Ζελεδάκια βανίλιας

από
CE-96-CE-B5-CE-BB-CE-B5-CE-B4-CE-AC-CE-BA-CE-B9-CE-B1-CE-B2-CE-B1-CE-BD-CE-AF-CE-BB-CE-B9-CE-B1-CF-82-281-29

Συνεχίζουμε με κόκκινα χρώματα!! το χρώμα στις τροφές μας αλλάζει τη διάθεση!!
Αυτά τα όμορφα ζελεδάκια έγιναν για χάρη του συζύγου μιας και του αρέσουν πολύ.
Σήμερα έτρεξε για πρώτη φορά σε ομαδικό άθλημα τρεξίματος 10 χιλιομέτρων και για να τον κεράσω στην επιστροφή τα έφτιαξα.

Είναι προσαρμογή από μικρό βιβλιαράκι “Autumn” Αγγλικού Σούπερ Μάρκετ.
Τα υλικά για 40 ζελεδάκια
750γρ βανίλιες (βάρος χωρίς το κουκούτσι τους)
500γρ ζάχαρη και λίγη ακόμη για το πασπάλισμα
Χυμό από δύο μέτρια λεμόνια
1 1/2 κουταλάκι άγαρ άγαρ
Διαδικασία
Πλένουμε τις βανίλιες και τις καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τους κόβοντας τες σε μικρούς κύβους.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με 70ml  νερό και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα πολτοποιούμε σε μούλτι (εγώ τα πολτοποίησα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ)
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού  και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15-20 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει κάτι περισσότερο από το δέσιμο της μαρμελάδας.
Προσθέτουμε το άγαρ άγαρ διαλυμένο σε μια κουταλιά νερό και ανακατεύουμε βράζοντας για πολύ λίγα λεπτά.
Καλύπτουμε ένα ταψάκι (διαστάσεων 17×18) με μεμβράνη έτσι που να καλύπτονται και τα τοιχώματα και αδειάζουμε το μείγμα.

Ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για μια μέρα.
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε με τη βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού σε μικρούς κύβους.

Τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη και απολαμβάνουμε μικρά κόκκινα νόστιμα ζελεδάκια.

Παρατηρήσεις
Η αρχική συνταγή προτείνει 150ml υγρή πηκτίνη. Δεν έχω ιδέα που θα μπορούσα να τη βρω και γιαυτό έβαλα το άγαρ άγαρ πειραματιζόμενη με την ποσότητα.
Επίσης μπορείτε να το αφήσετε περισσότερες μέρες στο ψυγείο πριν το κόψετε.
Τα φρούτα θα πρέπει να είναι αρκετά ώριμα, ακόμη υπάρχουν λίγα στις αγορές προλαβαίνατε να πειραματιστήτε.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Τέλεια!!! Μ΄ αρέσει πολύ που πειραματίζεσαι και κάνεις θαύματα!

    • Marina
    • 6 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Mπράβο λιχουδιά για τον καλό σου!!! Ελπίζω να τα πήγε καλά…!
    Έχω μια απορία βρε Ξανθή: πως διατηρείσαι τόσο ωραία στα κιλά σου ενώ κάνεις τόσες λιχουδιές;;; Αν έκανα εγώ όλες αυτές τις νοστιμιές δε θα χωρούσα να περάσω απο την πόρτα!!! Και μόνο που τα βλέπω μου τρέχουν τα σάλια…πιο γρήγορα από τον αντρούλη σου!!!…χα…χα….

    • Vita
    • 6 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Απλώς τέλεια!Δείχνουν πανέμορφα και λαχταριστά Ξανθή μου.
    Πάντα γερός και άξιος να είναι ο αθλητής σου.

  2. Απάντηση

    Τέλεια… απλά τέλεια Ξανθή και πάνω που έλεγα να φτιάξω για τις μικρές!! Να είσαι καλά…ευχαριστώ!!!

  3. Απάντηση

    Λαχταριστά τα ζελεδάκια, πολύ ωραίο το χρώμα τους. Το πιο γλυκό και νόστιμο βραβείο, για τον καλό σου!!
    Καλή εβδομάδα.

  4. Απάντηση

    Μα του άξιζε του αθλητή αυτή η λιχουδιά!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • kiki
    • 6 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Τι ωραία ζελεδάκια! Τι χρώμα!

    • loulou
    • 7 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Φοβερό χρώμα! Μου θυμιζει γεύσεις απ τα παιδικά μου χρόνια!

  5. Απάντηση

    Με τέτοιο χρώμα, πώς να μη δοκιμάσεις! Τέλεια!
    Ο αθλητής θα τα χάρηκε!!!!

  6. Απάντηση

    Μπράβο στο σύζυγο και μου αρέσει που δείχνει τόσο άνετος!
    Μπράβο και σε σένα που τον περιποιήθηκες με ένα τόσο όμορφο και ιδιαίτερο γλυκάκι.
    Φιλάκια πολλά!

  7. Απάντηση

    είσαι εσύ μια και τρέχεις και ζελεδάκια φτιάχνεις!

  8. Απάντηση

    Μα τι ωραία που σου έγιναν, Ξανθή μου! Λαχταριστά!
    Μπορώ να δοκιμάσω κι εγώ κι ας μην έτρεξα;
    Καλό σου απόγευμα

    • Silena
    • 7 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Πω!!! Πω!!! Με ξετρέλαναν τα ζελεδάκια σου Ξανθή μου!!!! Άραγε την ίδια τεχνική μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και με άλλα φρούτα!!!!!
    Καλή βδομάδα να έχουμε! Φιλιά!

    • peps
    • 7 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Nike run??? Μπράβο του!!!
    Τα ζελεδάκια έχουν απίστευτο χρώμα!!!
    Πολύ μ’αρέσουν!!!

  9. Απάντηση

    Πω, πω, λατρεύω τα ζελεδάκια…αν βρω βανίλιες αύριο, θα δοκιμάσω να τα φτιάξω!!!καλό βράδυ!!!

  10. Απάντηση

    Oooo, θα δείς τα παιδάκια μου πόσο θα χαρούν!!!

    Φιλιά και ευχαριστώ!

  11. Απάντηση

    Τι όμορφο χρώμα! Πολύ ωραία τα ζελεδάκια σου Ξανθή μου!
    Να τον χαίρεσαι τον αθλητή σου 🙂

  12. Απάντηση

    @ Σοφία σαράκι είναι αυτό του πειραματισμού!!

    @ Μαρίνα ποιος είπε ότι τα τρώω εγώ αυτά που φτιάχνω!!χαχαχα

    @ Vita ευχαριστώ πολύ!!

    @ Κική ναι να τα φτιάξεις!!

    @ Ειρήνη καλή σου εβδομάδα.

  13. Απάντηση

    @ ΕΛΕΝΑ είναι τα αγαπημένα του μαζί με το κυδωνόπαστο.

    @ Κική είδες χρώμα!!

    @ loulou κι εμένα!!Ευχαριστώ

    @ Αγγελική ο αθλητής τα τρώει δυο δυο!!Ευχαριστώ

    @ Ερμιόνη μου το έχει πάρει στα σοβαρά το θέμα τρέξιμο.Ευχαριστώ

  14. Απάντηση

    @ Πόπη εγώ καλέ δεν τρέχω, “τρέχω” μόνο για φωτογραφίες!!Φιλιά

    @ Ελένη ευχαρίστως είναι και για μη αθλούμενους! χαχαχα

    @ Silena σου έστειλα ιδέες πιστεύω να τις είδες.

    @ Πέπη ναι ναι nike run!!

    @ Olives Olive νομίζω ότι ακόμη υπάρχουν, πολύ θα χαρώ να έχω τη γνώμη σου.

    @ censurasigloXXI κρίμα που δεν είσαι κοντά να κεράσω εγώ τα παιδάκια σου. Να τα φιλήσεις!!

    • Anonymous
    • 7 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    καλέ τα γιουβαρλάκια πού πήγαν;

  15. Απάντηση

    Εύγε στον αθλητή!
    Μα εύγε και στην χορηγό του :-))))
    Καλημέρες πολλές.

  16. Απάντηση

    @ Τα γιουβαρλάκια είναι στη θέση τους σε παλιά ανάρτηση φίλε φίλη!!

    @ Πηνελόπη αυτό με τη χορηγό με “σκότωσε” χαχαχαχα

  17. Απάντηση

    Τυχερός ο αντρούλης σου! Κι εγώ θα έτρεχα αν στη γραμμή τερματισμού με περίμεναν γλυκές λιχουδιές!
    Φιλιά!

    • Gina
    • 8 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Καλώς σε βρηκα Ξανθή! Διάβασα αρκετή ώρα τις συνταγές σου και βρήκα αρκετές νοστιμιές! Να είσαι καλά!

    • Lenia
    • 8 Οκτωβρίου 2013
    Απάντηση

    Ωραιότατα τα ζελεδάκια!Τα άξιζε ο σύζυγος!Κοίτα σύμπτωση,Ξανθή μου:κι εγώ την Κυριακή έτρεξα στον πρώτο μου αγώνα (10χλμ στην Πάτρα)!
    Συγχαρητήρια στον συναθλητή!
    Φιλάκια!

  18. Απάντηση

    @ sundayspoon επειδή υπάρχει κι άλλος αγώνας το Νοέμβριο δήλωσε συμμετοχή κι εγώ θα είμαι εκεί στον τερματισμό να κερνάω!!

    @ Gina καλώ ήρθες στην παρέα μας και θα χαρώ πολύ να τα λέμε.

    @ Λένια μου το είπε η αδελφή σου για δες σύμπτωση.Συγχαρητήρια και σε σένα!!

  19. Απάντηση

    Τα πιο νόστιμα ζελεδάκια

    Εγιναν πολύ ωραία Ξανθή. Απο χρώμα σκίζουν.
    Οτι πρέπει μετά απο το τρέξιμο του αθλητή.

    Φιλιά

    • jo
    • 1 Φεβρουαρίου 2014
    Απάντηση

    ξανθη φανταστικα ειναι πες μου με αλλο φρουτο ιδια διαδικασια;;; και τι ειναι το αγαρ αγαρ;;;ευχαριστωωωω

  20. Απάντηση

    jo το άγαρ άγαρ είναι παράγοντας πήξεως, αντί για πηκτίνη να το πω απλά. Το βάζουμε όταν το φρούτο δεν έχει πολύ πηκτίνη από μόνο του να βοηθήσουμε την πήξη. Μπορείς αν το βρεις σε καταστήματα με βιολογικά και μπαχαρικά.
    Ζελεδάκια μπορείς να κάνεις με κυδώνι το γνωστό παστοκύδωνο.
    Πάντως ακόμη υπάρχουν στα μανάβικα βανίλιες τις είδα προχτές.

Γράψτε απάντηση στο Ξανθή Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode