share

Τα φετινά τσουρέκια μας.

από
DSC03473

Φέτος άλλαξα λίγο την συνταγή για τα τσουρέκια μου και γίνανε απίστευτα ωραία και αφράτα για αρκετές μέρες. Δεν προλάβανε δηλαδή και παραπάνω. Όποιος ερχότανε στο σπίτι και δοκίμαζε, έπαιρνε και από ένα  φεύγοντας. Τώρα φτιάξαμε και την δεύτερη δόση. Δοκιμάσαμε και με γέμιση σοκολάτα. Πολύ καλό μπορώ να πω αν και δεν είμαι λάτρης της.
Ναι ναι μην εκπλήσσεστε….δεν την συμπαθώ και πολύ.

Τα υλικά τους είναι τα εξής:
για 6-7 μεγάλες κουλούρες

2 κούπες νερό χλιαρό
21/2 κούπες ζάχαρη
2 κ.τ.σ. γάλα
1 κ.τ.σ. μαχλέπι
1 κ.τ.γ. βανίλια
2 κ.τ.γ. μαστίχα Χίου αλεσμένη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
8 αυγά χτυπημένα ελαφρά
120γρ μαγιά φρέσκια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 και 3/4 δοσομετρικής κούπας λειωμένο φρέσκο βούτυρο
2,100-2,400γρ. αλεύρι για τσουρέκια και σκληρό αλεύρι. Αναλογία 1/1

Πάμε τώρα να τα φτιάξουμε:

Διαλύουμε την μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό. Σε μία λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη, το μαχλέπι, την βανίλια, το μπέικιν, το ξύσμα πορτοκαλιού,τα αυγά, το νερό με την μαγιά και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε λίγο και μετά ρίχνουμε τ0 1 κιλό αλεύρι. Πλάθουμε και ξαναρίχνουμε και το άλλο 1 κιλό αλεύρι. Ξαναπλάθουμε πολύ καλά. Το υπόλοιπο αλεύρι το ρίχνουμε από σιγά σιγά και όσο πάρει. Η ζύμη μας πρέπει να ξεκολλάει από την λεκάνη.
Πλάθουμε τουλάχιστον για 10-15 λεπτά. Ζόρικο δηλαδή.
Εγώ πάντως δεν αισθανόμουνα τα χέρια μου για μέρες. Αλλά άξιζε.
Αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Μόλις περάσουμε από αυτό το στάδιο ξαναπλάθουμε . Η ζύμη μας είναι κάπως ελαστική.
Πλάθουμε σε κουλούρες τις βάζουμε σε ταψί και αφήνουμε να ξαναδιπλασιαστούν.

Με τη γέμιση σοκολάτας ανοίγουμε λίγο την ζύμη σαν να ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε κομμάτια σοκολάτας.

Τυλίγουμε σε ρολό και το φτιάχνουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε.
Μόλις γίνει και αυτό βάζουμε αυγό από πάνω και φιλέ αμύγδαλο.
Ψήνουμε στο αερόθερμο, στους 120 βαθμούς για 50 λεπτά.

Χρόνια πολλά με υγεία.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Χριστός Ανέστη,Ξανθή…Τέλεια φαίνονται τα τσουρέκια…Μου αρέσουν πολύ,παρόλο που τα θεωρώ μπελαλίδικα και ελάχιστες φορές τα έχω φτιάξει…Καλό απόγευμα…

  2. Απάντηση

    Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη,σίγουρα θα είναι τέλεια, θα κρατήσω την συνταγή για να την φτιάξω την επόμενη φορά,να είσαι καλά καλό βράδυ.

  3. Απάντηση

    Αααχ εγώ αυτά τα γεμιστά με τη σοκολάτα θα τα έπαιρνα και θα έτρεχα! 🙂
    Όταν νιώσω… δυναμική (τα χέρια μου και μένα δεν αντέχουν και πολύ), θα το αποφασίσω να φτιάξω κι εγώ σπιτικό τσουρέκι!
    Χρόνια πολλά, να τα κάνεις το ίδιο νόστιμα και του χρόνου! 🙂

  4. Απάντηση

    Όστρια, είναι όντως μπελαλίδικα αλλά αξίζουν μια φορά στις τόσες.
    Η Ξανθή μας δεν έχει έρθει ακόμα από το χωριό. Αλλά θα δει τις ευχές σου μόλις γυρίσει.
    Καλό βράδυ!!!!

  5. Απάντηση

    Ροδάνθη, χρόνια πολλά με υγεία.
    Σε ευχαριστώ πολύ.
    Να’σαι καλά, καλό βράδυ!!!

  6. Απάντηση

    The Dark Chef, βλέπω και εσύ με τα χέρια σου έχεις τα ίδια. Υπομονή, εύχομαι να δυναμώσουν γρήγορα.
    Σε ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά.
    Καλό βράδυ!!!

  7. Απάντηση

    Και του χρόνου με υγεία!!! ‘Εγιναν υπέροχα!!!

  8. Απάντηση

    Χρόνια Πολλά Λίνα.
    Χριστός Ανέστη.

    Ωραία τα τσουρέκια σου και του χρόνου με υγεία.
    Με τη σοκολάτα μέσα είναι ακόμα πιο ωραία.

    Φιλιά

  9. Απάντηση

    Μικροδιαφορές έχει η συνταγή μας και είναι αλήθεια ότι γίνονται καταπληκτικά!!!
    Και του χρόνου:)
    Χριστός Ανέστη.

  10. Απάντηση

    Εμένα μου φαίνονται φανταστικά…Με έχει ξετρελάνει η ιδέα της λιωμένης σοκολάτας…

  11. Απάντηση

    Χρόνια πολλά!!!Καταπληκτικά φαίνονται ιδίως με τη σοκολάτα….τέλεια!
    Φιλιά καλό βράδυ και του χρόνου με υγεία!!!

  12. Απάντηση

    Και του χρόνου Λίνα μου, υπέροχα δείχνουν τα σοκολατένια τσουρέκια σου!
    Ευχές και Χρόνια Πολλά και στις δυο σας!

  13. Απάντηση

    Χρόνια πολλά Ξανθή και του χρόνου! Πολύ ωραία τα τσουρέκια σου!

  14. Απάντηση

    Καλημέρα Λίνα μου και Χρόνια Πολλά!
    Πολύ αρωματικά τα τσουρέκια σου, λογικό είναι να έγιναν ανάρπαστα!
    Η εκδοχή με τη σοκολάτα θα είναι υπέροχη!
    Φιλιά!

  15. Απάντηση

    Tante Kiki, ευχαριστώ πολύ.
    Και του χρόνου, να’σαι καλά.
    Καλημέρα!!!

  16. Απάντηση

    Thalassenia, ευχαριστώ πολύ.
    Καλή σου μέρα!!!!

  17. Απάντηση

    Μαζί…KaPa,ευχαριστώ πολύ.
    Καλή σου μέρα!!!

  18. Απάντηση

    Ελένη, χρόνια πολλά με υγεία.
    Να’σαι καλά.
    Καλή σου μέρα!!!

  19. Απάντηση

    Έλενα, σε ευχαριστώ πολύ, πολύ.
    Χρόνια πολλά με υγεία και από τις δύο μας.
    Καλή σου μέρα!!!

  20. Απάντηση

    mia maria, χρόνια πολλά και σένα με υγεία.
    Η Ξανθή θα δει τις ευχές σου μόλις γυρίσει.
    Καλή σου μέρα!!!

  21. Απάντηση

    Ερμιόνη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Χρόνια πολλά με υγεία.
    Καλή σου μέρα!!!

  22. Απάντηση

    Φαίνεται λαχταριστό και με πολύ ψίχα στο κέντρο του, έτσι ακριβώς όπως μου αρέσουν τα τσουρέκια και τα ψωμιά.
    Σαφως το προτιμώ με σοκολάτα, αλλά και σκέτο είναι εξίσου νόστιμο!!!

    Και του χρόνου με υγεία Λίνα!

    • Marina
    • 19 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Χριστός Ανέστη Ξανθούλα μου!!!
    Και τα δικά μου γίνανε τέλεια όπως φαίνεται και στη φώτο μου! Φυσικά γεμιστά με σοκολάτα τα έκανα και εγώ!!!
    Και του χρόνου να’μαστε καλά!!!

    • Marina
    • 19 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά Λινάκι!!!
    Τώρα μόλις είδα ότι η συνταγή ήταν….κρητικοπούλα!!! Και του χρόνου με υγεία!!!

  23. Απάντηση

    Γύρισα γύρισα από τα χιόνια και τις βροχές!!!
    Αλλά το πιο ωραίο είναι άλλο!!!
    Φτιάξαμε με την Άρτεμη ακριβώς τα ίδια τσουρέκια και όπως ξέρεις δεν είχαμε κάνει καμιά συζήτηση!!!
    Και του χρόνου με υγεία!!!
    Πολλά φιλιά σε όλους κι ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όλων σας!!!

    • Ευα
    • 19 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Χρονια πολλα,καλα κι ευλογημενα!!!!!!!!!!!!!Φανταστικα τα τσουρεκια με τη σοκολατα!!!!!!!!!!!!Κι εγω δεν ειμαι λατρης της σοκολατας,αλλα την ερχομενη εβδομαδα θα τα φτιαξω.Δεν μιλησαμε μαζι,Λινα μου,μονο με την Ξανθη,αλλα σου στελνω πολλες ευχες.Νασαι καλα!!!!!!!!!!Ευχαριστουμε,φιλια!!!!!!!!!

    • Ευα
    • 19 Απριλίου 2012
    Απάντηση

    Καλωσορισες,Ξανθη μου.Χρονια πολλα και καλα.Φιλια

  24. Απάντηση

    Χρυσαυγή, χρόνια πολλά με υγεία και σε σένα.
    Καλό απόγευμα!!!

  25. Απάντηση

    Μαρίνα σε ευχαριστώ πολύ. Και του χρόνου με υγεία και σε σας.
    Καλό απόγευμα!!!

  26. Απάντηση

    Ξανθή μου τα είπαμε εμείς. Τα μεγάλα πνεύματα πάντα συναντιόνται.
    Φιλάκια!!!

  27. Απάντηση

    Εύα μου σε ευχαριστώ πολύ πολύ,να΄σαι καλά.
    Και του χρόνου με υγεία.
    Ελπίζω να τα καταφέρω και να τα λέμε πιο συχνά.
    Φιλιά!!!

  28. Απάντηση

    Υπέροχα φαίνονται τα τσουρέκια σου αλλά δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο να μην τρελαίνεται για σοκολάτα. Εγώ από τότε που άρχισα να βάζω σοκολάτα στα τσουρέκια μου γίνονται όχι απλώς ανάρπαστα αλλά σ΄όσους έχω δώσει, μαλώνουν για το ποιος θα πρωτοφάει. Πάντως τα σπιτικά δεν συγκρίνονται με τίποτα με τα έτοιμα, δεν συμφωνείς?

    • Anonymous
    • 28 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Χθες έφτιαξα αυτά τα τσουρέκια και έγιναν φανταστικά. Έγιναν πολύ λαστιχοτά… ετσι οπώς πρεπει να είναι τα τσουρέκια.Μπράβο για την συνταγή και που την μοιράστηκες μαζι μας. Καλό Πάσχα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode