Αχλαδόπιτα

από
25CE-2591-25CF-2587-25CE-25BB-25CE-25B1-25CE-25B4-25CF-258C-25CF-2580-25CE-25B9-25CF-2584-25CE-25B1-2B-25281-2529

Να σας κεράσω και φέτος για τα γενέθλια μου ένα νηστίσιμο γλυκό μιας και το έχει η μοίρα τα γενέθλια μου εδώ και xx χρόνια να είναι σχεδόν πάντα μέσα στη νηστεία του Πάσχα!!
Μόνο όταν γεννήθηκα ήταν εκτός!!Ανήμερα Πάσχα.
Θέλετε να μάθετε πότε πάτε πίσω στα χρόνια να δείτε πότε ήταν Πάσχα στις 5 Απριλίου!!!
Για να δούμε θα το βρείτε;; χαχαχαχα

Προσαρμογή από διαφημιστικό φυλλάδιο μαργαρίνης.
Τα υλικά
6 σπιτικά φύλλα ή μισό πακέτο φύλλα για γλυκά
1 κιλό αχλάδια (βάρος καθαρισμένων)
125 γρ βούτυρο
3 κουτ. σούπας σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροαλεσμένα
3 κουτ. σούπας μαρμελάδα ροδάκινο (εγώ έβαλα ροδάκινο κουκουνάρι)
150γρ. ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
1 σφηνάκι λικέρ βερίκοκου
3 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Για τα φύλλα ακολουθήστε τις οδηγίες από εδώ
Αν δεν ανοίξετε δικό σας φύλλο προτιμήστε ένα του εμπορίου κατάλληλο για γλυκά.
Δυστυχώς δεν μπορώ να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες γιατί δεν αγοράζω ποτέ.
Θα πρέπει πάντως να μην είναι πάρα πολύ λεπτό.

Για τη γέμιση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα διατηρούμε, όσο διαρκεί το καθάρισμα σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βουτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα αχλάδια.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε περιοδικά.

Προσθέτουμε και το κορν φλάουρ κι όταν δέσουν όλα τα υλικά κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί ( διαμέτρου 30 εκατ.) και στρώνουμε τα τρία πρώτα φύλλα, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο,έτσι που να εξέχουν από το ταψί.
Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης κι απλώνουμε ομοιόμορφα.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα με ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν του ταψιού και γυρίζουμε προς τα μέσα τα υπόλοιπα κάνονατς ένα μικρό κόθρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 35 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Κατά τη δική μου γνώμη η πίτα είναι αρκετά γλυκιά (πάντα για τα γούστα τα δικά μου) οπότε αν την ξαναφτιάξω θα ελαττώσω τη ζάχαρη.

Αυτό το όμορφο καλάθι με τις εγκάρδιες ευχές έφτασε από τη Μαρίνα και ξέρω πολύ καλά πόση αγάπη έχει μέσα!!!


Μαρίνα ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Να ζήσεις Ξανθούλα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, Μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά, παντού να σκορπίζεις της γνώσης το Φως κι όλοι να λένε ΝΑ ΜΙΑ ΣΟΦΟΣ!!!
    Μόνη μου είπα όλο το τραγούδι; Χαλάλι σου, χαίρομαι που κάνω χερικό στις ευχές.
    Νάσαι Υγιής, Δημιουργική, Αεικίνητη και Ευτυχιμενη να χαίρεσαι τα παιδιά σου και να καμαρώνεις, να χαίρεσαι τη ΖΩΗ!
    Σε φιλώ γλυκά Οσο κι αν είσαι,παιδί είσαι ακόμα!!!

  2. Απάντηση

    Χρόνια πολλά, καλά κι ευτυχισμένα. Να σε χαίρονται όσοι αγαπάς και σε αγαπούν. Υπέροχο το κέρασμα, μεγάλο κομμάτι για μένα παρακαλώ!!

  3. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και καλά για τα επόμενα χχχ χρόνια!

  4. Χρόνια σου πολλά Ξανθή.
    Να είσαι γερή και να μας τρατάρεις πάντα τέτοιες νοστιμιές.
    Φιλιά.

  5. Απάντηση

    Καλημέρα,Ξανθή.Χρόνια πολλά και καλά σου εύχομαι…Η αχλαδόπιτα φαίνεται νοστιμότατη…

  6. Απάντηση

    Ξανθή μου, χρόνια σου πολλά, αλλά κυρίως χρόνια καλά, δημιουργικά, με υγεία, αισιοδοξία και πολλές χαρούμενες στιγμές!
    Να σε χαίρεται η οικογένεια και να σε καμαρώνει!
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το γλυκάκι, φαίνεται εξαιρετικό και πολύ αρωματικό με τόσα καλά υλικά που έχεις βάλει μέσα!
    Εννοείται ότι βρήκα τη χρονιά γέννησής σου, έδωσες και εσύ πολλά στοιχεία όμως 🙂
    Φιλάκια πολλά και να περάσεις πολύ πολύ όμορφα!

    • Marina
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Nα σε χαιρόμαστε, να σε χαίρονται όλη οι αγαπημένοι σου, να’σαι πάντα γερή και δυνατή…κοριτσάκι μου!!! Τόσο φαίνεσαι…..άρα τόσο είσαι!!!
    Το δώρο σου είναι στο μπλόγκ μου!!! Το ετοίμασα από χθές το βράδυ μια και το θυμόμουν μέρες τώρα!!! Φιλιά πολλά!!!

  7. Απάντηση

    Χρόνια σου πολλά να τα εκατοστήσεις σου εύχομαι ότι καλύτερο!!!Να σε χαίρεται η οικογένειά σου!!!Θα κεραστώ εννοείται απο την υπέροχη αχλαδόπιτα!!!
    Φιλιά πολλά!!!

  8. Απάντηση

    Τα Χρόνια σου να είναι και πολλά και καλά αεικίνητη Ξανθή μας!
    Να είσαι πάντα γερή και πάντα “μέσα σ’ όλα”.
    Φιλιά πολλά

    • peps
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    πολύ ωραία ιδέα!!!

    • eleni
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά με υγεία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Θα κεραστώ από αυτήν την λαχταριστή αχλαδόπιτα που μου τρέχουν τα σάλια!!!

    Υ. Γ. ( Τρελαίνομαι όταν μπαίνω στο blog σου και αντικρίζω τα δωμάτια της Νάξου στο πλάι, με ταξιδεύει στο καλοκαίρι )

    Την καλημέρα μου!!!

  9. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και καλά Ξανθήν μου
    Να είσαι γερή και δυνατή και να χαίρεσαι την οικογένειά σου. Να είσαι γεμάτη ζωή και πάντα με πολλά πολλά πράγματα να κάνεις και να γεμίζεις τις μέρες σου.

    Σαν το γιο μου κι εσύ. Εχει στις 15 γενέθλια (Κυριακή του Πασχα). Πάντα τυχαίνει λίγο πριν τη Μ. Βδομάδα ή μέσα στην Πασχαλιά. Εκτός αν είναι νωρίτερα το Πάσχα.

    Φιλιά πολλά και να περάσεις καλά σήμερα

  10. Χρόνια πολλά και καλά!
    Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!
    Ετσι με κέφι να σε βρίσκουμε πάντα..
    Αεικίνητη!
    Φιλιά πολλά πολλά!!!

    • Ευα
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Να τα εκατοστησεις,Ξανθη μου,με υγεια και πολλη δημιουργικοτητα!!Ο,τι επιθυμεις στη ζωη σου να εκπληρωθει!!Να χαιρεσαι την οικογενεια σου,να ειναι χαρουμενοι με τετοιον δημιουργικο ανθρωπο κοντα τους!!Να σε χαιρομαστε κι εμεις,που εστω εκ του μακροθεν “γευομαστε”τις εξαισιες νοστιμιες που ειναι “χαρμα οφθαλμων” και βεβαια μας προκαλουν εντονη σιελοροια!!ΧΧΧΧΧΧΧ φιλια πολλα!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!

  11. Απάντηση

    Να ζήσεις Ξανθή μου! Ευτυχισμένα γενέθλια! Να καμαρώνεις τους αγαπημένους σου και να είσαστε ευτυχισμένοι!

    Το κέρασμα υπέροχο! Μαστόρικο και παραδοσιακό! Ευχαριστώ!
    Πολλά φιλάκια από τον Νοτιά!

  12. Απάντηση

    Ξανθή μου…χρόνια πολλά και καλά!
    Υγεία, αγάπη και ευτυχία!
    Πολλά φιλιά

  13. Απάντηση

    Χρόνια Γλυκά Ξανθούλα μου σαν τη γλυκιά αχλαδόπιτα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη όπως όλα τα χρόνια της ζωής σου που εύχομαι να είναι τόσο πολλά και τόσο γλυκά που να μη μετριέται τίποτα απ τα δύο..

    Μια μεγάλη αγκαλιά! Και ..πυροτεχνήματα φιλιών!!!

  14. Απάντηση

    kalispera xanthi!!!
    xronia polla!!me ygia!!!na se xerete oi oikogenia sou kai oloi emis!!!polla filia mazi me tis euxes mas apo olous mas edo!!!

    • Eri
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Αγαπημένη μου Ξανθή χρόναι σου πολλά, να εισαι πάντα καλά, να σε χαιρεται η οικογένειά σου και να μας ενθουσιάζεις με τις υπέροχες συνταγές σου για πολλά πολλά χρόνια ακόμη!
    Φιλιά πολλά, να περάσετε τέλεια σήμερα!

  15. Απάντηση

    Χρόνια σου πολλά Ξανθή μου!
    Να σε χαίρεται η οικογένειά σου και όλοι οι αγαπημένοι σου!
    Το κέρασμά σου νόστιμο και μυρωδάτο, σε ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά!

  16. Να τα εκατοστήσεις Ξανθή! Πάντα γερή και δυνατή να μας χαρίζεις τις υπέροχες συνταγές σου!
    Πολύχρονη!!
    Ευχαριστούμε για το κέρασμα, τέλειο!!

  17. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και καλά Ξανθή μας!!! Το κέρασμά σου υπέροχο και ελαφρύ, να ΄σαι πάντα καλά και να μας προσφέρεις πάντα τόσο όμορφες συνταγές.
    Φιλιά

  18. Απάντηση

    Ξανθή μου να τα εκατοστήσεις! Και εμένα τα γενέθλιά μου σχεδόν πάντα πέφτουν μέσα στο Πάσχα και συχνά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Πολύ νόστιμη η πιτούλα σου σε ευχαροιστώ για το κέρασμα και πάλι να τα εκατοστήσεις!

  19. Απάντηση

    Χρόνια χχ καλά με υγεία. Να χαίρεσαι την οικογένεια. Τι κι αν είναι νηστίσιμο, νόστιμο και μυρωδάτο το κέρασμά σου.

  20. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και καλά Ξανθή μου, με υγεία, υγεία και υγεία σε όλους σας.

    Φιλάκια και χρόνια πολλά από όλους μας.

    • Vita
    • 5 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Ξανθή μου πρόλαβα στο τσάκ…
    Να τα εκατοστήσεις και να είσαι γερή και ευτυχισμένη!Να σε χαίρονται και να τους χαίρεσαι όσους αγαπάς.
    Κριαράκι δηλαδή κι εσύ;
    Ο μπαμπάς μου είχε γεννηθεί 5 Απριλίου.Και ο άντρας μου 19.

    Το κέρασμά σου τέλειο! Ό,τι πρέπει για την ημέρα και για την νηστεία.
    Πολλά φιλιά

    • Marί
    • 6 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά Ξανθή, να τα χιλιάσεις και να είσαι γερή και δραστήρια.
    Το κέρασμα σου νοστιμότατο!!
    Φιλιά πολλά.

    • iwanna
    • 6 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Να τα χιλιάσεις ξαδέλφη ,να σε χαίρονται οι δικοί σου άνθρωποι……….

  21. Απάντηση

    Σας ευχαριστώ όλους μαζί κι έναν ένα ξεχωριστά για τις υπέροχες και εγκάρδιες ευχές σας!!
    Εύχομαι σε όλους Υγεία και Χαρά και Καλό Πάσχα!!

  22. Απάντηση

    Χρόνια πολλά με υγεία.
    Να χαίρεσαι αυτούς που αγαπάς.
    Καλό Πάσχα
    Φιλιά

Γράψτε απάντηση στο Marina Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode