Η συνάντηση του πλεξίματος είχε χρώμα Αργεντινής κι εγώ έψαξα να βρω κάτι σε φαγητό Αργεντινής. Βρήκα λοιπόν αυτά τα ψωμάκια τα επονομαζόμενα Chipas και τα έφτιαξα
Δεν ξέρω πόσο αυθεντική είναι η συνταγή, είναι όμως πολύ εύκολη και τα ψωμάκια έγιναν ωραία είναι δε και μέσα στο πνεύμα της εβδομάδος της Τυρινής που ήδη διανύουμε.
Η προσαρμογή έγινε από εδώ
Τα υλικά για 12 ψωμάκια
60γρ βούτυρο μαλακωμένο
1 αυγό
2/3 δοσομετρ. κούπας γάλα χλυαρό
150γρ τριμμένη μοτσαρέλα ή ανθότυρο
180γρ αλεύρι ταπιόκας*
150γρ αυτοδιογκούμενο αλεύρι
Λίγο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αντιστάσεις
Παίρνουμε το μαφινοταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε τις θήκες ελαφρά με βούτυρο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο το αυγό και το γάλα και χτυπάμε με σύρμα κουζίνας.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το πιπέρι ανακατεύοντας.
Ζυμώνουμε ελαφρά το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε στις θήκες του μαφινοταψιού.
Ψήνουμε τα ψωμάκια στην κάτω σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
*Αλεύρι ταπιόκας θα βρείτε σε καταστήματα με μπαχαρικά, εγώ εκεί βρήκα.
Μην ξεχάσετε να αφήσετε το σχόλιο σας στην προηγούμενη ανάρτηση για την κλήρωση του δώρου.
Είδες…Ήρθε η ώρα για τους γαριδοκεφτέδες μου!!! Κάλλιο αργά παρά ποτέ!!!
Είδα τις φώτο από το αργεντίνικο πάρτι σου και γέλασα πολύ!!! Βελόνες και στολές, καπέλα και chipas…μόνο εσύ τα συνδιάζεις όλα αυτά!!! Είσαι απίστευτη!!! Και αυτοί οι μεζέδες σαν αργεντίνικο ταγκό με χρώμα ελληνικό μου κάνουν!!!
Να περνάς πάντα όμορφα καλή μου!Καλή Σαρακοστή!!!
Υπέροχα πρέπει να έγιναν τα ψωμάκια αλλά κι εσύ στο πάρτι με τις βελόνες …υπέροχα όλα!
Καλά να περνάς Ξανθή!!
Εννοείται πως ποτέ δεν λέω όχι σε τυροψωμάκια και τα συγκεκριμένα που βλέπω στη φωτογραφία πολύ με δελεάζουν! .Αντε και του χρόνου στο…Μπουένος Άιρες!
Καλημέρα Ξανθή μου, πολύ γευστικά ακούγονται τα Αργεντίνικα ψωμάκια και δείχνουν πολύ αφράτα!Φιλιά!
Καλημέρα, πολύ εύκολα τα τυροψωμάκια και καθόλου “μυστήρια” για τις δικές μας γεύσεις, αν εξαιρέσουμε το αλεύρι ταπιόκας που ίσως δεν βρίσκεται τόσο εύκολα, αν και το έχω δει σε κάποια σ/μ και μπακάλικα. Ίσως κάποιος να μπορούσε να χρησιμοποιήσει αντί για αλεύρι ταπιόκας κορν φλάουρ ή νισεστέ? Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο.
Καλή μου κυρία, μπορώ να έχω 4-5 από αυτά τα ψωμάκια, τώρα που πίνω το αρωματικό τσαγάκι μου, για να πάνε κάτω τα φαρμάκια!!!
Ε, ρε τι σου κάνει μια συνάντηση πλεξίματος με “θέμα” :-))) ΟΨΟΜΕΘΑ.
Καλημέρα Ξανθή μας.
Τι όμορφα ψωμάκια και φαίνονται και εύκολα. Μπαίνουν στα υπ’όψη! Πολλά φιλιά!
Ξανθή μου, οι αργεντίνικες γεύσεις αρέσουν πολύ στον γιο μου.
Πάμε σε μια αργεντίνικη ταβέρνα ή μάλλον πηγαίναμε και έχουμε δοκιμάσει κάτι σχετικό.
Αν βρω τα υλικά, θα την δοκιμάσω τη συνταγή σου, φιλιά !
Ξανθή,τόσο απλά και εύκολα,σίγουρα θα είναι και νόστιμα!
Πλέξατε;Σίγουρα και από μόνη της η συνάντηση,θα ήταν τέλεια!
Φιλιά!
Ωραιότατα τα ψωμακια!
Να περνάς πάντα όμορφα Ξανθή!!
Ωραία τα τυρφοψωμάκια και εύκολα!
Πολύ σωστή η επιλογή σου Ξανθούλα, μέσα στο πνεύμα των ημερών !!!!
φιλια πολλά πολλά
Καλησπέρα Ξανθή μου! Πολύ ωραία και πρωτότυπα αυτά τα ψωμάκια. Ταπιόκα δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αν και την έχω στο ντουλάπι μου. Θα τα δοκιμάσω λοιπόν!
(Κι εγώ ελπίζω να είσαι εκεί!)
Φιλιά!!
Τι ωραίες που πρέπει να είναι αυτές οι συναντήσεις πλεξίματος!
Ξανθή μου όπως σου έχω πει πολλές φορές μου αρέσει που δοκιμάζεις συνέχεια καινούριες συνταγές, παραδοσιακές και μοντέρνες!
Τα ψωμάκια φαίνονται φοβερά και πολύ μου αρέσει η αποκριάτικη παρουσίαση τους!
Φιλιά πολλά!
Νόστιμα, εξωτικά και με αέρα Αμαζόνιου! Πολύ όμορφα μας ταξίδευσες, Ξανθή μου!
Καλό απόγευμα!
Τόσο Αργεντίνικα όσο και Ελληνικά τα ψωμάκια σου Ξανθή. Απόλυτα συμβατά με τις δικές μας διατροφικές συνήθιες!!
Καλές Απόκριες λοιπόν !!
Νοστιμότατα φαίνονται! Και η παρουσίαση τους πολύ ταιριαστή με τη συνάντηση πλεξίματος!
Καλό βράδυ! Φιλιά!