share

Τάρτα με απάκι μπρόκολο και ανθότυρο

από
Τάρτα με απάκι μπρόκολο και ανθότυρο

Μπορεί κυβέρνηση να μην έχουμε (σιγά μην είχαμε!! όλοι πρωθυπουργοί θέλουν να είναι, μήπως να βάλω κι εγώ υποψηφιότητα ;;χαχαχαχα) έχουμε όμως μια τάρτα να γεμίσουμε προς το παρόν το στομάχι μας.
Στο ψυγείο περίμεναν κάποια υλικά κι επειδή τίποτα μα τίποτα δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοποίηση κι ιδιαίτερα αν έχουν έρθει από αγαπημένους φίλους, έγινε η τάρτα.

Τα υλικά της

Για τη ζύμη

100γρ ανθότυρο
1 αυγό
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
150 γρ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

Λίγες φέτες απάκι εκ Κρήτης
Ένα μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια
400γρ ανθότυρο τριμμένο με τα χέρια μας
100γρ από κάποιο πικάντικο τυρί τριμμένο (αρσενικό μπλε τυρί κεφαλογραβιέρα)
2 αυγά
Αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Στο διάστημα αυτό κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βράζουμε πάνω σε ατμό ή σε αλατισμένο νερό ίσα να μαλακώσει λίγο
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα (διαμέτρου 24 εκ.) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, και την τρυπάμε με ένα πιρούνι.
Στρώνουμε κάτω κάτω το απάκι

και αραδιάζουμε από πάνω το μπρόκολο.

Αλατοπιπερώνουμε  (αλάτι μόνο αν το μπρόκολο το ψήσαμε στον ατμό) και προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο κι αφήνουμε άλλα 10 λεπτά με την υπάρχουσα θερμοκρασία.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά κι απολαμβάνουμε.

Εμείς την απολαύσαμε με τη συνοδεία υπέροχου κελαηδήματος ενός κότσιφα, τι νομίζεται δεν έχει στην Αθήνα πουλιά!!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ψηφίζω δαγκωτό τάρτα…….για τις εκλογές να μην μιλήσω καλύτερα!!!

  2. Απάντηση

    Τάρτα και πάσης ΕΛΛΑΔΟΣ!!
    Καλά τα έγραψες και στο δικό μου ποστ Ξανθή μου, έχουμε κατά καιρούς (ειδικά τους παλιούς) κάνει αρκετές συζητήσεις για τις τάρτες που για μένα είναι σημαντικό κομμάτι της μαγειρικής μου.
    Εξαιρετική και τούτη που έγινε με πολύ ωραία υλικά.

    Προσωπικά, εδώ και πολύ καιρό πίστευα πως αυτό που ζούμε σήμερα, έπρεπε να γίνει από τις προηγούμενες εκλογές για να ταρακουνηθούν οι καρέκλες και οι “κ……ι” που τις κατέχουν!
    Θα έλεγα ότι κάπου το έχω χαρεί κιόλας :-))
    Πολλά φιλιά και καλημέρες.

  3. Απάντηση

    Δεν έχω κάνει ποτέ τάρτα αλμυρή…Είναι καιρός…Ελπιδοφόρος ο κότσυφας…Καλημέρα…

  4. Απάντηση

    Ξανθή μου καλημέρα!!!!Η ζύμη εντυπωσιακή και σίγουρα πολύ νόστιμη!Ναι στις τάρτες εννοείται!Υπέροχη φαίνεται!
    Φιλιά!!!

  5. Απάντηση

    Αντε βάλε υποψηφιότητα βρε Ξανθή μπας και δούμε άσπρη μέρα χα χα χαα!
    Μετά όμως θα αναλάβεις την υποχρέωση να ταϊζεις όλους τους ψηφοφόρους σου με νόστιμες τάρτες, έτσι?
    Φιλιά, καλή σου μέρα!

    • eleni
    • 16 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Πολύ ωραία η τάρτα σου Ξανθή μου!!!
    Θα έτρωγα με χαρά την μισή…
    Καλημέρα!!!

  6. Απάντηση

    Και μόνο που είδα απάκι έχω πάθει το κατιτίς μου!
    Είδα μετά και την ολοκληρωμένη συνταγή και με αποτέλειωσες! Ανθότυρο στη ζύμη, ανθότυρο στη γέμιση, έρχεται και το μπρόκολο που συμπαθώ ιδιαιτέρως… υπέροχη!
    Στο μεταξύ, πρέπει να σου πω ότι παρήγγειλα ψησταριά υγραερίου για το μπαλκόνι μας! Πάνω που το σκεφτόμασταν ήρθαν οι συνταγές σου και με έπεισαν!
    Φιλιά!

    • Marί
    • 16 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Την έχω φτιάξει αυτή την ζύμη με το τυρί, είναι υπέροχη!!αλλά κι η γέμιση πολύ νόστιμη.
    Φιλιά πολλά.

  7. Απάντηση

    Απάκι εεε….;;;;Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και δεν ξέρω καν τι γεύση έχει! Μου αρέσουν όμως όλα τα τυριά και φαντάζομαι και αυτό!
    Τις λατρεύω τις τάρτες και τις φτιάχνω συχνά από τοτε που ήρθα στο Βέλγιο! Μήπως μ’επηρέασε το μέρος;;;

  8. Απάντηση

    Πιάνομαι αδιάβαστη (ίσως επειδή ζω στη ΝΥ) στο κρητικό απάκι και στο αρσενικό μπλε τυρί κεφαλογραβιέρα. Ωστόσο η τάρτα σου μοσχοβολάει μέχρι εδώ. Χαιρετίσματα στην Ελλάδα που βασανίζεται και κλυδωνίζεται τόσο…

  9. Είναι πολύ λαχταριστή η τάρτα σου!

    • Eri
    • 16 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Φανταστική Τάρτα Ξανθή μου, πολύ ενδιαφέρουσα η προσθήκη του ανθότυρου στην ζύμη. Αχ και να είχα λίγο απάκι!
    Καλή συνέχεια!

    • Vita
    • 16 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Λοιπόν πρέπει να σου στέλνω υλικά και να δημιουργείς συνδυασμούς! Είσαι ειδήμων! 🙂
    Ευχαριστώ για την αναφορά. Καλέ γιατί μεγαλοποιείς τις προσφορές των άλλων όταν εσύ είσαι τόσο δοτικός άνθρωπος;
    Φιλιά!

  10. Απάντηση

    Αγαπημενες τάρτες.
    Μπράβο Ξανθή μου πάλι δημιουργησες ένα υπέροχο φαγητό. Τα ταίριαξες όλα πολύ ωραία.
    Το ανθότυρο στη ζύμη πολύ καλό.

    Φιλιά

  11. Απάντηση

    @ Λίλα κι εγώ τάρτα!!

    @ Πηνελόπη είμαι μεταξύ χαράς κι απελπισίας, δεν ξέρω γιατί!!

    @ Όστρια δοκίμασε έχουμε κι άλλες αρμυρές διάλεξε όποια σου ταιριάζει περισσότερο.

    @ ΕΛΕΝΗ αυτή η ζύμη είναι πολύ εύκολη και πάντα έχει επιτυχία.

    @ ΕΛΕΝΑ ευχαρίστως άμα είναι να με ψηφίσετε!!!χαχαχαχα

    • kiki
    • 17 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Πολύ ωραία υλικά, σίγουρα τέλεια γεύση!

  12. Απάντηση

    @ eleni εγώ μόλις έφαγα το τελευταίο κομμάτι!!

    @ Έρμιόνη κι εγώ σήμερα είδα τη δική σου τάρτα κι ετοιμάζομαι για αυτή.
    Θα ανταλλάσσουμε απόψεις για το BBQ.

    @ Μαρία, α την έχεις δοκιμάσει!! Μπράβο!! Φιλιά.

    @ Μαρίνα εσύ Κρητικιά και δεν το έχεις δοκιμάσει;; Για γράψε καμιά τάρτα Βελγίου!!

    @ Μάρθα καλώς ήρθες, σου στέλνω λεπτομέρειες για τις απορίες σου.

  13. Απάντηση

    @ Βάσω ευχαριστώ!

    @ Έρη δεν νομίζω ότι επιτρέπονται τέτοιες αποστολές εκεί που είσαι αλλιώς ευχαρίστως να σου έστελνα.

    @ Vita μα δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω για ότι μου στέλνουν με τόση αγάπη!!το ότι είμαι κι εγώ δοτική δεν αναιρεί τα υπόλοιπα.
    Σήμερα τρώω την πομάδα με τα φύλλα ελιάς που έφτασαν από την Κρήτη.

    @ Marion εγώ αυτή τη ζύμη τη λατρεύω και πάντα πετυχαίνει!!

    @ Κική προσπαθώ να βρω και τι άλλο θα της ταίριαζε!!

  14. Απάντηση

    Πας να μου πάρεις την ειδικότητα εεεε
    Τέλεια!

  15. Απάντηση

    Καλησπέρα, Ξανθή μου. Είχα αφήσει και άλλο σχόλιο αλλά, με συγχωρείς, το διέγραψα, γιατί αφορούσε την κατάσταση στην Ελλάδα-ήταν συνέχεια του σχολίου της Πηνελόπης- όπως τη ζούμε μέσα από τα ξένα κανάλια αλλά και τη ΝΕΤ SAT.

    Τα υλικά της τάρτας σου είναι εξαιρετικά, μου άρεσε ο συνδυασμός τους. Και η ζύμη φαίνεται εξαιρετική, θα τη δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία.
    Καλό σου βράδυ.

  16. Απάντηση

    @ Πόπη ναι καλέ δεν το είχες πάρει είδηση!!σκοπός μου!!!Φιλάκια

    @ Ελένη δοκίμασε αυτή τη ζύμη είναι εύκολη και νόστιμη!!

    • Vita
    • 18 Μαΐου 2012
    Απάντηση

    Πέρασε για ένα βραβείο και μια γνωριμία από μένα…

  17. Τρελαίνομαι για ξεροψημένα κομματάκια τυριού.
    Μου άρεσε πολύ η τάρτα σου Ξανθή.
    Φιλιά.

  18. Απάντηση

    Πολύ ωραία τα υλικά που χρισημοποίησες σ’αυτή την τάρτα Ξανθή μου. Ψηφίζω blogger και όχι πρωθυπουργό χα,χα!

  19. Απάντηση

    Dear Blonde, A beautiful tart. It looks delicious and healthy. Blessings dear. I hope all is well. Catherine xo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode