Ρολό με κολοκυθάκια και καπνιστή πέστροφα

από
CE-A1-CE-BF-CE-BB-CF-8C-CE-BA-CE-BF-CE-BB-CE-BF-CE-BA-CF-85-CE-B8-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1-CE-BC-CE-B5-CE-BA-CE-B1-CF-80-CE-BD-CE-B9-CF-83-CF-84-CE-AE-CF-80-CE-AD-CF-83-CF-84-CF-81-CE-BF-CF-86-CE-B1-286-29a

Η χαλάρωση στη βεράντα με αγαπημένα έντυπα δίνει ιδέες.
Μια από αυτές και το σημερινό ρολό το οποίο άρεσε πολύ σε όσους το δοκίμασαν κάποιος έφαγε δεύτερο κομμάτι αλλά δεν τον μαρτυράω!!
Ας το φτιάξουμε
Προσαρμογή από το βιβλίο Year Round DAIRY COOKBOOK

Υλικά
225γρ  κολοκυθάκια (καθαρό βάρος)
50γρ. βούτυρο
3κουτ. σούπας αλεύρι
300ml  γάλα
4 αυγά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150γρ τυρί κατίκι
100γρ καπνιστή πέστροφα
λίγα φύλλα τσάιβς και λίγα άνηθου
2 κουτ. γλυκού κάπαρη

Διαδικασία
Καθαρίζουμε, πλένουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μισή ποσότητα από το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα ελαφρά καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ταψί διαστάσεων 33×23 στρώνουμε χαρτί ψησίματος και το αλείφουμε με βούτυρο.
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τους προσθέτουμε στην κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ενώνουμε τα κολοκυθάκια με την κρέμα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το βασιλικό  και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε λίγο από τη μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας από κάτω προς τα επάνω  ενσωματώνοντας την στο μείγμα προσεκτικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί να πάει παντού ισιώνοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε  πάνω σε χαρτί ψησίματος που έχουμε απλώσει πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

Μόλις κρυώσει εντελώς αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί (αφήστε ένα μικρό κενό στην μια μεγάλη πλευρά προς διευκόλυνση για το ρολάρισμα).
Απλώνουμε παντού τα κομμάτια της καπνιστής πέστροφας τον άνηθο τα τσάιβς και την κάπαρη.

Με τη βοήθεια του χαρτιού ρολάρουμε. Τυλίγουμε με το χαρτί και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
Ξετυλίγουμε και σερβίρουμε.

Είναι ένα υπέροχο συνοδευτικό το οποίο μπορεί να σταθεί σε μπουφέ ή σαν πρώτο πιάτο.
Η αρχική συνταγή προτείνει σάλτσα ταρτάρ πάνω από το ψάρι. Εγώ έχω πάρει διαζύγιο εδώ και πολλά χρόνια με τη μαγιονέζα γιαυτό έβαλα  μόνο κάπαρη και τα προτεινόμενα μυριστικά.
Η πρόταση του τυριού ήταν το μασκαρπόνε επιλέξτε εσείς όποιο τυρί κρέμα σας αρέσει.
Είναι καλύτερα να φτιαχτεί από την προηγούμενη μέρα και να μείνει στο ψυγείο περισσότερες ώρες.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Vita
    • 8 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Καλημέρα! Υπέροχη συνταγή Ξανθή! Καταγράφεται και θα εκτελεστεί προσεχώς. Όλα της μου έκαναν “κλικ” που λέμε… Και η εμφάνιση, και τα υλικά και ο τρόπος παρασκευής!

  1. Απάντηση

    Ξανθή μου άρεσε το ρολό τόσο σε παρουσίαση όσο και για τα υλικά που είχε μέσα. Το ζυμαρένιο περιτύλιγμα με το κολοκυθάκι έχω την εντύπωση ότι θα μπορούσα να το φάω και έτσι όπως είναι σκέτο!!

    Καλή σου μέρα!!

  2. Απάντηση

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ξανθή μου!Υπέροχο το ρολό σου, πολύ εντυπωσιακό και με ωραία υλικά!
    Φιλιά πολλά!

  3. Απάντηση

    Κι εγώ νομίζω ότι ταιριάζει υπέροχα σε μπουφέ! Μ’ αρέσει γιατί εκτός από ωραία εμφάνιση, έχει πρωτότυπα και πολύ ταιριαστά υλικά! Εμπνευσμένη η χαλάρωση στη βεράντα!
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Εντυπωσιακότατο!
    Και αυτό το κολοκυθένιο ¨παπλωματάκι¨άκρως ενδιαφέρον!
    Θα δοκιμαστεί όπως και δήποτε..
    Φιλιά πολλά

  5. Απάντηση

    Πολύ ωραία πρόταση!
    Πρωτότυπη και γευστική! Σίγουρα θα έτρωγα και δεύτερο κομμάτι!
    Τσάιβς αλήθεια που βρίσκεις βρε Ξανθή μου;

  6. Απάντηση

    @ Vita περιμένω εντυπώσεις!! Φιλιά

    @ Χρυσαυγή όντως τρώγεται μόνο του το περιτύλιγμα. Μένει δε και δυο τρεις μέρες στο ψυγείο και είναι εκπληκτικό για ένα σνακ ή συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

    @ ΕΛΕΝΗ σε ευχαριστώ καλή σου εβδομάδα!

  7. Απάντηση

    @ sundayspoon το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για πολλές δουλειές οπότε η χαλάρωση στη βεράντα ενδείκνυται!!Έτσι έρχονται και οι ιδέες.

    @ Μαρία θα περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου.Φιλιά.

    @ Ερμιόνη αν γράψω για το τσάιβς θέλω σελίδα ολόκληρη.
    Για μένα είναι πολύ γνωστό κι αγαπημένο στους κήπους του χωριού εδώ όμως τα πράγματα δυσκολεύουν.
    Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες σποράς αλλά όλες απέτυχαν.
    Ένα μικρό γλαστράκι από τα ΑΒ που έφερε η Άρτεμις μεταφυτεύθηκε και μετά πολλές προσπάθειες έζησε.

    • peps
    • 8 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Πολύ ωραία και πρωτότυπη ιδέα!!!

    • Εφη
    • 8 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Αυτό πρέπει να έγινε τέλειο και σημειώνεται οπωσδήποτε Ξανθή μου!
    Φιλιά! Καλή εβδομάδα! 🙂

  8. Απάντηση

    Τι υπέροχη ιδέα για ρολό είναι αυτή; Μου άρεσε πολύ θα τη δοκιμάσω!

  9. Απάντηση

    Φαίνεται υπέροχο! Το αντιγράφω αμέσως!

  10. Απάντηση

    Καλησπέρα!Πολύ πρωτότυπη συνταγή. Τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους, αξίζει να την δοκιμάσω!!!

    • Silena
    • 8 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    Καταπληκτικό το ρολό σου Ξανθή μου!!!!!
    Θα το κάνω σίγουρα σε κάποιο τραπέζι, φαίνεται πολύ εμφανίσιμο και πρωτότυπο!!!
    Φιλιά πολλά!

    • cook
    • 9 Ιουλίου 2013
    Απάντηση

    πρωτότυπο!όλα με πείθουν,εκτός από την πέστροφα,καλημέρα!

  11. Απάντηση

    Ξανθή έγω θα έτρωγα και τρίτο κομμάτι και ας με μαρτυρούσες χαχα! Μου αρέσουν πολύ αυτά τα αλμυρού τύπου ρολά/κέικ!

  12. Απάντηση

    @ Πέπη ευχαριστώ!!

    @ Έφη και μπορείς να κρύψεις μέσα αυτά που δεν θέλουν οι νέοι!χαχα

    @ mookies ρολό για πολλές χρήσεις τελικά.

    @ Μαρία νομίζω ότι σου αρέσουν τα κολοκυθάκια!!

  13. Απάντηση

    @ Mageirissa προσπαθούμε πάντα με εποχιακά!

    @ Λένα όχι μόνο για τραπέζι αλλά και για ρακιές!!

    @ cook την πέστροφα μπορείς να την αντικαταστήσεις με τόνο ή σολομό ή και κάποιο αλλαντικό.

    @ Κατερίνα θα το επαναλάβω και θα σε φωνάξω!!Φιλιά

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode