Πίτσα ψημένη σε πέτρα ψησίματος στο BBQ

από
CE-A0-CE-AF-CF-84-CF-83-CE-B1-CF-83-CF-84-CE-B7-CE-BD-CF-80-CE-AD-CF-84-CF-81-CE-B1-8-

Πριν αρκετούς μήνες η Μάγδα μας έδωσε τις πιο χρήσιμες οδηγίες για την πίτσα. Πληρέστερες δεν έχω διαβάσει.
Τότε ήμουν στην αναζήτηση πέτρας ψησίματος πιο πολύ για να ψήνω ψωμί, μια αναζήτηση που κράτησε αρκετά μέχρι που βρέθηκε η κατάλληλη και σε καλή τιμή.
Μπήκε στην κουζίνα μου και περίμενε υπομονετικά την πρώτη δοκιμή.
Ο Θ. ήθελε οπωσδήποτε να τη δοκιμάσουμε με πίτσα και να την ψήσει στο BBQ.
Εγώ πάλι χατίρια δεν χαλάω αγόρασα τα υλικά  διάβασα προσεκτικά όλες τις αναρτήσεις της Μάγδας και έφτιαξα μια πίτσα.
Για τις διαστάσεις της λαμαρίνας (30×40) που συνοδεύει την πέτρα έβαλα τις μισές ποσότητες της ζύμης, ζύμωσα με το χέρι και το μόνο που έχω να πω είναι ότι θέλει  καλό ζύμωμα μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας και να έχετε μια εύπλαστη ζύμη. Για τα υπόλοιπα ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες παρασκευής ζύμης.

Σάλτσα έφτιαξα μόνη μου με δυο μεγάλες ντομάτες ώριμες που υπήρχαν στο σπίτι ακολουθώντας πάλι τις οδηγίες.
Η γέμιση της πίτσας μας εκτός από τη σάλτσα  ήταν ζαμπόν μπέικον και τυρί κασέρι τριμμένο.

Η πίτσα όντως ψήθηκε πάνω στην πέτρα και στο BBQ.
Τοποθετήθηκε η πέτρα στο BBQ  για 20 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια τοποθετήσαμε τη λαμαρίνα με την πίτσα πάνω στην πέτρα και ψήσαμε για 12 λεπτά όπως και η πρόταση  για το φούρνο.

Είχαμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα ως προς τη ζύμη αλλά και τα υπόλοιπα.

Την επόμενη φορά θα φτιάξω μια από τις προτεινόμενες πίτσες.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τη Μάγδα για τις αναλυτικές της οδηγίες αλλά και για όλα όσα μας χαρίζει μέσα από τη σελίδα της.

Σημείωση
Η εμπειρία μας για την πέτρα είναι μικρή, μια φορά ψήσαμε την πίτσα στο BBQ  και δύο φορές ψήσαμε ψωμί στο φούρνο. Οι πειραματισμοί για το ψωμί συνεχίζονται και θα επανέλθω με πολλές πληροφορίες.
Η τιμή της ήταν πολύ λογική οπότε άξιζε τον κόπο η αγορά.
Αν δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήστε συχνά ή δεν έχετε χώρο να την αποθηκεύεται εσείς κρίνεται για την αγορά της.
Πάντως όπως μου είχε γράψει και η Μάγδα δεν θα έδινα πάνω από 15 ευρώ για να την αγοράσω.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Τελικά Ξανθή μου έχει διαφορά η πίτσα που ψήνεται πάνω σε πέτρα; Αξίζει τα λεφτά μια τέτοια αγορά;
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    • loulou
    • 10 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή καλησπέρα! Εχω την ίδια απορία με την Ερμιόνη..υπάρχει μεγάλη διαφορά στη γεύση με την πέτρα; αξίζει τα λεφτά της;

    • eleni
    • 10 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθή,αυτή την πέτρα δεν την ξέρω,αλλά σίγουρα ένα κομματάκι από την πίτσα θα το ήθελα αυτή τη στιγμή!
    Καλή εβδομάδα-φιλιά!

    • Marina
    • 10 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Και εγώ το ίδιο με τ’άλλα κορίτσια σκεφτόμουν: η διαφορά είναι μόνο στο ψήσιμο, στην εμφάνιση, ή και στη γεύση; Το ζήλεψα αυτό το ψωμάκι της…!!!

  2. Απάντηση

    Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν έχω πέτρα ψησίματος αν και έχω ακούσει γι αυτή. Η πίτσα σου φαίνεται πολύ λαχταριστή!
    Ευχαριστώ που με έβαλες στο μενού:)

    • amelie
    • 10 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Κι εγώ το ίδιο ήθελα να ρωτήσω γιατί η πίτσα είναι το αγαπημένο μου έδεσμα, θα μπορούσα κυριολεκτικά να τρέφομαι αποκλειστικά με πίτσες!

  3. Απάντηση

    Επειδή βλέπω ότι όλη έχετε απορία περί της πέτρας, έγραψα και στην ανάρτηση ότι αν έχετε σκοπό να τη χρησιμοποιήσετε συχνά και βρήτε κάποια σε προσιτή τιμή αγοράστε τη.
    κατ΄εμάς η διαφορά είναι στο ψήσιμο της ζύμης γιαυτό και έχω αρχίσει να ψήνω και το ψωμί πάνω σε αυτή την πέτρα κάνοντας διάφορους πειραματισμούς.
    Οι πρώτες εμπειρίες είναι θετικές.

  4. Απάντηση

    Ξανθή μου καλημέρα!Η πίτσα σου δείχνει φοβερή!Δεν έχω πέτρα ψησίματος αλλά απο ότι φαίνεται δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα!
    Φιλιά!

    • Penelope
    • 11 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Δεν έχω μπει στην λογική να ψάξω και να αγοράσω πέτρα, μιας και συχνή χρήση της δεν με βλέπω να κάνω, αλλά είμαι σίγουρη θα έχει μια διαφορά σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος.
    Καλό φάγωτα και τα επόμενα “πειράματα” Ξανθή μου.

  5. Απάντηση

    Δεν έχω ακούσει για την πέτρα.
    Μου φαίνεται πως είναι καλή αγορά και θα την ψάξω.
    Ναι είμαι ζηλιάρα!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

  6. Απάντηση

    Πέτρα ψησίματος δεν έχω αλλά ξέρω από φίλη μου στο εξωτερικό που έχει ότι η πίτσα γίνεται φοβερή! Σαν τη δική σου δηλαδή! Με το τυράκι να λιώνει απολαυστικά…

    • Magda
    • 11 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Εγώ σ’ ευχαριστώ Ξανθή μου! Η πίτσα σου φαίνεται λαχταριστή και η ιδέα για το BBQ του συζύγου είναι εμπνευσμένη.
    Καλή εβδομάδα! Φιλιά πολλά!

    • Martha
    • 11 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Δεν παίζεσαι, ξανθή μου, και η πίτσα σου στην πέτρα επίσης λιμπιστική!

  7. Απάντηση

    Πέτρα ψησίματος δεν έχω αλλά η πίτσα σου φαίνεται άκρως λαχταριστή Ξανθή!! Γεια στα χέρια σου!

  8. Απάντηση

    Καλημέρα Ξανθή μου!
    Την θέλω αυτή την πέτρα, γιατί και στην Κρήτη φτιάχνουν πάνω της τις σφακιανόπιτες.
    Η πίτσα φαίνεται τέλεια !!

    • Katerina
    • 12 Φεβρουαρίου 2013
    Απάντηση

    Άγγιξες το ευαίσθητό μου σημείο. Θα μπορούσα να τρώω πίτσα κάθε μέρα! Είναι τέλεια!

  9. Απάντηση

    Τι ωραία και τι μεγάλη πίτσα!!
    Είμαι περίεργη να δω τη διαφορά του ψησίματος που προτείνεις.

  10. Απάντηση

    Η διαφορά στο ψήσιμο της ζύμης είναι το διαφορετικό στο ψήσιμο με την πέτρα.
    Μόλις ξεμπερδέψω από κάποιες υποχρεώσεις θα επανέλθω με αναλυτικές πληροφορίες γύρω από το θέμα πέτρα και ψήσιμο.

Γράψτε απάντηση στο Ερμιόνη Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode