Γαλακτομπούρεκο – Διπλοκέρασμα

από
Γαλακτομπούρεκο

Αγαπητοί μας φίλοι θα θέλαμε να δώσετε την προσοχή σας στον πρόλογο αυτής της ανάρτησης πριν πάτε στη συνταγή, σας αφορά όλους.

Τον Μάιο του 2008 εγώ η Λίνα αποφάσισα να δημιουργήσω αυτή εδώ τη σελίδα και ένα χρόνο μετά η Ξανθή βρέθηκε κι εκείνη εδώ ενώνοντας τις μαγειρικές μας ανησυχίες, κρατώντας ένα ημερολόγιο για μας αλλά περισσότερο για τα παιδιά μας.
Στην αρχή είμαστε μια μικρή παρέα στη γειτονιά των food blogger η οποία με τον καιρό μεγάλωσε κι έδωσε μια ωραία καθημερινή παρέα με πολλές ιδέες όμορφες παρουσιάσεις στο στήσιμο του πιάτου και της φωτογράφισης. Από όλους έχουμε πάρει ιδέες αλλά και χαρές μαθαίνοντας ακόμα και προσωπικά γεγονότα. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια που επικοινωνούμε με σχόλια ή όχι.
Από την άλλη είναι – είστε όλοι εκείνοι που αθόρυβα επισκέπτεστε τη σελίδα μας και  παίρνετε  ιδέες.
Μόλις χτες λοιπόν είδαμε από το μαρτυριάρη blogger  ότι όλοι εσείς που μας τιμάτε με την παρουσία σας ξεπεράσατε στο πέρασμα του χρόνου τον μαγικό αριθμό των 3.000.000.
Εκφράζοντας μεγάλο σεβασμό στον καθένα σας και σε όλους μαζί,  θα θέλαμε η Ξανθή και εγώ  να σας  ευχαριστήσουμε πολύ για την τιμή που μας κάνατε.
Επιπλέον  σήμερα τυγχάνει να έχω τα  γενέθλια μου και έτσι για κέρασμα έφτιαξα ένα γαλακτομπούρεκο για να σας κεράσω – κεράσουμε να πω καλύτερα και για τα δύο. Εξού και το διπλοκέρασμα.

Το γλυκό έχει γίνει πολλές φορές άλλοτε σε μεγάλο και άλλοτε σε μικρά ταψιά,  γιαυτό και οι διαφορετικές φωτογραφίες.
Απολαύστε το!!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε
3 μπουκάλια γάλα (1 1/2 κιλό γάλα)
160 γραμ. βανίλια Γιώτης
1 γεμάτο νεροπότηρο ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 κουταλιά μαργαρίνη (βιτάμ)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
φρέσκο βούτυρο για τα φύλλα
Για το σιρόπι:
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Πάμε να το φτιάξουμε:

1.Στρώνουμε τα 3/4 των φύλλων στο ταψί βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο φύλλο. Σκεπάζουμε το ταψί με τα φύλλα με μία πετσέτα μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα για να μην ξεραθούν.

2.Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών μέχρι να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγη κρέμα μέσα στο μείγμα ζάχαρης αυγών και ανακατεύουμε για να ζεσταθεί λίγο και μετά το ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μαζί με μία κουταλιά βιτάμ.

Τέλος ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και την σκεπάζουμε με όσα φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί βουτυρώνοντας πάλι ένα ένα.

Μετά σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
4.Κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας τα πάνω φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε βουτυρώσει και τέλος τα ραντίζουμε με λίγο νερό για να μην ανασηκωθούν κατά το ψήσιμο.
5.Ψήνετε στους 180° για πάνω από μία ώρα.
6.Λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι το οποίο βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι πάνω από πέντε λεπτά). Σιροπιάζουμε όταν είναι και τα δύο ζεστά (γλυκό-σιρόπι) 
Το μυστικό της συνταγής
Το κόβουμε μόνο όταν έχει κρυώσει γιατί αλλιώς γίνεται νερό και δεν τρώγεται.
Καμιά φορά ίσως να μην χρειαστεί να βάλετε όλο το σιρόπι. Αυτό υπολογίζεται συνήθως με το μάτι.
Καλή εβδομάδα.

Κατηγορίες
  1. Διπλές ευχές, διπλές χαρές για σένα Λίνα μου και την υπέροχη σελίδα σας!!!
    Χρόνια πολλά!!!!!
    Υπέροχο το κέρασμα σου
    Πολλά φιλιά

    • iwanna
    • 4 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    χρόνια σας πολλά και καλά.
    Να τα εκατοστήσεις Λίνα και να συνεχίσετε να μας προσφέρετε τις ωραίες συνταγές και όχι μόνο.

    • Marina
    • 4 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Να τα εκατοστήσεις, υγιής και χαρούμενη!!!
    Να’στε καλά και οι δυό, να γεμίζετε τα πιάτα μας με τις νόστιμες συνταγές σας!!!
    Φιλιά και πολύ αγάπη και για τις δυό για διαφορετικούς λόγους: στην Ξανθούλα μου γιατί έγινε φίλη μου αφού μοιραστήκαμε πολλά και στη Λίνα γιατί είναι-ζει στο πιο όμορφο νησί του κόσμου, στο νησί καταγωγής μου!!!

  2. Απάντηση

    Ναι, είναι όντως μαγικός αυτός ο αριθμός! Και εις ανώτερα λοιπόν!
    Χρόνια πολλά και για τα γεννέθλιά σου Λίνα! Ότι επιθιμείς!
    Κλασσικό και διαχρονικό το γαλακτομπούρεκο. Πολύ αγαπημένο!!!!

  3. Απάντηση

    Διπλές ευχές κορίτσια, από καρδιάς ευχόμαστε ότι επιθυμείτε!!
    Το κέρασμα υπέροχο Λίνα μου!!
    Φιλιά!

  4. Απάντηση

    Αγαπημένες μου φίλες Λίνα και Ξανθή οι ευχές μου είναι πολλές για την διπλή γιορτή σας!
    Έχετε δουλέψει με τόση αγάπη, σεβασμό στο αντικείμενο, πρωτοτυπία στις συνταγές που είναι λογικός ο αριθμός των επισκεπτών σας! Καλή συνέχεια!

    Ευχαριστώ για το κέρασμα! Λατρεύω το γαλακτομπούρεκο! Σταθερή αξία!
    Πολλά φιλάκια από Ν Αφρική

    • mm_skg
    • 4 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Τι να πρωτοευχηθω, για το πραγματικα μαγικο νουμερο, αλλα τοσο επαξια κατακτημενο, ή για τα γενεθλια της Λινας? Διπλες ευχες λοιπον για τις διπλες χαρες! Ευχομαι να συνεχισετε για πολυ καιρο ακομη να μοιραζεστε τις ομορφες δημιουργιες σας μαζι μας και να αποτελειτε παντα πηγη εμπνευσης και γνωσης!
    Φιλια πολλα!

  5. Απάντηση

    Πολλές, πολλές ευχές,γι αυτήν την διπλή γιορτή!! Νά είσαι πάντα καλά, να χαίρεσαι τους αγαπημένους σου και να σε χαίρονται!! Και μαζί με την Ξανθή, να χαίρεστε το όμορφο μπλογκ σας!!! Υπέροχο το κέρασμά σου!!!!!

  6. Απάντηση

    Xρόνια πολλά, καλά κι ευτυχισμένα……και στο 100.000.000
    επισκέπτες σύντομα!!!!!!!!

    • Lenia
    • 5 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά!Με υγεία κ ευημερία!όσο για το μπλογκάκι εύχομαι να εξακολουθεί να σκίζει και να μας τρατάρει τις νοστιμιές σας!
    Τέλειο κέρασμα!
    Πολλά φιλάκια!

  7. Απάντηση

    Να τα εκαστοστήσεις Λίνα!
    Εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!
    Συγχαρητήρια και για τις προβολές σελίδες, ακόμα περισσότερες!
    Το γαλακτομπούρεκο ιδανικό κέρασμα για μια τόσο χαρούμενη περίσταση!
    Φιλιά

  8. Απάντηση

    kalimera sas!!euxome xronia polla kala me ygia lina!!xanthi kai lina sas euxome apo kardias kali sinexeia se ola sto oreo sas blog!!!to kerasma yperoxo!!!ta xeretismata mou stelno!!!polla filia!!!

  9. Απάντηση

    Χρόνια πολλά και δημιουργικά και για τις δύο! Με πολλές πολλές ιδέες για αλμυρές και γλυκές νοστιμιές, από τις φιλοξενες κουζίνες σας!
    Καλή σας ημέρα.

  10. Απάντηση

    Να τα εκατοστήσεις Λίνα!!Χρόνια πολλά και σε εσένα και στην υπέροχη σελίδα σας!Να συνεχίσετε να γεμίζετε την γειτονιά των food bloggers με όμορφες συνταγές!!!

  11. Απάντηση

    Χρόνια Πολλά σε σένα και οι επισκέψεις σύντομα διπλές! Σαν το γαλακτομπούρεκο, δεν έχει!

  12. Απάντηση

    Χρόνια πολλά, να τα εκατοστήσεις Λίνα και χρόνια πολλά και δημιουργικά για το μπλογκοσπιτάκι σας!!!! Να συνεχίσετε την όμορφη παρουσία σας στη μπλογκογειτονιά μας!!
    Και του χρόνου!!

  13. Απάντηση

    Χρόνια Πολλά και Καλά Λίνα!
    Χρόνια Πολλά και στο blog και των δυο σας Λίνα και Ξανθή, Ξανθή και Λίνα.

    Με ακόμη περισσότερες αναγνώστες, με ακόμη περισσότερες ωραίες γεύσεις…
    με ακόμη περισσότερη διάθεση και χαρά σε εσάς αλλά και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  14. Απάντηση

    Οι καλύτερες ευχές μέσα απ΄την καρδιά μου για το υπέροχο blogοσπιτάκι σας αλλά και για έσάς προσωπικά!!!
    3.000.000….Πωπωωω!!!
    Μπράβο σας και ακόμα τόσα σας εύχομαι!!!!

    • Anonymous
    • 5 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Λόγω προβλήματος αυτά τα σχόλια χάθηκαν και τα μεταφέρουμε αντιγράφοντας τα από το αρχείο.

    mia maria:Πολλά πολλά συγχαρητήρια για τις επιτυχίες του blog! Χρόνια σου πολλά Λίνα, να είσαι πάντα καλά και ευτυχισμένη!

    Σοφία:Χρόνια πολλά, πάντα επιτυχίες !!!!

    Στέλλας Κουζινομπερδέματα :Χρόνια σας πολλά με υγεία και με άλλες τόσες επιτυχίες! σε

    • mookies
    • 5 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Διπλές ευχές λοιπόν, για την διπλή γιορτή. Για τα γενέθλιά σου χρόνια πολλά, να τα εκατοστήσεις και για το blog σας πολλά εκατομμύρια ακόμα!

  15. Απάντηση

    Γιορτή εις διπλούν, άρα και ευχές εις διπλούν! Εύχομαι από καρδιάς ό,τι καλύτερο! Πάντα επιτυχίες!!!
    Το κέρασμα σούπερ! Άκρως εθιστικό…

  16. Απάντηση

    Διπλές ευχές, καθυστερημένες αλλά από καρδιάς!

  17. Απάντηση

    Χρόνια σας πολλά εύχομαι είστε και οι δύο πάντα καλά, γερές, δημιουργικές και ευτυχισμένες!Τέλειο το κέρασμα, ευχαριστούμε πολύ!
    Φιλιά!!!

    • Silena
    • 8 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά Λίνα!!!!! Ότι καλύτερο εύχομαι σε όλους τους τομείς!!!
    Για το ζεστό σπιτάκι σας εύχομαι πάντα επιτυχίες!!!!!!!!!
    Πολλά φιλιά!

    • Magda
    • 28 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Εμείς σας ευχαριστούμε Λίνα και Ξανθή για τις υπέροχες συνταγές σας που απλόχερα μοιράζεστε μαζί μας. Εγώ προσωπικά το εκτιμώ πολύ!
    Να είστε και οι δυο καλά και Λίνα, έστω και καθυστερημένα, σου εύχομαι να τα εκατοστήσεις και ό,τι επιθυμείς για σένα και την οικογένειά σου!!

Γράψτε απάντηση στο Mageirissa Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode