share

Σουτζουκάκια πέρκας με κύμινο

από
25CE-25A3-25CE-25BF-25CF-2585-25CF-2584-25CE-25B6-25CE-25BF-25CF-2585-25CE-25BA-25CE-25AC-25CE-25BA-25CE-25B9-25CE-25B1-2B-25CF-2580-25CE-25AD-25CF-2581-25CE-25BA-25CE-25B1-25CF-2582-2B6

Ακόμη είμαστε στη νηστεία των Χριστουγέννων οπότε αυτό το φαγητό ξεχασμένο για πάρα πολύ χρονικό διάστημα είπα να το μαγειρέψω για αλλαγή.
Είναι συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου από παλιό Free έντυπο, βάζοντας κι εγώ τη δική μου πινελιά.

Υλικά για 10 μεγαλούτσικα σουτζουκάκια
500 γρ πέρκα φιλέτο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας κύμινο
1 αυγό
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι ,πιπέρι
1/2 ποτήρι κρασιού λάδι
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία
Κόβουμε με τη βοήθεια multi ή με μηχανή του κιμά, για όσους διαθέτουν, το φιλέτο της πέρκας και το κάνουμε κιμά.
Μέσα σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την πέρκα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο το σκόρδο το μαϊντανό το αυγό το κύμινο λίγο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο από το λάδι. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθουμε σουτζουκάκια τα περνάμε από το αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας σε τηγάνι ή κατσαρολάκι
μικρό, το κρεμμύδι με λίγο λάδι και σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το μαϊντανό το κύμινο τη σάλτσα ντομάτας κι ένα ποτήρι νερό.
Βράζουμε για λίγο τη σάλτσα και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά περίπου .

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια συνοδεύοντάς τα με πιλάφι ή πουρέ πατάτας , καρότου ή και πουρέ κολοκύθας.

Εμείς τα συνοδεύσαμε με πουρέ πατάτας όπως βλέπετε και στη φωτογραφία αλλά υπήρχε και μια τάρτα μπρόκολου, φτιαγμένη από την κόρη μας, που πήρε την ιδέα από την Taste Advisor που και εκείνη είχε πάρει την ιδέα από την foodjunkie Σας μπέρδεψα δεν νομίζω.


Το πέρασμα του ψαριού από τη μηχανή του κιμά έδωσε ένα υπέροχο αποτέλεσμα σε σχέση με το πέρασμα στο μούλτι.
Το κύμινο δίνει μια πικάντικη, ωραία γεύση στα σουτζουκάκια οπότε μην διστάσετε να βάλετε τις ποσότητες που αναφέρω δεν είναι πολύ.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    poly oreo fenetai to fagito sou! kai peinaoo…..

  2. Απάντηση

    Φοίβη έλα να σου κάνω το τραπέζι!!

  3. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο Ξανθή μου, δεν το έχω ξαναδεί πουθενά. πρέπει να είναι πολύ νόστιμο.

  4. Απάντηση

    Πολύ ωραίο πρέπει να είναι, έχεις δοκιμάσει να ψήσεις τα σουτζουκάκια; για να γλιτώσουμε λίγο το τηγάνι… με τις θερμίδες του… Ο πουρές του ταιριάζει πολύ.

    • Marina
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Το μήλο κάτω από τη μηλιά…έχει πέσει!!! Άξια μάνα, άξια κόρη….Μπράβο και στις δυο για τον συνδιασμό!!!

    • Vita
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν μπέργκερ σολομού με συνταγή του Αθήναιου. Μας άρεσαν πολύ.Και η συνταγή αυτή μου έκανε κλικ.Καταγράφεται.

    • iwanna
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Tι να πρωτοφάει κανείς και από ποιά χεράκια…….όλα φαίνονται υπέροχα!

    • Peter M
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Me aresoun afta ta “diaforatika” fagita…oraio gia Pareskeci.

  5. Απάντηση

    Κατερίνα είναι πολύ νόστιμο, όπως θα είδες το έχω δει σε κάποιο περιοδικό Free κι είναι συνταγή του Λ. Λαζάρου ο οποίος στα θαλασσινά είναι παράδοση.
    Σε ευχαριστώ.

  6. Απάντηση

    manousina δεν έχω δοκιμάσει να τα ψήσω ίσως μια άλλη φορά και θα επανέλθω
    Ευχαριστώ!!

  7. Απάντηση

    Μαρίνα σε ευχαριστούμε πολύ και οι δύο!!

  8. Απάντηση

    Vita μπέργκερ σολομού φτιάχνουν τα παιδιά μου στην Αγγλία δεν έχω δοκιμάσει αλλά σύντομα θα γίνει κι αυτό. Εύχομαι αν το φτιάξεις να μείνεις ευχαριστημένη.
    Φιλιά

  9. Απάντηση

    Ιωάννα έλα προλαβαίνεις κάτι ακόμη!!

  10. Απάντηση

    Peter ευχαριστώ πολύ!!!

  11. Απάντηση

    Πολύ διαφορετικό αλλά φαντάζομαι θα είναι νοστιμότατο! Ωραία ιδέα!

    • RIRI
    • 16 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Ωραίο το φαγητό, μου αρέσει η πέρκα και ειναι ενας διαφορετικός τρόπος να την μαγειρέψω!!Δεν ειχα υπ’ οψη μου οτι υπάρχει τέτοια συνταγή, σε ευχαριστώ Ξανθή!!!

  12. Απάντηση

    Καλησπέρες καλησπέρες
    Εξαιρετική ιδέα Ξανθή, δεν το έχω ξαναφάει και θα το δοκιμάσω, ο συνδυασμός με την τάρτα πρέπει να ‘ήταν σούπερ, μπράβο μάνα μπράβο κόρη

  13. Απάντηση

    Μπράβο και στις δυο σας! Καταπληκτικά τα πιάτα σας και ιδιαίτερα τα σουτζουκάκια πέρκας. Πολύ ιδιαίτερο φαγητό και πρωτότυπο Ξανθή.

  14. Απάντηση

    Πρωτότυπο και νόστιμο.
    Ωραία ιδέα Ξανθή μου. Πολύ καλή και η εκτέλεση και οι οδηγίες.

  15. Απάντηση

    Μαρία είναι εξαιρετικά και μπορείς να μπερδέψεις άνετα κάποιον που δεν τρώει ψάρια.

  16. Απάντηση

    RIRI ευχαριστώ εγώ δοκίμασε την.

  17. Απάντηση

    Πόπη μου καλημέρα!!και βέβαια ο συνδυασμός ήταν σούπερ.
    Τελικά οι ιδέες μεταξύ μας φέρνουν καλά αποτελέσματα!!

  18. Απάντηση

    Μάγδα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου αλλά πιο πολύ για τις δικές σου αναρτήσεις!!!

  19. Απάντηση

    Marion φτιάξε το είναι απλό νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα και για τα παιδιά με λιγότερο κύμινο.

    • Asteri
    • 17 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πρωτότυπο φαγητό και φαίνεται πεντανόστιμο!
    Καλημέρα

    • vicky
    • 17 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο στο άκουσμα και πεντανόστιμο στη γεύση!
    Με το ζόρι κρατήθηκα να μην το φάω όλο!! 🙂

  20. Απάντηση

    vicky όπως φαίνεται από το σχόλιο σου σου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις!!
    Καλή σου μέρα κι ευχαριστώ πολύ!!

  21. Απάντηση

    λατρευω τις πρωτοτυπες συνταγες, με υλικα που μου αρεσουν. θα τα δοκιμασουμε σιγουρα και ειμαι σχεδον σιγουρη οτι… θα τα τσακισουμε στο λεπτο!!!!!

  22. Απάντηση

    Εξαιρετική πρόταση να φάμε το ψαράκι με άλλον τρόπο!
    Στάθηκα, βέβαια, στη μηχανή του κιμά που κάποτε υπήρχε στο σπίτι μας, μα δεν θυμάμαι που κατέληξε…

    Καλό Σ/Κ Ξανθή

  23. Απάντηση

    Τι ωραία και νόστιμη ιδέα!!!
    Δεν το ήξερα αυτό το φαγάκι!
    Τάρτα μπρόκολο έφτιαξα κι εγώ σήμερα, ψαράκι είχαμε κι εμείς, τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται;-)
    Καλό βράδυ!

    • Nena
    • 19 Δεκεμβρίου 2010
    Απάντηση

    Νομίζεις ότι το μείγμα μπορεί να δέσει μόνο με ασπράδι αυγού, αντί ολόκληρο αυγό;
    Πάντως μ αρέσει πολύ η ιδέα σου. Θα υιοθετηθεί και θα εκτελεστεί συντομότατα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode