share

Μάφιν με κακάο και καρύδια

από
25CE-259C-25CE-25AC-25CF-2586-25CE-25B9-25CE-25BD-2B-25CE-25BA-25CE-25B1-25CE-25BA-25CE-25AC-25CE-25BF-2B7

Θυμάστε εκείνο το μαφινοταψάκι που μου έκανε δώρο η κόρη μου μέχρι στιγμής μόνο εκείνη το είχε χρησιμοποιήσει κι όλο έλεγε μαμά τώρα δεν έχεις λόγο να μην φτιάχνεις μαφινάκια έχεις ταψάκι.
Ένα απόγευμα Κυριακής που η διάθεση δεν ήταν για τίποτα άλλο αποφάσισα να το εγκαινιάσω κι εγώ.
Η συνταγή μου προέρχεται από διαφημιστικό έντυπο γνωστής αλυσίδας αλευριών κλπ…..

Τα υλικά μου για 12 μάφιν
125γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1/2 φλιτζάνι κακάο
1/2 φλιτζάνι τριμμένα καρύδια
1 καψουλίτσα βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι αυτοδιογκούμενο
Αλεύρι και βούτυρο για τις θήκες του ταψιού.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και αντιστάσεις
Αλείφουμε τις θήκες με λίγο βούτυρο και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Σε ένα μπόλ τοποθετούμε το βούτυρο τη ζάχαρη το γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Συνεχίζουμε με το κακάο, το μπέικιν, την σόδα, τα καρύδια και τη βανίλια.
Μόλις έχουν όλα αυτά ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να απορροφηθεί όλο.


Μοιράζουμε το μείγμα μας στις θήκες και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20 λεπτά.


Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν και τα βγάζουμε προσεκτικά από τις θήκες.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή καλό ξεκίνημα! Με το ταψάκι αυτό σε βλέπω να κάνεις χίλια δυο καλούδια!

    Τα μάφινς σου πολύ ωραία! Εγώ πάντα χρησιμοποιώ χαρτάκια ή φόρμες σιλικόνης μέσα στο ταψάκι, γιατί χωρίς αυτά το ταψάκι καθαρίζει πολύ… βασανιστικά…

  2. Απάντηση

    Αγγελική μου σε ευχαριστώ, μόλις την περασμένη εβδομάδα μπόρεσα να πάω στο κέντρο προς αναζήτηση υλικών και σε πληροφορώ με μεγάλη δυσκολία βρήκα λίγα χαρτάκια κι αυτά όχι του γούστου μου.
    Θέλω να ρωτήσω κάποια φίλη που ασχολείται περισσότερο που τα βρίσκει.
    Πολλά φιλάκια και καλές γιορτές!!

  3. Απάντηση

    Δε λέω ποτέ όχι σε οτιδήποτε περιέχει κακάο ή σοκολάτα. Δείχνουν πολύ αφράτα.

    • Asteri
    • 13 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ ωραία φαίνονται και αφράτα …. αφράτα!!!!!
    Καλό βράδυ 🙂

    • eleni
    • 13 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή,αυτά τα μαφινάκια δεν τα έχω δοκιμάσει στις δικές μου φορμίτσες-τις έχω δυο χρόνια και κάθονται.
    Λαχταριστά τα μαφινάκια σου,τώρα που θα έρθουν τα κορίτσια θα τους φτιάξω.
    Φιλιά!

    • dhmhtra
    • 13 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ξανθή καλησπέρα.
    Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πιάσει τόπο το ταψάκι που σου χάρισε η κόρη σου.
    Πολύ καλή η συνταγή σου.
    Φιλιά

  4. Απάντηση

    Κατερίνα είναι πολύ αφράτα τώρα τα είδαν η κόρη μου και μια φίλη της και τα ζήλεψαν, πάω να τους τα φτιάξω.

  5. Απάντηση

    Asteri καλό σου βράδυ!!

  6. Απάντηση

    Ελένη άσε εγώ δεν την αγόραζα την κοίταζα κι όλο στην αναβολή ήμουν αλλά τώρα πήρα φόρα.

  7. Απάντηση

    Δήμητρα ήταν να μην πάρω φόρα τώρα όλο μάφιν θα φτιάχνω.
    Καλό βράδυ κι απολαύστε χιόνι και για μας.

    • painter
    • 13 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Καλορίζικο το μαφινοταψάκι Ξανθή μου!!!
    Λαχταριστά έγιναν τα κεκάκια σου…

    Χαρτάκια έχει και ο Σκλαβενίτης, στα μεγάλα του μαγαζιά…
    Εγώ βρήκα άσπρα, κίτρινα και με μπλε γράμματα και σε πολύ καλή τιμή!
    Τα ίδια χαρτάκια αλλού τα είχα πάρει σχεδόν στη διπλή τιμή…

    Καλή συνέχεια, τώρα που πήρες φόρα!!!

  8. Απάντηση

    Καλορίζικο το ταψάκι!!!! Αχ αυτά τα μαφινάκια!!! Έχει δίκιο η Αγγελική για το καθάρισμα την έχω πάθει…
    Καλό βράδυ

  9. Απάντηση

    Καλά ψησίματα! Τώρα που το έχεις σε βλέπω να φτιάχνεις μαφινάκια κάθε τόσο! Και επειδή εσείς δεν τα τρώτε, στέλνε τα από εδώ:))

  10. Απάντηση

    Χρύσα ευχαριστώ, δεν έχω κοντά μου μεγάλο Σκλαβενίτη αλλά αύριο που θα πάω θα ψάξω μήπως έχει κι εδώ.

  11. Απάντηση

    Manousina το πρόβλημα είναι ότι αν δεν καθαρίζει εύκολα θα καταστραφεί η επίστρωση την έχω πατήσει με ταρτιέρα.
    Ευχαριστώ!!!

  12. Απάντηση

    Μαρία έλα μόλις έφτιαξα μια δεύτερη δόση που ζήτησαν τα κορίτσια!!
    Ξέρεις κάτι δεν ξεραίνονται αυτά είχα ένα ξεχασμένο, ξέρεις εσύ, για μια βδομάδα και το έφαγα πολύ ευχάριστα.

  13. Απάντηση

    Ξανθούλα μου,
    κι εγώ εδώ είμαι…να έρθω να βοηθήσω με τη δεύτερη δόση…???

    • RIRI
    • 13 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Αφράτα-αφράτα βγήκαν τα μαφινάκια σου Ξανθή!!!Ειμαι σίγουρη οτι θα μας φτιάξης πολλά ειδη muffin απο δω και πέρα…
    σχετικά με τα χαρτάκια , εγώ βρίσκω σε ολα τα μεγάλα S/M ,και το cook shop εχει φορμακια σιλικόνης, αλλα χάρτινες θηκούλες …

    Καλό Βράδυ!!

    • iwanna
    • 14 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Για μένα περίσεψε κανένα;………….

  14. Απάντηση

    Ξανθή! τι βλέπουν τα όμορφα και μπιρμπιλωτά μου μάτια?? φτιάχνεις μαφινάκια ??? ααααα τότε δεν θα πάρω μόνο ένα, αλλά δύο !!!!(χιχιιχ)

    welcome to the club!!!!!

    φιλια και καλό απογευμα

  15. Απάντηση

    Καλησπέρα Ξανθή.
    Τα μαφινάκια τρώγονται εύκολα και είναι σκέτος πειρασμός!

    Χαρτάκια βρίσκω μικρούλια για τρουφίτσες αλλά και μεγαλύτερα για μάφινς στου Σκλαβενίτη και στο Carrefour! Δες ποιο σε βολεύει.

    Πως πήγε το μπαζάρ? η κούραση?
    Τα λέμε…

  16. Απάντηση

    Δηλαδή δε θέλουν μίξερ; Σούπερ!! Σου έγιναν πολύ ωραία και αφράτα!!!

  17. Απάντηση

    Ξανθή μου αφράτα έγιναν τα μαφινάκια σου.
    Για τα χαρτάκια στις θήκες που λες εγώ τα παίρνω απο το σουπερ μαρκετ..και κάποια φορά είχα πάρει από ένα μαγαζί με είδη για πάρτυ.

    Φιλιά

  18. Απάντηση

    Τέλεια και νόστιμα μαφινάκια για όλες τις ώρες.
    Καλό βράδυ.

  19. Απάντηση

    Βιβή τρέχα έμειναν λίγα!!!

    RIRI ευχαριστώ για την πληροφορία,
    τώρα αν θα φτιάξω πολλά;;μάλλον αρμυρά θα προτιμήσω.

    Ιωάννα όταν ζητάς κάτι να είσαι και σπίτι αλλιώς πως;;

  20. Απάντηση

    Μαράκι μου εγώ παίζω προς το παρόν!!

    Ζαμπία όλοι μπορεί να τρώνε και ένα και δύο εκτός από εμένα, τώρα που είμαι σπίτι το τρώω για μεσημεριανό οπότε πρέπει να φτιάξω κανένα αρμυρό.
    Όσο για τα χαρτάκια μάλλον πρέπει να ψάξω ακόμη, είμαι και δύσκολη!!

  21. Απάντηση

    Ανεράιδα η όλη διαδικασία προετοιμασία είναι πέντε μόλις λεπτά.

    marion όντως είναι πολύ αφράτα και γιαυτό μυ αρέσουν και έφτιαξα ξανά.

    Μαρία έτσι ακριβώς για όλες τις ώρες.

    • kiki
    • 14 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Να είχα ένα!

  22. Απάντηση

    Πάνω στην ώρα ήρθα! Ό,τι πρέπει για πρωινό, μετά το καφεδάκι!!! Καλημέρα Ξανθή! (Πώς πήγε το μπαζάρ;;)

  23. Απάντηση

    Κική μου όχι ένα πολλά!!!

    Όλγα τα ανταλλάσσω όλα με εκείνη τη γάστρα που λέγαμε!!

  24. Απάντηση

    ήταν να μην ξεκινήσεις εσύ, τώρα ποιος σε σταματάει!

  25. Απάντηση

    Αχ Πόπη μου δε χαλάω τα χατίρια εγώ, ξέρεις εσύ!!κι έτσι όλο και κάτι σκαρώνω.
    Πολλά φιλάκια και σε ευχαριστώ για όλα!!

  26. Απάντηση

    Κάποτε έκαμνα συνέχεια μικρά τέτοια κεκάκια μα όταν πια βάλαμε φούρνο με φυσικό αέριο τα σταμάτησα γιατί είανι ιδιόρυθμος και πολύ δυνατός με αποτέλεσμα να ..ψήνονται άσχημα.Έτσι..απλά τα ..χαλβαδιάζω απο μακριά!

  27. Απάντηση

    Ήρθα και εγώ!!! Τελευταία και καταϊδρωμένη.
    Τώρα έχουμε απ’ όλα!! Γιούπι!!!χαχαχα
    Δεν ξέρεις πόσο θέλω ένα γλυκάκι τώρα!!! Αλλά σιγά μην περίσεψε τίποτα.
    Σου έγιναν πολύ ωραία βλέπω Ξανθή μου.
    Καλορίζικη η φόρμα. Και στα επόμενα με καλό.
    Φιλάκια.

    • eva
    • 15 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Φαίνονται καταπληκτικά,αφράτα και μαντεύω πεντανόστιμα!
    Φιλάκια Ξανθή μου!!!

  28. Απάντηση

    Καλορίζικη η φορμίτσα, νομίζω ήταν να μην πάρεις φόρα, σε βλέπω να φτιάχνεις μαφινάκια διαρκώς!

    εγώ πάλι που φτιάχνω συνέχεια και τις έχω χρόνια, δεν βάζω χαρτάκια, απλά λαδώνω τις θηκούλες και μετά την χρήση τις γεμίζω με ζεστό νερό και τις αφήνω για λίγο πριν τις πλύνω απαλά με το σφουγγαράκι – χωρίς τρίψιμο!

  29. Απάντηση

    Αχτίδα κι εγώ νόμιζα ότι είναι καλύτερος αυτός ο φούρνος, ή μήπως μόνο για τα γλυκά έχει πρόβλημα;;

    • Marina
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Μπράβο Ξανθή μου!!! Φαίνονται πολύ ωραία και φουσκωτά! Αχ πως μου αρέσουν αυτές οι φόρμες!!!
    Πέρασε να δεις τα σοκολατάκια που έφτιαξα! Δεν τα βάζω στο νερό και η σοκολάτα μου δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απο το σούπερ μάρκετ την πήρα. Πέτυχαν όμως τέλεια!!! Δοκίμασε να τα κάνεις χωρίς να τα βάλλεις στο νερό γιατί νομίζω ότι αυτή είναι η λύση στο προβλημά σου καθώς έτσι διατηρούν εσωτερική υγρασία και γι’αυτό ασπρίζουν!

  30. Απάντηση

    Λίνα επιτέλους είδατε το φως το αληθινό!!!
    Έχει ακόμη καλέ δεν μας ξέρεις εμάς.
    Εγώ βασικά τρώω μόνο μελομπισκοτάκια από αυτά που σου είπα θα γίνω διπλάσια άσε!!!

  31. Απάντηση

    Εύα όντως αφράτα και νόστιμα!!
    Ευχαριστώ!

    Μπέττυ α μπα αν φτιάξω τίποτα αρμυρά δεν είμαι εγώ για πολλά γλυκά!

  32. Απάντηση

    Μαρίνα ευχαριστώ τα είδα τα είδα περάσατε ωραία μπράβο!!!

  33. Απάντηση

    ερώτηση:είναι πιο γευστικά με το βούτυρο;εγώ βάζω μαργαρίνη

    εύχομαι καλές γιορτές σε’σενα και την οικογένεια σου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode