Αυτή η ανάρτηση είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στο γιο μου για να του θυμίσω πόσες φορές έχει φάει αυτό το φαγητό αλλά και πόσες το έχει μαγειρέψει!!!
Σκαλίζοντας παλιές φωτογραφίες βρήκα ότι η σταπατσάδα περίμενε κάπου υπομονετικά.
Το Σάββατο δε έγινε για μια ακόμη φορά ως ένα συμπλήρωμα πρόχειρου γεύματος.
Καιρός της λοιπόν να γίνει κι ανάρτηση.
Τα υλικά μας
Ποσότητες για έναν πολλαπλασιαζόμενες αναλόγως.
2 μεγάλες ντομάτες ώριμες κόκκινες κόκκινες!!!
1 Πιπεριά
2 αυγά
100γρ.τυρί φέτα (προαιρετικό)
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-5 κουταλιές λάδι
Διαδικασία
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες τους και τα σπόρια. Τις κόβουμε σε κυβάκια. Καθαρίζουμε και την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μελώσει η ντομάτα ( ή να μην υπάρχουν πολλά υγρά)
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη φέτα σε κομματάκια.
Ανακατεύουμε καλά και σπάμε ένα ένα τα αυγά μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις έχουν ψηθεί τα αυγά σερβίρουμε.
Ενημέρωση
Μετά από χρόνια αυτό το πιάτο πήρε μια άλλη μορφή προσθέτοντας του σπαράγγια. 1 -2 λεπτά πριν μελώσει η ντομάτα βάζουμε 2-3 σπαράγγια καθαρισμένα από το σκληρό μέρος και κομμένα σε κομμάτια 3-4 εκατοστών.
Συνεχίζουμε την υπόλοιπη διαδικασία και σερβίρουμε με κατσικίσιο τυρί ή φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το πιάτο σερβιρίστηκε στο Brunch του New York Sandwiches για ένα Σαββατοκύριακο.
Αχ βρε Ξανθή, να μην σου πω θα μπώ τωρα στην κουζίνα να την σκαρώσω! Ειναι 10 και μισι το πρωί! 🙂
Φιλάκια
Το καλύτερό μου! Μόνο νηστεύω και μ’ έβαλες σε πειρασμό 🙂
…ή καγιανάς στα Κυπριακά.
Ωραιότατο καλοκαιρινό φαγάκι.
Φιλιά θαλασσένια.
Αχ κ.Ξανθή!Δε θα τοπιστέψετε,εδώ και μέρες ήθελα να φάω στραπατσάδα!χθες ήμουν σε μια ταβέρνα και πήρα αλλά είμαι σίγουρη η δική σας είναι χίλιες φορές καλύτερη!αφήστε που δεν είχε και πιπεριά!Πολλά φιλιά!!
Αν δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στην κατανάλωση των αυγών, θα ετρωγα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ την στραπατσάδα που τόσο απλά και ομορφα παρουσίασες!!Ειναι το καλύτερο μου!!!!
Η ελληνικότατη εκδοχή των scrambled eggs! Δεν είμαι και μεγάλη φαν των αβγών -δυστυχώς ή ευτυχώς- αλλά μαγειρεμένα έτσι μεσογειακά και νόστιμα, μπορώ να τα τιμήσω!
Καλό βράδυ! 🙂
Το τέλειο φαγητό για μένα και ευτυχώς μου το θύμησες να το φτιάξω.
Το φτιάχνω πολύ συχνά αλλά φέτος το έχω ξεχάσει.
Φιλιά πολλά
Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά των παιδικών μου χρόνων, αλλά και των τωρινών!
Εγώ αρκετές φορές τα αφήνω ολόκληρα χωρίς να τα ανακατεύω, μέσα στην ντομάτα σάλτσας που βράζει και απλώς τα σκεπάζω με λίγη σάλτσα.
Απο τα πιο αγαπημένα φαγάκια για το καλοκαίρι, παρέα με λίγο φρέσκο ψωμάκι απαραίτητα!
Πολλές καλήμερες Ξανθή μου.
Ξανθή, πεντανόστιμα τα αβγουλάκια έτσι! Και έχω να τα κάνω καιρό…
@ Eri τι κι αν είναι πρωί άμα θέλεις το τρως και για δεκατιανό!!
@ Vita δεν είχα σκοπό να σε βάλω σε πειρασμό!!υπομονή την επόμενη εβδομάδα.
@ Thalassenia νομίζω ότι έχει και κάποια άλλη ονομασία τοπική δεν τη θυμάμαι όμως.
@ Αθηνά έλα την επόμενη φορά που θα το επιθυμήσεις να στο φτιάξω εκτός κι αν σου δώσω την διεύθυνση στο Λονδίνο που θα πας να στο φτιάξουν εκεί.Πολλά φιλάκια.
@ RIRI τόσο πολύ σου αρέσει;;
@ The Dark Chef νομίζω ότι έτσι κόβεται η έντονη γεύση του αυγού για αυτούς που δεν αρέσει.
Καλό απόγευμα.
@ Μαρία τώρα που έχει και καλές ντομάτες και η περιοχή σας έχει πολλές.
@ Κική είδες πως είναι πιο ωραία κάποια που έχουν κι αναμνήσεις μέσα τους.
@ Πηνελόπη τα φαντάστηκα μέσα στη σάλτσα τώρα κι αν δεν είχα φάει θα πήγαινα κατευθείαν στην κουζίνα.
@ Έφη τρέξε για ώριμες κόκκινες ντομάτες όχι ρόζ που λέει κι η κόρη μου και φτιάξε το.
Δεν έχω καλύτερο!
και μπόλικο ψωμί!!!!!
το’χα φτιάξει πριν μερικές βδομάδες για ταπεράκι στη δουλειά…δεις πως κοιταζαν :)))
Η μανούλα μου το έφτιαχνε συχνά αυτό το φαγάκι ~ από τα αγαπημένα των παιδικών μου χρόνων!