Γλυκό κρεμμυδάκι

από
CE-93-CE-BB-CF-85-CE-BA-CF-8C-CE-BA-CF-81-CE-B5-CE-BC-CE-BC-CF-85-CE-B4-CE-AC-CE-BA-CE-B9-1-

Η Λίνα, ξέροντας το κώλυμα μου με τους πειραματισμούς, φρόντισε να με ενημερώσει για κάτι που διάβασε σε βιβλίο του Παρλιάρου “Μαθήματα γλυκιάς  αλχημείας ” Τα αγαπημένα μου.
Λέει λοιπόν για σένα που φτιάχνεις τέτοια σου έχω νέα, διάβασα στη γειτόνισσα σε βιβλίο του Παρλιάρου γλυκό κρεμμυδάκι, σου στέλνω την συνταγή.
Άλλο που δεν ήθελα εγώ, έλα όμως που ο χρόνος πίεζε πάρα πολύ!!
Αλλά να σήμερα που έγινε!!
Νομίζω ότι είναι από τους τελευταίους πειραματισμούς αυτού του έτους μιας και πρέπει να ξεκουραστώ μετά όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις και να ετοιμαστώ για τις γιορτές με αγαπημένα μου πρόσωπα.
Σας δίνω εδώ ότι ακριβώς έκανα εγώ προκειμένου να γίνει αυτό το γλυκό.
Τα υλικά για δυο μικρά βαζάκια
500γρ κρεμμυδάκια στιφάδου (βάρος καθαρισμένα)
750 ml  κρασί μαυροδάφνη
100γρ ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρια διαφορετικών χρωμάτων σε κόκκους

Διαδικασία
Διαλέγουμε μικρά κρεμμυδάκια όσο γίνεται με σφικτή  σάρκα και περίπου του ίδιου μεγέθους.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια προσεκτικά και τους χαράζουμε ένα σταυρό σε βάθος 0.5 εκατ. από τη μεριά της ρίζας τους.
Τα τοποθετούμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν 8-10 το πολύ λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κρασί και τη ζάχαρη.
Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού ανακατεύοντας μόνο στην αρχή με ξύλινη κουτάλα.
Αφήνουμε να βράσει  κουνώντας μόνο την κατσαρόλα μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό σιρόπι όπως περίπου των γλυκών.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα πιπέρια και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Η πρόταση είναι να συνοδεύσουμε με αυτά τυριά ή ψητά κρέατα.
Όταν θα το δοκιμάσω θα επανέλθω.

Φωτογραφίες δεν υπάρχουν πολλές πνίγομαι αυτές τις μέρες κάνοντας πολλά πράγματα μαζί.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Εντυπωσιακό!!!!!
    Πιστεύω θα μ’ αρέσει πολύ, δεν ξέρω αν θα έβαζα το αλάτι, αλλά σίγουρα θα ήθελα να το δοκιμάσω!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

  2. Απάντηση

    Υπέροχο! Πεθαίνω για τέτοια περίεργα ως γνωστόν.
    Πιστεύω πως ταιριάζει αρκετά και λίγο δεντρολίβανο μέσα. Και φυσικά με τυριά, αλλαντικά, σαν μικρό μεζεδάκι, σε τάρτα και σε πολλά άλλα, αυτό το γλυκοκρασάτο κρεμμύδι θα έκανε τη διαφορά!!

    • amelie
    • 28 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Καταπληκτικό μου φαίνεται, άνετα θα το έφτιαχνα κι εγώ, μπαίνω στον πειρασμό να ψάξω για κρεμμυδάκια! Υποθέτω ότι θα διατηρείται κάποιο χρονικό διάστημα ε?

    • Vita
    • 28 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις αυτό! Φαντάζομαι θα συνοδεύει πράγματι τέλεια ψητά και τυριά.
    Όποτε μείνει χρόνος θα το φτιάξω. Μας αρέσουν κι εμάς (στους μισούς 🙂 ) τα πειράματα!

  3. Απάντηση

    Πωωωωωωωωω!
    Η φυσική γλύκα του κρεμμυδιού ενισχύεται μέσα από αυτή τη συνταγή!
    Πιστεύω ότι θα είναι φοβερό συνοδευτικό για κρέατα!
    Πάμε ξανά… πωωωωωωωωωωω!
    Φιλιά πολλά!

  4. Απάντηση

    Πολύ πρωτότυπο και σίγουρα νόστιμο “γλυκό”! Θα είναι σίγουρα ωραιότατη προσθήκη στα εορταστικά τραπέζια! Καλό σου βράδυ!

    • peps
    • 29 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Καταπληκτικό!!!!!!!!!!!

  5. Απάντηση

    Καταπληκτικό!! Θα το συνόδευα ευχαρίστως με κρεατικά τώρα τις γιορτές!!!!!!! Μου αρέσει πολύ!

  6. Απάντηση

    Γεια στα χέρια σου Ξανθή μου, πάλι έφτιαξες κάτι εξαιρετικό!
    Πολύ καλό συνοδευτικό για κρέατα!

    • Notoula
    • 29 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Εκπληκτικό φαίνεται!
    ΑΑΑ πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω!
    Καλό Σαβ/κο και καλά να περάσετε!

  7. Απάντηση

    Ξανθή μου πραγματικά μόνο εσύ θα μπορούσες να το κάνεις! Βέβαια έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται: “μήπως θα του πήγαινε ξύδι?” επηρεασμένη από τα τσάτνεϋ που τρώνε εδώ… Με κρεατικό σίγουρα δένει! Και με μαλακό άσπρο κατσικίσιο τυρί βέβαια!
    Μας ταρακούνησες πρωτοτυπώντας!:)

  8. Απάντηση

    Φοβερή ιδέα, Ξανθή μου! Και με πόσο απλά υλικά, μπορείς να φτιάξεις κάτι τόσο εντυπωσιακό!

  9. Απάντηση

    Ξανθή μου μόνο εσύ θα πειραματιζόσουν με το κρεμμυδάκι φτιάχνοντάς το γλυκό αλλά και μόνο εσύ θα είχες αυτό το εξαίσιο αποτέλεσμα!!!!!!!!

    • Anonymous
    • 29 Νοεμβρίου 2013
    Απάντηση

    που να φας και γλυκό σκόρδο! εκεί να δεις νοστιμια!

  10. Απάντηση

    Και γλυκό κρεμμυδάκι! ΦΟΒΕΡΟ!! Να γιατί αξίζει να τολμάμε να πειραματιζόμαστε και με υλικά, που ίσως δεν είχαμε ως τώρα φανταστεί ότι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε! Μπράβο σου, Ξανθή!!
    Καλό Σαββατοκύριακο.

  11. Απάντηση

    Αυτό θα πει “δεν φοβάμαι να πειραματιστώ”! Σίγουρα το αποτέλεσμα δικαίωσε την τόλμη σου και μας χάρισε μια υπέροχη συνταγή! Ευχαριστούμε!
    Φιλιά!

  12. Απάντηση

    Καλά και με τα κρεμμύδια, τα “έβαλες” καλή μου!!!
    Βρε άσε και τίποτε εκτός βάζου…να μπαίνει από μόνο του μέσα στην κατσαρόλα :-))
    Τι άλλο να σου πω; Άμα δοκιμάσω θα απαντήσω και για το πως μου φάνηκε…
    Καλό βράδυ και καλό μήνα εύχομαι.

  13. Απάντηση

    φανατστικοοο!θα πρεπει να ειναι τελειο!!να σαι καλα που μας γλυκανες!σε φιλω και σου ευχομαι καλο μηνα!

  14. Απάντηση

    Φαίνεται εξαιρετικό! Δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο!
    Θα το φτιάξω σίγουρα!!

    • Lenia
    • 2 Δεκεμβρίου 2013
    Απάντηση

    Μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!
    καλό μήνα,Ξανθή μου!

  15. Απάντηση

    Καλό μήνα σε όλους, από τα σχόλια σας κατάλαβα ότι όλοι θα δοκιμάζατε!
    Εμπρός λοιπόν στους πειραματισμούς είναι μια καλή ευκαιρία να συνοδεύσετε τα ψητά των γιορτινών ημερών κι όχι μόνο.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Γράψτε απάντηση στο Αγγελικη Ν Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode