Μανιτάρια γεμιστά με κιμά

από
CE-9C-CE-B1-CE-BD-CE-B9-CF-84-CE-AC-CF-81-CE-B9-CE-B1-CE-B3-CE-B5-CE-BC-CE-B9-CF-83-CF-84-CE-AC-CE-BC-CE-B5-CE-BA-CE-B9-CE-BC-CE-AC-7-

Φαγητό της ανακύκλωσης το ονόμασα αλλά δεν  έχει να στερηθεί τίποτα. Μπορούμε να το κάνουμε σαν συνοδευτικό ή και κύριο πιάτο.
Εγώ είχα κιμά που είχε περισσέψει από μια μπολονέζ κι επειδή τίποτα δεν πάει χαμένο αγόρασα μανιτάρια κι έγινε  ένα άλλο πιάτο με το οποίο συνοδεύσαμε τη σούπα με τις κόκκινες φακές.
Τα υλικά
5 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
Κιμάς μαγειρευμένος
Τυρί γκούντα ή κασέρι τριμμένο
Διαδικασία
Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια τραβώντας ελαφρά από την άκρη τους.
Κόβουμε το κοτσανάκι τους και αφαιρούμε με ένα κουταλάκι ότι αφαιρείται εύκολα.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια με τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τυρί.

Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 15 το πολύ 20 λεπτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Κάτι τέτοια φαγητά μου αρέσουν πάρα πολύ. Ο κιμάς με τα μανιτάρια είναι εξ΄ορισμού ταιριαστός συνδυασμός.
    Και με την επικάλυψη τυριού έγινε πλήρες γεύμα!!

    Πολύ καλό!

    • Amelie
    • 19 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Εγώ και τα μανιτάρια είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι και αυτή η συνταγούλα μου φαίνεται απολύτως του γούστου μου!

    • Penelope
    • 19 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Θα σου έλεγα Ξανθή μου να κάνεις delivery για το μεσημεριανό μου, καθώς ξέρεις και τα κατατόπια, αλλά έχω κι’ εγώ κιμα σήμερα … οπότε δεν θα ζηλέψω πολύ.

    Ως πιάτο, εξαιρετικό και τρώγεται πολύ όμορφα και για κυρίως παρέα μ’ ένα ελαφρύ ζυμαρικό από δίπλα.

    Καλημέρες πολλές.

    • Marina
    • 19 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Η χαρά των παιδιών μου είναι αυτά τα φαγητά! Μπορεί να παιδεύομαι ώρες να ετοιμάσω κάτι περίπλοκο και να εισπράξω το μπράβο με μία ιδέα της στιγμής από τα συνδιασμένα “υπόλοιπα”!!!
    Αχ και μ’αρέσουν τρελά τα μανιτάρια…!

  2. Απάντηση

    Ξανθή μου τα μανιτάρια μου αρέσουν πολύ, πόσο μάλλον όταν είναι τόσο καλομαγειρεμένα!!

  3. Απάντηση

    Και μανιτάρια, και κιμάς!!! Αγαπημένες γεύσεις….όταν συνδυάζονται κιόλας….θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!

    Ευχαριστούμε.

  4. Απάντηση

    Εντάξει μπορεί να είναι ανακύκλωση του κιμά, αλλά είναι μια εξαιρετική πρόταση για μπουφέ!
    Νόστιμη και πολύ ευπαρουσίαστη!
    Σε ευχαριστώ πολύ-πολύ για την αναφορά στο εβδομαδιαίο μενού!
    Πολλά φιλιά!

    • Vita
    • 19 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Το αγαπημένο μου φαγητό διαίτης με λίγο λάδι στον κιμά και light τυρί! Όταν οι άλλοι τρώνε μακαρόνια με κιμά… εγώ μανιτάρια με κιμά! Καλό απόγευμα!

    • Μarion,
    • 19 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ ωραία τα γεμιστά μανιτάρια.
    Και ιδίως τα μεγάλα τα πορτο μπελο.

    Τα συνδύασες και με την ωραία σούπα κόκκινης φακής 🙂

    Φιλιά

  5. Απάντηση

    Μια χαρά αξιοποίησες τον κιμά και με τα μανιτάρια ταίριαξε πολύ νόστιμα!

  6. Απάντηση

    Αυτό το φαγητό σίγουρα θα μου αρέσει, στο σπίτι τρελλαινόμαστε για μανιτάρια και βέβαια για κιμά.
    Φιλάκια Ξανθή, ωραία η ιδέα σου !!

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου πολύ μου αρέσουν έτσι τα μανιτάρια και αξιοποίησες μια χαρά το κιμά που περίσσεψε!!!
    Καλό βράδυ!

    • Helen Gr
    • 20 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Ωραίο πιάτο, καλοφτιαγμένο, νόστιμο και πολύ εμφανίσιμο. Εξαιρετικό και για μπουφέ.
    Καλή σου μέρα, Ξανθή μου.

    • Notoula
    • 20 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Υπέροχη ιδέα.
    Θα τα κάνω σίγουρα τα μανιτάρια σου !
    Φιλιά πολλά

  8. Απάντηση

    !!!!!!!!!!!

  9. Απάντηση

    Πεντανόστιμος μεζές! Ο συνδυασμός μανιτάρια-κιμάς είναι σίγουρα πολύ ταιριαστός! Και αξιοποιήθηκε και το περίσσευμα!
    Μπράβο!

  10. Απάντηση

    τι ωραιο Ξανθη μου!!!!!!!!!!

Γράψτε απάντηση στο Χρυσαυγή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode