Η ζέστη καλά κρατάει. Φαγητό δεν τρώει κανείς και πως άλλωστε με τέτοια ζέστη. Γι΄αυτό και η κουζίνα μας βλέπει για λίγα πράγματα πια, όπως παγωτό, αφρόλουτρα, μιας και το μπάνιο είναι απαραίτητο για να δροσιστούμε, κρεμοσάπουνο, αλλά για αυτά θα σας πω στην επόμενη ανάρτηση.
Μπορεί να είναι άσχετο με την μαγειρική αλλά πολύ χρήσιμο. Πάμε όμως να δούμε την συνταγή για το παγωτό.
600ml γάλα κατσικίσιο ( εσείς μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε άλλο φρέσκο γάλα)
35γρ. κορν φλάουρ βανίλια
75γρ. ζάχαρη κρυσταλική
1κ.τ.γ. μέλι
1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Πρόσθετα
100γρ σοκολάτα με 75% κακάο
Και τώρα ας το φτιάξουμε:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη, το μέλι και το κορν φλάουρ και τα βάζουμε στην φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι αν πήξει (για να μην μας κολήσει). Δεν θα πήξει πολύ. Απλά η υφή του θα είναι κάτι μεταξύ νερουλό και κρέμα μαζί.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δυαλυθεί.
Σκεπάζουμε με ζελοφάν για να μην μας κάνει την κρούστα από πάνω και στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν έχει παγώσει καλά το βγάζουμε από το ψυγείο και του προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στην παγωτομηχανή. Στην παγωτομηχανή το παγωτό θα είναι έτοιμο σε ένα τέταρτο περίπου.
Τέλος ή καταναλώνετε αμέσως ή το βάζετε σε πολ και στην κατάψυξη.
Όπως παρατηρήσατε στην πρώτη φωτογραφία εγώ έχω προμηθευτή ατομικά μπολάκια με σκέπασμα και αυτό γιατί αρέσουν στον μικρό μου.
Το συγκεκριμένο παγωτό επειδή δεν έχει πολλά λιπαρά, θα πρέπει να το αφήνετε 10 λεπτά εκτός κατάψυξης πριν το σερβίρετε.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!!
Koλυμπώ το πρωί, κολυμπώ και το απόγευμα, μετά κάθε βράδυ γεμίζω μια μπολάρα με παγωτό και απολαμβάνω χωρίς τύψεις!!!
Ααααχ δροσίστικα πολύ ωραίο την δροσιά του να έχεις χιχιχι!!!Φιλιά πολλά!!!!
χαχαχαχα έπρεπε να φύγω για να ανέβει το παγωτό!!!
Σας φιλώ από τα βόρεια!!με προβληματική σύνδεση.
ΑΑΑΑΑΑααααααααααα!!! Δροσίστηκα!!!!
Πολύ ωραίο!!! Καλημέρααα!
Μπορεί να λείπεις αλλά μας δρόσισες!!!!
…χα….χα….χα….
Είναι και πολύ εύκολο! Ευχαριστούμε Λίνα, μας δρόσισες:)
Τέλειο φαίνεται!
Καλημέρα Λίνα μου!
Ωραιότατο φαίνεται το παγωτό σου και μου αρέσει πολύ που δεν έχει αυγά!
Το κορν φλάουρ τελικά δίνει πολύ ωραία υφή!
Φιλιά!
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!