share

Ζυμαρικά στο φούρνο με διάφορα λαχανικά

από
25CE-2596-25CF-2585-25CE-25BC-25CE-25B1-25CF-2581-25CE-25B9-25CE-25BA-25CE-25AC-2B-25CF-2583-25CF-2584-25CE-25BF-2B-25CF-2586-25CE-25BF-25CF-258D-25CF-2581-25CE-25BD-25CE-25BF-2B-25287-2529

Ακόμη έχω εκκρεμότητες από τα μαγειρέματα του Λονδίνου, δεν τα έχω ξεχάσει αλλά τι να προλάβω η γυναίκα;; σε λίγο δε μπορεί να με χάσετε για μεγάλο διάστημα.
Η μεγάλη μας “κόρη” είχε φτιάξει αυτό το γρήγορο αλλά υπέροχο φαγητό.
Πριν λίγες μέρες σε μια αναζήτηση του τι τρώμε σήμερα το θυμήθηκα και το έφτιαξα κι εγώ.
Ασυζητητί το καλύτερο ήταν στο Λονδίνο για πολλούς λόγους!!!

Τα υλικά για ένα μέτριο πυρέξ
1 κρεμμύδι
2-3 σκελιδες σκόρδο
1-2 μικρά κολοκυθάκια
1- 2 πιπεριές χρωματιστές
150γρ, ντοματάκια ξεφλουδισμένα
1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ή 100γρ. φρέσκα
100γρ. πανσέτα ψιλοκομμένη
Λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
1 Crème fraiche
1 συσκευασία (μπουκάλι) πασάτα
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμαρικά της αρεσκείας μας 250γρ.( εγώ έβαλα fusilli)
Λίγο ελαιόλαδο
3-4 κουταλιές παρμεζάνα

Διαδικασία
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 10 λεπτά.
Όσο βράζουν σε ένα μπολ κόβουμε όλα τα λαχανικά μας και την πανσέτα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα με την ντομάτα φτιάχνοντας έτσι μια σάλτσα.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά τα στραγγίζουμε και τους βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Αλείφουμε το πυρέξ με ελαιόλαδο ή λίγο βιτάμ και στρώνουμε στον πάτο του ένα στρώμα από τη σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα ζυμαρικά νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε στο πυρέξ.

Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά.

Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Πολύ καλή πρόταση για ζυμαρικά. Να είσαι καλά!!!

  2. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή βδομάδα, Ξανθή!
    Όλες οι προτάσεις για ζυμαρικά παραπάνω από ευπρόσδεκτες! Να είσαι καλά! Αλλά για πες, γιατί μπορεί να σε χάσουμε για μεγάλο διάστημα; Διαδίκτυο δεν έχει εκεί που θα είσαι;

  3. στην αρχή που έβλεπα τις φωτογραφίες χωρίς να διαβάσω νόμιζα οτι ηταν μπριαμ με ζυμαρικά 🙂

    καλημερούδια

  4. Απάντηση

    Καλημέρα, Ξανθή μου, και καλή εβδομάδα. Τα ζυμαρικά με τα χορταρικά είναι πολύ ωραίος συνδυασμός, αν είναι και στο φούρνο, τότε γίνονται πειρασμός!

  5. Απάντηση

    @ Σοφία καλημέρα και καλή σου εβδομάδα!!

    @ Χρυσούλα καλημέρα και καλή εβδομάδα!!Σε ευχαριστώ.
    Στο ίδιο μου το σπίτι θα είμαι αλλά με ένα στάτους περίεργο λόγω επισκευών, δύσκολα πράγματα άσε!!

    @ Και λοιπόν γιατί όχι κι έτσι μπορείς να το πεις. Καλημέρα!!!

    @ Ελένη καλημέρα!!ξέρεις με τα λαχανικά μένουν ζουμερά τα ζυμαρικά και τρώγονται και την επομένη σε ταπεράκι στο γραφείο ας πούμε για τα εργαζόμενα νιάτα εξ ου και τα δυο ταψιά στο Λονδίνο αν δεις στις φωτογραφίες.

  6. Απάντηση

    Τα ζυμαρικά τα τρώμε πολύ στο σπίτι μικροί και μεγάλοι, προτιμώ κι εγώ να τα συνοδεύω με λαχανικά για να είναι και ωφέλιμα!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

  7. Απάντηση

    Πιατάκι φυλάξατε; Ή μπα…
    Πολύ καλή εκδοχή, απο αυτές που “λύνουν” τα χέρια στις νοικοκυρές.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι φιλενάδα.

  8. Απάντηση

    Ωραίο το φαγάκι της μεγάλης κόρης!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

  9. από τους καλύτερους συνδυασμούς, ως μακαρονού θέλω γερή μερίδα!!!!

  10. Απάντηση

    Ενδιαφέρων φουρνιστός συνδυασμός λαχανικών με πάστα. Σίγουρα και δελεαστικός.
    Καλή εβδομάδα και καλή δύναμη για τις καινούριες “περιπέτειες”!

  11. Απάντηση

    @Λίλα και πιο νόστιμα!!Καλή εβδομάδα!

    @ Πηνελόπη καλή εβδομάδα αλλά δεν την βλέπω!!

    @ ΕΛΕΝΑ καλή εβδομάδα και σε σας Ευχαριστώ!!

    @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαρίστως όσο θέλεις!!

    @ Ζαμπία Ευχαριστώ αλλά όπως ξέρεις καλύτερα οι περιπέτειες αυτές θέλουν γερά νεύρα και δεν υπάρχουν μόνο αυτά που μας απασχολούν!!

  12. Απάντηση

    Καλή βδομάδα.
    πολύ γλυκό ¨η μεγάλη μας ¨κόρ稨…
    Το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο όταν το τρως μαζί με αγαπημένους ανθρώπους!!!

    • Anonymous
    • 16 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Καλη βδομαδα να εχεις Ξανθη, υπομονη και γερα νευρα χρειαζετε οταν κανεις επισκευες.Πολυ ωραια η συνταγη σου οπως παντα.Θα ηθελα μια χαρη, εμεις εκτος Ελλαδος δεν γνωριζουμε ολα τα υλικα σας εαν ηταν δυνατον να τα ειχες φωτογραφια.π.χ τι ειναι η πασατα? τελειο το blog σου οπως και της κορη σου εμεις οι Ηπειρωτες λεμε κατα μανα κατα Τατα κατα γιο και θυγατερα,καλη μερα να εχεις.

  13. Απάντηση

    Ωραία η συνταγή σου αλλά πιο ωραία τα λόγια σου για τη νυφούλα σου!!! Με συγκίνησες και μου θύμισες και τη δική μου πεθερά!
    Ήθελα να δημοσιεύσω τα φαγητά στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά έπεσε το ίντερνετ και έμεινα στα κρύα του λουτρού!!! Επανόρθωσα όμως σήμερα, έτσι;;;

  14. Απάντηση

    @ manousina καλησπέρα σίγουρα η καλή παρέα είναι το Α και το Ω. Όσο για την κόρη μας έτσι τη νοιώθω δεν λέω υπερβολές.

    @ Ανώνυμος ποιος (α) γράφει;; Όπως και νάναι ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Η πασάτα είναι σάλτσα ντομάτας έτοιμη κι έχεις δίκιο πρέπει να γράψω διευκρινήσεις.

    @ Μαρίνα έτσι νοιώθω εσύ το ξέρεις νομίζω το έχουμε ξαναπεί.
    Είδα τα φαγητά σου πριν λίγο Μπράβο!!

  15. Απάντηση

    Πολύ ωραία συνταγή και εύκολη,Εφτιαχνα κατι παρόμοιο στη κατσαρόλα Η ιδέα του φούρνου μου αρέσει περισσότερο καιθα το δοκιμάσω
    Καλή εβδομάδα

    • Vita
    • 16 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Τι ωραία πρόταση για μακαρονάδα εποχής Ξανθή. Όλα σχεδόν τα ανοιξιάτικα σ’ ένα πιάτο.

  16. Απάντηση

    Μπράβο στην κόρη!! Τα ζυμαρικούλια σε όλες τους τις εκδοχές είναι υπέροχα!!!
    Καλή εβδομάδα!

  17. Απάντηση

    @ Νίκη κι εγώ σε κατσαρόλα έφτιαχνα αλλά τώρα πια θα το καθιερώσω στο φούρνο!!Καλημέρα!!

    @ Vita έτσι ακριβώς τώρα με τα φρέσκα μας λαχανικά!! Καλημέρα!!

    @ Έφη σε ευχαριστώ!!

    • Marί
    • 17 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Πολύ τέλειο φαγητό!!στο φούρνο πολύ ωραιότερο από την κατσαρόλα.
    Μήπως όμως να πάω στο Λονδίνο να το δοκιμάσω;
    Φιλιά

    • iwanna
    • 17 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Πολύ ωραίος συνδυασμός λαχανικών κια ζυμαρικών και στο φούρνο ξεμπερδεύεις………μπράβο στην μεγάλη κόρη σου…………

    • kiki
    • 17 Μαΐου 2011
    Απάντηση

    Ζυμαρικά να είναι και αν είναι με λαχανικά, ακόμα καλύτερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode