Θέλοντας να συνοδεύσω τα φασολάκια που είχαν περισσέψει από χτες έβγαλα από την κατάψυξη λίγα φιλέτα γλώσσας που είχαν περισσέψει κι εκείνα από το Μαγιάτικο στεφάνι.
Είχα διαβάσει λοιπόν σε περιοδικό μεγάλου Σ/Μ για μια κρούστα μυρωδικών και σκέφτηκα να τη δοκιμάσω και δεν μετάνιωσα!!
Τα υλικά για την κρούστα για τρία μικρά φιλέτα
1/2 Κρίθινο παξιμάδι
3-4 κλαδάκια μαϊντανού
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Επιπλέον λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα και τα στραγγίζουμε.
Στο μούλτι βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα και αλέθουμε.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και απλώνουμε την κρούστα πάνω τους πατώντας με τα χέρια μας.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, όχι να κάψει πολύ και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
Παρατηρήσεις
Αν τα φιλέτα σας είναι μεγάλα θα πρέπει να τα τηγανίσετε περισσότερη ώρα.
Τα υλικά για την κρούστα θα πρέπει να τα προσαρμόσετε ανάλογα με την ποσότητα των φιλέτων.
Είναι ιδανικό για συνοδευτικό αλλά και κύριο πιάτο.
Ωραιότατο και γευστικό φαίνεται! Το κρίθινο παξιμάδι πολύ μου άρεσε και τηγανίζοντάς το θα είναι μούρλια νομίζω.
wraio elafru kai kalokairino!
Η κρούστα με το θυμάρι θα δίνει υπέροχο άρωμα στο ψαράκι!
Νοστιμο το πιάτο σου Ξανθή μου!
Καλό βράδυ!
Πολύ αρωματική ιδέα! Μπράβο Ξανθή μου!
Ξανθή μου η κρούστα πρέπει να είναι καταπληκτική και πολύ αρωματική!
Καλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά πολλά!
Τέλειο πιάτο,Ξανθή!
Όλη η νοστιμιά και άρωμα στην κρούστα.
Φιλιά!
Ιδανικός συνδυασμός το ψάρι με την νόστιμη κρούστα και τα φασολάκια. Θρεπτικό και πλήρες γεύμα!! Το κρίθινο παξιμάδι, σίγουρα δίνει διαφορετική γεύση στο ψαράκι.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Πάρα πολύ ωραία πρόταση Ξανθή μου!
Αναμφίβολα η κρούστα δίνει άλλον αέρα στο ψάρι!
Φιλιά και καλό ΣΚ!
Καταπληκτικός τρόπος για το φιλέτο ψαριού. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα το φτιάξω!!
Υπέροχες οι γλώσσες… και έτσι νομίζω ακόμη πιο νόστιμες!!!
Καλό Σαβ/κο!!!
Πολύ ωραία ιδέα, μπράβο, Ξανθή μου, εύκολη και πολύ αρωματική!
Βέβαια εδώ δεν έχω βασικά υλικά αλλά, επειδή μου άρεσε, επιφυλάσσομαι!
Καλό Σ/Κ!
Νομίζω πως και φουρνιστά θα είναι εξίσου τέλεια.
Φιλιά.
Φαίνονται υπεροχα αν και δεν είμαι λάτρης των ψαριών ειλικρινά τα ζήλεψα.Μπράβο σας!!!
Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας, συγγνώμην που δεν απαντώ προσωπικά στον καθένα, αλλά πολλά θέματα με έχουν κάνει να είμαι πολύ λίγες ώρες στον υπολογιστή.
Δοκιμάστε αν σας άρεσε την πρόταση μου και περιμένω τις απόψεις σας.
Ευχαριστώ και πάλι.
Τα φιλετάκια εξαιρετικά Ξανθή μου.
Όσα για τα πολλά θέματα, ελπίζω να μην είναι και δύσκολα :-)) μιας και τα άλλα θέλουν τον χρόνο τους για να γίνουν. Το έχουμε πει…
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Ξανθή μου αυτή η κρούστα από πάνω πρέπει να είναι καταπληκτική!! Γειά στα χεράκια σου!
Ακόμη παλεύω να βρω φρούτα για να φτιάξω την κόκκινη μαρμελάδα σου… αλλά τίποτα. Τώρα πια ο καιρός πέρασε και θα βρω έτσι κι αλλιώς. Μόνο κεράσια και φράουλες έχει, αλλά εγώ θέλω φρούτα του δάσους… Τέλος πάντων.
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Πολύ χάρηκα.
Να είσαι καλά και να μοιράζεις νοστιμιές!
Ψαράκια έχουμε σήμερα;;
Καλά, θα τα βγάλω…
Δεν τα έχω δεί ποτέ με την κρούστα!
Φιλάκια και ισπανικό καφεδάκι.
Dear Blonde, I hope all is well.
The fish looks like it is perfectly prepared, very delicious. Please take care and blessings. Catherine xo