίος τρόπος να κάνουμε κάποιους να συμπαθήσουν τα ψάρια!
Καλή εβδομάδα!
Ωραιότατο το φαγάκι..αλλά ζήλεψα και το κρασάκι…έτσι μία γουλίτσα!!
Καλή εβδομάδα,φιλάκια!
kalomagiremeno to psaraki!bravo!
kalo sou vradi
Πόσο καιρό έχω να φτιάξω αυτό το φαγητό. Μ’αρέσει πολύ και με φρέσκια πέρκα και με κατεψυγμένη. Επίσης γίνεται πολύ νόστιμο και με γλώσσα φιλέτο. Μου άνοιξες την όρεξη.
Θέλω και εγώ!!!! Μόλις βρεθώ από κει μεριά δηλ. ψαράδικο, θα πάρω να το φτιάξω. Αλήθεια και με τι άλλο ψάρι μπορείς να το κάνεις;
Φιλιά.
Καλό βράδυ.
Tα πιάτα με ψάρια και θαλασσινά ως γνωστόν είναι η αδυναμία μου! Καλή εβδομάδα!!
Πολύ ωραία η πέρκα.Κι εγώ την κάνω στο φουρνο με κρασι και γίνεται λουκούμι.
Καλή εβδομάδα 🙂
Πολύ καλή συνταγή!!Μπράβο Ξανθή μου, γιατί η πέρκα ειναι ενα ψάρι που μου αρέσει πάρα πολύ!!!
Πολύ ωραίο το ψαράκι σου Ξανθή μου! Μ’αρέσει πολύ η πέρκα κι έχω να την φτιάξω καιρό αν και τρώμε συχνά ψάρι. Μου έδωσες ιδέα, σ’ ευχαριστώ!
Μάγδα
Θα το φτιάξω με σολωμό!!! Τι λες γι’αυτό;
Παρ’ ότι τα ψάρια δεν είναι η αδυναμία μου, μόνο τις φωτογραφίες που είδα πείνασα!!!
Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα!!
@ Asteri ευχαριστώ!!
@ Χρύσα είναι νόστιμο αρέσει και στα παιδιά.
@anthivolon Καλή σου εβδομάδα!!!
@ Ιωάννα ποιόν θα προσπαθήσεις να πείσεις;; Καλημέρα!
@ Εύα στην Υγειά σου!!!
@ Vasiliki καλή εβδομάδα!!!
@ Κατερίνα με γλώσσα δεν το έχω κάνει αλλά γιατί όχι!!
@ Λίνα η Κατερίνα προτείνει γλώσσα αλλά και κάποια φέτα ψαριού άλλη μια χαρά θα είναι.
@ Λίλα καλή εβδομάδα!!
@ Marion με κρασί;;ωραία ιδέα!!
@ RIRI ευχαριστώ πολύ!!
@ Μάγδα μου χαίρομαι που σου έδωσα μια ιδέα!!Καλή σου εβδομάδα!!
@ Μαρίνα γιατί όχι αλλά να είναι λεπτές οι φέτες του φιλέτου.
Καλή εβδομάδα.
Table Rouge καλώς ήρθες στην παρέα μας κι ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο σου!!
Καλή σου εβδομάδα!!
Ξανθή,ωραίος ο συνδυασμός ψαριού-λαχανικών!
Παλιότερα τα έψηνα σκέτα,αλλά από κάποια στιγμή που πρόσθεσα λαχανικά,λατρεύω τη γεύση-ειδικά τα κρεμμύδια,τι γλυκά που γίνονται!
Φιλιά!
μμμ.. ψαράκι! Πολύ νόστιμο φαίνεται! (μμμ.. και με μανιτάρια άγρια..) Καλημέρα Ξανθή μου!!
Orea sintagi!!!! Teleio piato gia ton kalo mou…! Olo mou dikaiologeitai me ta psaria gia ta kokkala!! Tha to dokimaso sigoura!!!
Πολύ ωραίο ψάρι η πέρκα, Ξανθή… Η συνταγή σου θα μου άρεσε ακόμα και με τις μικρές πέρκες των ελληνικών θαλασσών, κι ας έχουν τα κόκκαλά τους. Αλλά βεβαίως για τα παιδιά και γι’ αυτούς που αγαπούν την καθαρή σάρκα το φιλέτο είναι προτιμότερο.
ωραιο πιάτο Ξανθούλα!
καλή βδομάδα και καλό μεσημέρι
Ελένη αυτή η ιδέα ήρθε από μια κοπέλα που είδα στην τηλεόραση πριν πολλά χρόνια κάνοντας ζάπινγκ μιας κι εγώ δεν ασχολούμαι με το άθλημα.
Το μαγείρεψα κι έκτοτε έγινε το αγαπημένο μας.
@ Όλγα τι τυχερή που βρίσκεις μανιτάρια!!
@ Φοίβη ευκαιρία να το κάνεις να φάει ψάρι!!
@ Μαριάννα σίγουρα είναι ωραίο κι με την πρόταση σου!!
@ Μαράκι καλή εβδομάδα!!!Φιλάκια.
Πολυεπίπεδο λαχανικών και ψαριού! τι πιο υγιεινό και γευστικό!
Καλή εβδομάδα
Ζ.
Πολύ ωραία ιδέα Ξανθή μου, εμείς δεν την πολυτρώμε αλλά έτσι θα την δοκιμάσω.
Φιλιά
Ζαμπία όπως ακριβώς είπες!!
Καλό βράδυ!
Πόπη μου έλα δοκίμασε μπορεί να σου αρέσει!
Καλή σου εβδομάδα!
kalispera xanthi !
magirepsa to psaraki opos to eftiaxes esi,kai egine loukoumi!se euxaristo poli gia tin sintagi sou,tha tin ftiaxno sixna.na ise kala.kai kali eudomada
Πολύ ωραίο πιάτο Ξανθή! Μήπως ξέρεις πως τη λένε την πέρκα στα αγγλικά; Έχουμε διαφωνία με τη Χαρά για το όνομα του ψαριού:)
Vasiliki χαίρομαι που σας άρεσε, είδες τι κάνει το διαδίκτυο!!! συνταγές μαγειρεμένες στην Ελλάδα ταξιδεύουν στο Σουηδία!!!
Πολλά φιλιά και καλή σας εβδομάδα.
big mama έψαξα και βρήκα ότι το επιστημονικό της όνομα είναι “perca fluνiatilis” και κάπου αλλού το λένε perche commune, επίσης το βρήκα και Perch. Περισσότερα δεν ξέρω, η Χαρά πως το λέει;;;περιμένω απάντηση.
Καλό βράδυ.
αν και… δεν ειμαι του ψαριου…
εδω μεσα βρηκα και δοκιμασα πολλες συνταγες με ψαρια που εγιναν οι αγαπημενες μου. θα δοκιμαστει σιγουρα, νομιζω οτι θα την λατρεψουμε οικογεννειακος!!!
Καλώς την κόρη!!Να τη δοκιμάσεις και να δεις πως θα αρέσει και στα παιδιά.
Πολλά φιλάκια.
Υπέροχο έτσι όπως το προτείνεις!! Θα το φτιάξω έτσι την επόμενη φορά!
Καλημέρα Ξανθή μου και Χρόνια Πολλά! Την πέρκα τη φτιάχνω και γω έτσι όπως την κάνεις και εσύ μόνο που βάζω και λίγη σάλτσα ντομάτας! Πολύ νόστιμο φαγάκι και εγώ το αγαπώ πολύ!