Γλυκό κεράσι κάτω από την κληματαριά

από
IMG_3566

Πριν λίγες μέρες δέχτηκα πρόσκληση να συμμετάσχω σε ένα blogging action” αφιερώματος  της WWW Ελλάς με θέμα   “Γεύσεις και αρώματα Ελληνικού καλοκαιριού”.
Παρόλο που αυτό τον καιρό είμαι μακριά από αναρτήσεις και πολλές διαδικτυακές δραστηριότητες  έκανα ένα μικρό διάλειμμα περιγράφοντας σκόρπιες σκέψεις που με συνοδεύουν.
Μαζί με μένα και άλλες foodbloger Οι Mamatsita, The Foodie CornerMaintanosFunky Cook, Elena’s cooking,Wonderfoodland, cullinaryflavors, μαγική κουτάλα   ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα κι όλες μαζί δώσαμε  τις σκέψεις μας για το τι είναι για την καθεμιά  “Ελληνικό Καλοκαίρι”.
Για να ενημερωθείτε κι εσείς για τις προτεινόμενες δράσεις για μια Καλύτερη ζωή  και να δείτε όλες τις   προτάσεις και σκέψεις  μας  επισκεφθείτε  τις προτεινόμενες σελίδες.

Το δικό μου λιτό κείμενο:
Σκόρπιες καλοκαιρινές εικόνες  στο χωριό γεμάτες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια προσπαθώντας να αναβιώσω όσα έχουν χαραχτεί έντονα στη μνήμη μου δίπλα στους γονείς στους απλούς ανθρώπους του χωριού.
Στη αυλή του σπιτιού οι τριανταφυλλιές με περιμένουν πάντα γεμάτες άνθη, δίπλα το κλήμα γεμάτο φύλλωμα που δεν πρόλαβα να μαζέψω για ντολμαδάκια και πιο δίπλα η ρίγανη που φύτρωσε από μόνη της παίρνοντας σπόρους από τότε που ο πατέρας έτριβε την άγρια ρίγανη που μάζευε στο βουνό.
Τώρα τρέχω στο βουνό εγώ να μαζέψω για όλους.
Πιο δίπλα η κερασιά του γείτονα με τα πετροκέρασα της, μου χάρισε πέρσι και έφτιαξα γλυκό. Δεν ξέρω αν τα κεράσια ήταν τόσο διαφορετικά ή τα συναισθήματα μου με έκαναν να λέω ότι αυτό ήταν το καλύτερο γλυκό όλων όσων έχω φτιάξει.
Και λίγο πιο κάτω μια μουριά γεμάτη μαύρα μούρα!!Τα μάζεψα όλα και έφτιαξα μαρμελάδα, λικέρ αρωμάτισα και ξύδι.
Απλά φαγητά με φρέσκα καλοκαιρινά υλικά από τους κήπους της γειτονιάς γεμίζουν το τραπέζι μας.
Κι εμείς τα απολαμβάνουμε  κάτω από την κληματαριά χαζεύοντας το υπέροχο τοπίο.

Συνοδεύτηκε από μια συνταγή για γλυκό κεράσι  που υπάρχει ήδη εδώ στη σελίδα μας, εδώ και χρόνια, αλλά μπορείτε να διαβάσετε και εδώ
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode