Ρεβίθια με αγκινάρες και πράσο

από
CE-A1-CE-B5-CE-B2-CE-AF-CE-B8-CE-B9-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-B1-CE-B3-CE-BA-CE-B9-CE-BD-CE-AC-CF-81-CE-B5-CF-82-281-29

Μέρες έχω να γράψω κάτι αλλά πολλά άλλα σημαντικά θέματα δεν μου  άφησαν ελεύθερο χρόνο.
Σήμερα ο καιρός “θύμωσε” και λίγο κρύο το έχει οπότε τα όσπρια ήταν ότι πρέπει. Είπα να μην κάνω σούπα τα ρεβίθια μας αλλά να τα παντρέψω με αγκινάρες και πράσο που υπήρχαν διαθέσιμα από άλλα μαγειρέματα.
Ας δούμε λοιπόν το γάμο τους!!

Υλικά για δύο άτομα
1 μεγάλο φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Το άσπρο μέρος από ένα μεγάλο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
4 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα δυο

Λίγο φινόκιο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
Αλάτι πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κάρυ
1 μικρό ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι

Διαδικασία.
Από το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό να μουλιάσουν. Η ποσότητα εξαρτάται από τα άτομα που θα φάνε υπολογίστε περίπου 80γρ ρεβίθια ανά άτομο.

Την επομένη τα στραγγίζουμε  και με τη βοήθεια μιας βαμβακερής πετσέτας τα τρίβουμε να φύγουν τα φλούδια τους. Αν βέβαια έχετε την περιέργεια τη δική μου τα ξεφλουδίζεται ένα ένα ή τέλος πάντων αγοράζετε αποφλοιωμένα.
Βάζουμε τα ρεβίθια σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει και τα βάζουμε να βράσουν. Δεν θέλουμε να χυλώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.
Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Μόλις τα ρεβίθια είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε με το ζουμί τους σε ένα μπολ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα στην ίδια κατσαρόλα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε κρεμμυδάκια πράσο και φινόκιο.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τις αγκινάρες συνεχίζοντας το σοτάρισμα. Προσθέτουμε από το ζουμί που έβρασαν τα ρεβίθια και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Τότε προσθέτουμε τα ρεβίθια το χυμό του λεμονιού και καρυκεύουμε με αλάτι πιπέρι και κάρυ.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα τους χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνώντας την κατσαρόλα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε συνοδεία σαλάτας ελιών σπιτικού ψωμιού και γαύρου ξιδάτου.

Αν σας περισσέψουν ρεβίθια φτιάξτε ένα χούμους όπως έφτιαξα εγώ και μετά λέω πως θα κάνω και δίαιτα!!!χαχαχα

Επιλέξτε μια συνταγή από τη γειτονιά έχει πολλές και φτιάξτε το!! Εγώ  έκανα μείξη από πολλές.
Ελπίζω ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα πριν αναχωρήσω για Πάσχα!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Ξανθή, δεν έχω ξαναδεί αγκινάρες με ρεβύθια! Μου κέντρισες την περιέργεια, πως θα είναι το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν και από τα χεράκια σου, δεν υπάρχει αμφιβολία για την νοστιμιά τους!!
    Καλό απόγευμα.

    • eleni
    • 19 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Ξνθή,και για μένα νέος ο συνδυασμός,αλλά σίγουρα είναι όλες γεύσεις αγαπημένες-μμμ..πρέπει να είναι νοστιμότατο!
    Φιλιά!

    • Silena
    • 19 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ νόστιμος φαίνεται το πάντρεμα που έκανες Ξανθή μου!
    Κι εγώ ρεβίθια είχα χτες αλλιώς!
    Θα αναχωρήσεις για Πάσχα; …για πού παρακαλώ (δες mail)!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

    • Lenia
    • 19 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Υπέροχα υλικά, όλα αγαπημένα, οπότε είμαι σίγουρη ότι το πιάτο αυτό θα με ξετρέλαινε!Φιλιά πολλά!

    • Martha
    • 19 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Θέλω να με καλέσεις κι εμένα σ’ αυτό το γάμο!!!

  2. Απάντηση

    Ωραίο ‘πάντρεμα’ μου ακούγεται!! Χθες είχαμε ρεβύθια και είχα σκοπό να κρατήσω και για χούμους, αλλά τελικά τα φάγαμε όλα!!!!
    Καλό σαββατοκύριακο, Ξανθή μου!

  3. Απάντηση

    Ξανθή μου υπέροχο το πάντρεμα!Θέλω πολύ να τον δοκιμάσω το συνδυσμό σίγουρα να είναι ένα νοστιμότατο φαγάκι!
    Πολλά φιλιά!!!

  4. Απάντηση

    @ Ειρήνη ευχαριστώ, αν τα υλικά σου αρέσουν δοκίμασε το συνδυασμό!!

    @ Ελένη όντως νοστιμότατο!!

    @ Silena ελπίζω να μιλήσουμε για πολλά παντρέματα στα μέρη σου!!

    @ Λένια είμαι σίγουρη ότι εσύ θα χαρείς αυτό τον συνδυασμό!!

  5. Απάντηση

    @ Μάρθα αγαπητή μου ζητώ συγγνώμην για την αργοπορία του προσκλητηρίου!!

    @ Μαριάννα καλό Σαββατοκύριακο!!

    @ Ελένη οι αγκινάρες έχουν λίγο μέλλον ακόμη δοκίμασε και θα περιμένω την εντύπωση!!

    • Marina
    • 20 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Ξανθούλα ελπίζω να τα πούμε και τηλ πριν να φύγετε! Μέχρι τότε καλά μαγειρέματα!!!

  6. Απάντηση

    Ωραίος συνδυασμός!!! Υπέροχο πιάτο!

    • kiki
    • 21 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Ενδιαφέρουσα!

    • kiki
    • 21 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά κι από δω!

    • andrik
    • 21 Απριλίου 2013
    Απάντηση

    ωραιο το blog σου!!!
    Καλως σε βρηκα..!!!

  7. Απάντηση

    Πολύ ενδιαφέρων “γάμος”! Μ’ αρέσουν αυτά τα παντρέματα! Είναι πάντα πολύ νόστιμα και δημιουργικά!
    Φιλιά!

  8. Απάντηση

    μμμ… κι έχω αδυναμία στις αγκινάρες (χθες έφτιαξα).. θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως! 🙂 Χαιρετώ!:)))

  9. Απάντηση

    Χα χα χα!! Δεν σε πιστεύω ότι ξεφλουδίζεις τα ρεβίθια ένα-ένα 🙂
    Σε βρίσκω πολύ καλή προξενήτρα ή μήπως κουμπάρα;
    Ωραίος συνδυασμός που δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ομολογώ! Και το κάρυ πως μου αρέσει!!
    Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα!

  10. Απάντηση

    @ Μαρίνα θα σε πάρω τηλέφωνο!!

    @ Κική ευχαριστώ!!

    @ Κική για δοκίμασε!!

    @ andrik καλώς ήλθες, ευχαριστώ πολύ!!

  11. Απάντηση

    @ sundayspoon απλός ο γάμος αλλά με ενδιαφέροντα!!

    @ Όλγα φυσικά θα έχεις δικές σου δεν αμφιβάλω!!

    @ Ερμιόνη μόνο εγώ μπορώ να κάνω τέτοια δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος να καθαρίζει έτσι τα ρεβίθια!!
    Όσο για το γάμο ήταν πολύ πετυχημένος από κάθε άποψη!!
    Φιλιά

  12. Απάντηση

    Dear Blonde, This looks delicious and healthy. I love hummus to go with this dish too.
    Thank you for trying my chicken recipe. I hope that you enjoyed it.
    Blessings dear friend and a hug. Catherine xo

  13. Απάντηση

    Πολύ ωραίο το φαγητό σου! Και μόνο που βλέπω τις αγκινάρες θέλω να το φτιάξω τώρα:)

  14. Απάντηση

    Έτσι μπράβο…για να καταγράψω και καμμιά ιδέα κι’ εγώ η έρμη η “απούσα”!!!
    Χαιρετισμούς…και αν δεν το έχετε λάβει, στο δρόμο είναι…
    Φιλιά σας.

Γράψτε απάντηση στο eleni Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode