Ένα γεύμα της τελευταίας στιγμής. Αυτά παθαίνει βέβαια κανείς, όταν δεν έχει σκεφτεί τι θα φτιάξει την επομένη, που τυγχάνει να είναι και Κυριακή. Απλά ανοίγεις λοιπόν το ψυγείο και ότι βρεις το βάζεις μέσα. ( και μετά κάνεις τον σταυρό σου)
Ευτυχώς δεν μας απογοήτευσε, αντιθέτως ήταν υπέροχο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξείς για 4 άτομα.
1/2 κοτόπουλο εγώ χρησιμοποίησα ντόπιο ή 1 ολόκληρο περίπου 1 1/2 κιλό
1 κιλό λάχανο
1 κουτί μανιτάρια άσπρα ή πλευρότους (εγώ έβαλα και από τα δύο)
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κ.τ.σ. κονκασέ
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Και αν αναρωτιέστε που είναι το κρεμμύδι έχετε δίκιο δεν έχει αυτή την συνταγή κρεμμύδι.
Ας το φτιάξουμε τώρα:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένουμε και μετά το αλατίζουμε. Στην συνέχεια πλένουμε το λάχανο και το κόβουμε με το χέρι σε χοντρά κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε στο καρότο και τα μανιτάρια.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού έχει ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Βάζουμε νερό αν χρειαστεί και αφήνουμε να ψηθεί.
Μόλις γίνει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά. Αλατίζουμε λίγο τα λαχανικά μας και τα γυρνάμε συνέχεια μέχρι να μαραθούν. Έπειτα βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά.
Τέλος ρίχνουμε τα ντοματάκια και το πιπέρι και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με καλό κρασί!!
Η προσθήκη του λάχανου με κάνει να δοκιμάσω αυτό το πρωτότυπο κοτοπουλάκι! Ωραία πρόταση!
Χιχιχι λαχανιασμένο γιατί το έκανες τελευταία στιγμή φαντάζομαι? Οι καλύτερες συνταγές γίνονται έτσι,στα ξαφνικά! Το αποτέλεσμα πάντως δείχνει εξαιρετικό!
Το φτιάχνω κι εγώ με λάχανο και ντομάτα αλλά χωρίς μανιτάρια.
Γίνεται νοστιμότατο!
Καλό βράδυ!
Και μόνο για τον τίτλο του θέλω να το δοκιμάσω! Λίνα ευφάνταστη η συνταγή!
Φιλάκια
Πολ΄καλή η λύση της τελευταίας στιγμής………από χωριάτικα κοτόπουλα άλλο τίποτα!!!!!!!