Βρέθηκα με μια κούτα ακτινίδια τα οποία έπρεπε και να καταναλωθούν σχετικά σύντομα!!
Γλυκό δεν θα μου άρεσε, τάρτες πόσες να κάνεις, οπότε η απόφαση πάρθηκε μαρμελάδα ξέρω και κάποιους που την έχουν ανάγκη ξέρετε ρύθμιση του εντέρου κλπ.
Ευτυχώς είναι κι εύκολη, όχι όμως αν έχεις να καθαρίσεις 5 – 6 κιλά ακτινίδια!!!
Τέλος πάντων έγινε η μαρμελάδα σαν εργασιοθεραπεία.
Οι αναλογίες των υλικών
Για 1 κιλό ακτινίδια
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα λεμόνι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε μια μεγαλούτσικη κατσαρόλα με βαρύ πάτο και με την κουτάλα του πουρέ τα πολτοποιούμε ελαφρά. (καλό είναι η μαρμελάδα να έχει μέσα κομμάτια).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια μέρα.
Την επομένη τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε ανακατεύοντας περιοδικά.
Προσοχή η μαρμελάδα θέλει να είμαστε κοντά της (νοιώθει μοναξιά) γιατί κολλάει εύκολα!!
Ξαφρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το βρασμό σε χαμηλότερη ένταση μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει καλά.
Τι πρωτοτυπη μαρμελαδα…
μ αρεσει το ακτινιδιο και πραγματικα ειμαι πολυ περιεργη αν θα μ αρεσε κι η μαρμελαδα του!
Καλή χρονια!
Μακάρι να μου το έτρωγε η μικρή μου αλλά όταν βλέπει το φρούτο όσες φορές κι αν το δοκίμασα κάνει σα …δαιμονισμένη!!! Δεν ακουμπάει τίποτα μετά, υποψιάζεται τα πάντα…
Νομίζω ότι θα μου άρεσε πολύ!!!
Καλή χρονιά!
Φαντάζομαι μαζί με τη γεύση το χρώμα της!
Αγαπημένο και ιδιαίτερο φρούτο, φίνο για τα δικά μου γούστα, έτσι κι η μαρμελάδα σου!
Φιλια!
Ελπινίκη Καλή Χρονιά!!
Δε μένει μια δοκιμή να δεις αν θα σου αρέσει.Ευχαριστώ.
Έφη μη θαρρείς ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που δοκιμάζουν αυτά τα ιδιαίτερα, θέλει πολύ προσπάθεια.
Καλή Χρονιά κι ευχαριστώ.
Ποπη μου μήπως ξέρεις για ποιαν είναι αυτό το βαζάκι;;;
Φιλάκια.
Ξανθή μου μια φορά την έφτιαξα και δεν το ξανατόλμησα, δεν άρεσε σε κανέναν.
Θεωρώ ότι η συγκεκριμμένη μαρμελάδα έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση, εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ, αλλά ακριβώς επειδή είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες, κάτι τους ξένισε στους υπόλοιπους.
Οπότε φύλαξέ μου βαζάκι!
ΕΛΕΝΑ ευχαρίστως να σου κρατήσω, μη θαρρείς πως κι εγώ που φτιάχνω όλα αυτά τα περίεργα τα τρώω!!χαχαχαχα
Κάνω τις δοκιμές μου κι ευτυχώς έχω πολλούς που προμηθεύω με διαφορετικά γούστα.
Χάθηκα λίγο και δε σε προλαβαίνω:)
Ήθελα να σχολιάσω στο κάστανο που είναι το αγαπημένο μου.
Το ακτινίδιο πολύ πρωτότυπο!
Καλή χρονιά Ξανθή μου με υγεία πάνω από όλα!
Μαρία Καλή Χρονιά με Υγεία!!
Την εχω κανει και εγω και ειναι τελεια.
Λιγο ξυνούλα για τα παιδια αλλά εγω την λατρεψα.
Ξανθή μου,παλιά έφτιαχνα,γιατί μας προμήθευε κάποιος.
Μη μου θυμίζεις το κάψιμο,τα μανταρινάκια έπιασαν λίγο,γιατί απορροφήθηκα στη γειτονιά μας,ευτυχώς μόνο εγώ την τρώω.
Το παθαίνω συχνά αυτό-είδες νοικοκυρά; χαχαχα
Φιλιά!
Ξανθούλα μου,μου έλυσες το πρόβλημα του τί να κάνω περίπου 1 κιλό ακτινίδια που ξέμειναν από τις γιορτές…thanks…-:))
Μια έρώτηση Ξανθή μου: Υπάρχει φρούτο που δεν το έχεις κάνει μαρμελάδα?:))
Φαντάζομαι ότι θα έχει ενδιαφέρουσα γεύση! Όσο για το χρώμα είναι υπέροχο!
εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά
Πουαντερι η αλήθεια είναι ότι έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση κι αν δεν αγαπάς τα ακτινίδια δεν…
Καλή Χρονιά!!
Ελένη άσε έχω κάψει κι έχω κάψει πάτους από κατσαρόλες!!!
Εγώ βλέπεις είμαι και μόνιμα με μια κατσαρόλα στη φωτιά!!μόλις αγόρασα μανταρινάκια για γλυκό!!
Βιβή αφού σου αρέσουν!!φτιάχτην .
Καλημέρα!!
Αγγελική μου γέλασα με την ερώτηση σου γιατί έτσι ακριβώς με πειράζει η εξαδέλφη μου μάλιστα μου λέει τι τραβάνε τα φρούτα και τα λαχανικά από τα χέρια μου!!όμως μετά τα βαζάκια της αρέσουν.
Ετοιμάζομαι για άλλους συνδυασμούς τώρα!!
Φιλάκια!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ Καλή Χρονιά με Υγεία!!!
Έχω κάνει κι εγώ και τη θεωρώ από τις ωραιότερες!
Πρέπει να είναι υπέροχη! Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία, χαρά και ευτυχία!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!ΜΕ ΥΓΕΙΑ!ΧΑΡΑ!ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!
ΕΦΕΡΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ!
ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!!
Κική αν σου πω ότι δεν την δοκίμασα παρά μόνο λίγο την ώρα που την έφτιαχνα!!χαχαχα
Λίλα καλή Χρονιά!!
lourdi Καλή Χρονιά!
Έχεις τα καλύτερα ακτινίδια οπότε θα έχεις και την καλύτερη μαρμελάδα.