Ρεβίθια με μανιτάρια και ζυμαρικά

από
Ρεβίθια με μανιτάρια και ζυμαρικά (4)

Με αυτή την ανάρτηση μου θα ήθελα να σας γνωρίσω τη διαδικτυακή μου φίλη Catherine, η οποία ζει και μαγειρεύει στη Νέα Υόρκη.
Παρακολουθώ ανελλιπώς τη σελίδα της “Living the Gourmet” όπως κι εκείνη τη δική μου και μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο τρόπος μαγειρικής της που πλησιάζει πολύ για να μην πω ταυτίζεται πολλές φορές με τη Μεσογειακή διατροφή.
Προχτές λοιπόν είχε αναρτήσει αυτή τη συνταγή για Ρεβίθια με μανιτάρια και ζυμαρικά ή Ζυμαρικά με μανιτάρια και ρεβίθια, όπως σας αρέσει!!
Μόλις τη διάβασα είπα θα τη φτιάξω, και έγινε.
Δεν θα σας γράψω τη συνταγή μπορείτε να τη δείτε εδώ η σελίδα της Catherine και να περιηγηθείτε και στις υπόλοιπες αναρτήσεις της, αξίζει.
Μόνο μερικές φωτογραφίες αρκούν.


Έκανα μικρές αλλαγές όπως:
Προσάρμοσα τις ποσότητες των υλικών στις ανάγκες των ατόμων που θα έτρωγαν.
Σαν ζυμαρικό επέλεξα λίγες κουρκουμπίνες που μου είχαν περισσέψει.
Δεν έβαλα ζωμό κοτόπουλου αλλά χρησιμοποίησα το ζουμί από τα βρασμένα ρεβίθια μου.
Και στο τέλος πρόσθεσα μερικά ντοματίνια ξεφλουδισμένα, πιο πολύ για χρώμα στο πιάτο μας.

Αν δεν προσθέσετε το ζωμό και το τυρί στο τέλος θα έχετε ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο.
Δοκιμάστε το!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Lenia
    • 22 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Καλημέρα από τη Ζάκυνθο,Ξανθή μου!Υπέροχη συνταγή μαγείρεψες και συμφωνώ απόλυτα με τα καλά λόγια για το μπλογκ της Cathrine.Πολλά φιλιά!

  1. Απάντηση

    Καλημέρα,Ξανθή…Ενδιαφέρουσα η συνταγή..Ευχαριστούμε…

  2. Νόστιμη η συνταγή.
    Και ωραία η χειρονομία σου να μαγειρέψεις το φαγάκι και να μας παραπεμψεις στη συνταγή και το μπλογκ της Cathrine.
    Φιλιά πολλά.

  3. Απάντηση

    Πολύ ωραίες και οι δύο παραλλαγές!
    Τα ντοματίνια ωραιότατη προσθήκη, δίνουν ανοιξιάτικο αέρα στο πιάτο!
    Ευχαριστούμε που μας γνώρισες την Catherine και το blog της, μπαίνει υπό παρακολούθηση!
    Καλή σου μέρα Ξανθή μου!

  4. Απάντηση

    Πολύ ωραίος συνδυασμός, πράγματι μερικές φορές συνταγές ατόμων που δε ζουν εδώ ανταποκρίνονται αρκετά στα μεσογειακά δεδομένα διατροφής!
    Μου άρεσαν οι αλλαγές που έκανες και συμφωνώ πως μπορεί να γίνει και νηστίσιμο το πιάτο.
    Τα ρεβύθια ίσως κάποιοι τα κάνουν με ρύζι, γιατί όχι και με ζυμαρικά?
    Καλημέρα! 🙂

    • Ευα
    • 22 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Καλημερα Ξανθη μου απο την ανοιξιατικη Λαρισα!Θυμαμαι τη γιαγια μου που εβαζε στα οσπρια -μια απλοχερια-ρυζι και το ιδιο κανω κι εγω,αφου ετσι γινεται καλυτερα η απορροφηση του σιδηρου των οσπριων.Ενδιαφερουσα η συνταγη σου!!Πολυ καλο το μπλογκ της Cathrine.Ευχαριστουμε!!Πολλα φιλια!!Νασαι καλα!!

    • Marina
    • 22 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Πολύ μου αρέσει το ανακάτεμα διάφορων υλικών! Κάνει τα συνηθισμένα φαγητά πρωτότυπα και διαφορετικά!!! Τα ντοματίνια είναι σαν κερασάκια σε τούρτα!!!

  5. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο πιάτο.
    Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον συνδιασμό μανιτάρια-ρεβύθια όμως θα τον δοκιμάσουμε αφού υπάρχουν ακόμη αρκετές μέρες νηστείας.
    Η μεσογειακή διατροφή είναι αρκετά διαδεδομένη στο εξωτερικό, και στις ξένες συνταγές βρίσκουμε “πειράγματα”,που αξίζουν τη δοκιμή, σαν το δικό σου Ξανθή μου!
    πολλά πολλά φιλιά

  6. Απάντηση

    υπέροχη παρουσίαση Ξανθούλα !!!

    καλό απόγευμα

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ ωραίες και οι δυο εκδοχές. Το πιάτο σου είναι πανέμορφο!Το blog της Cathrine αρκετά ενδιαφέρον πραγματικά!!!
    Φιλιά!!!

  8. Απάντηση

    Εξαιρετικός συνδυασμός Ξανθή μου!!!!
    Μου αρέσει που τα φέρνεις όλα στα “μέτρα”σου 🙂
    Μπράβο
    φιλιά
    καλό βράδυ

  9. Απάντηση

    Ρεβίθια με μανιτάρια είχα φάει πριν πολλά χρόνια μαγειρεμένα σε πήλινο κιούπι. Φανταστικά ήταν.

    Το δικό σου πιάτο πολύ ενδιαφέρον και πάντα πετυχημένες οι προσθήκες σου.
    Ωραίο να μαθαίνουμε κι άλλα μπλογκ

    Φιλιά πολλά 🙂

  10. Απάντηση

    Σίγουρα θα το δοκιμάσω! Για να το λες θα είναι πολύ ωραίο! Μπράβο και στις δυο σας!

    • Ευα
    • 23 Μαρτίου 2012
    Απάντηση

    Καλημερα,Ξανθη μου.Σημερα στη λαικη βρηκα τα χορτα για το μπακαλιαρο της Κυριακης.Θα κανω ομως και τηγανιτο.Ομως,Ξανθη μου,δεν καταφερνω το χυλο.Εψαξα αλλα δεν βρηκα τη συνταγη.Μπορεις να βοηθησεις;Ευχαριστω και πολλα φιλια

  11. Απάντηση

    Dear Blondee, How kind of you to post my recipe. It is so heartwarming the kindness of the friends I have met through this wonderful world of food and blogging.
    Thank you again my dear friend. Blessings and love to you in Greece. Catherine xoxo

  12. Απάντηση

    @ Lenia όντως αυτή η συνταγή άρεσε πολύ!! Ευχαριστώ

    @ Όστρια δοκίμασε την νηστίσιμη!!

    @ Στέλλα μαγειρεύω συχνά από φίλους και βέβαια είναι υποχρέωση να το αναφέρω.
    Πολλά φιλιά.

    @ Ερμιόνη μου έτυχε να έχω ντοματίνια και μάλιστα καλής ποιότητας κι έτσι προς το τέλος μου ήρθε η ιδέα.
    Χαίρομαι που σου άρεσε η σελίδα της Catherine.

  13. Απάντηση

    @ The Dark Chef πέρσι βρήκα μια τάρτα με κολοκύθα και γλυκοπατάτες από μια κυρία Ασιάτισσα αν δεν κάνω λάθος που πρόσθετε τυρί φέτα.
    Μια άλλη λοιπόν παραλλαγή των οσπρίων που άρεσαν πάρα πολύ σε απαιτητικούς καταναλωτές!!χαχα

    @ Εύα ναι σε πολλά μέρη της Ελλάδας προσθέτουν στα όσπρια ρύζι ή ζυμαρικά. Χαίρομαι που σου αρέσει η σελίδα της Catherine. Φιλιά και καλή επιτυχία στο μπακαλιάρο!!

    @ μαρίνα για μάθε καμιά περίεργη συνταγή από τις κυρίες, ξέρεις εσύ.
    Και μην βλέπεις τούρτες παντού!!!εεεεεεεεεε

  14. Απάντηση

    @ thalassamov αυτό που λες μου έχει κάνει εντύπωση κι εμένα σε πολλές ξένες δημοσιεύσεις. Μακάρι να έχει και προβολή Ελληνικών προϊόντων το χρειαζόμαστε.Φιλάκια!

    @ Μαράκι τι νέα όλα καλά;; σε ευχαριστώ!!

    @ ΕΛΕΝΗ ευχαριστώ χαίρομαι που επισκέφτηκες την Chaterine!!

  15. Απάντηση

    @ Γιώργο προσπαθώ γιατί βλέπεις έχω και απαιτητικούς ή καλομαθημένους;; στο σπίτι!!Ευχαριστώ πολύ!!

    @ Marion σε κιούπι μου έβαλες ιδέα τώρα! Φυσικά πρέπει και να γνωρίζουμε νέες σελίδες και να διευρύνουμε τις γνώσεις μας αλλά και τις ιδέες μας.

    @ Αγγελική αν σας αρέσουν τα ρεβίθια είναι ένα πολύ καλό πιάτο. Να φανταστείς ότι φέτος κάνοντας διάφορες παραλλαγές έχουμε φάει πολλές φορές ρεβίθια πράγμα που δεν συνηθίζαμε παλιότερα.

  16. Απάντηση

    Dear Catherine I am very happy to have met you and that you have such great recipes and we can exchange ideas. Many greetings from Greece. Kisses. Xanthi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode