Διπλή συνταγή για σήμερα. Δύο καλοκαιρινά μεζεδάκια που συνοδεύονται τέλεια με ούζο, μπύρα, κρασί κ.λ.π.
Για όλα τα γούστα δηλ. Γρήγορο και πολύ εύκολο.
Είπαμε είναι καλοκαίρι μην τρώμε πολλές ώρες στην κουζίνα.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
500 γρ. γαύρο ψιλό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 λεμόνι
1 φ.τ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Φτιάχνεται ως εξείς:
Πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο και τον βάζουμε σε ένα ταψάκι. Ψιλοκόβουμε από πάνω το σκόρδο και τον μαϊντανό, ενώ στην συνέχεια τα αλατίζουμε.
Προσθέτουμε το λεμόνι, το λάδι και 1 φ.τ.κ. νερό, ενώ στο τέλος βάζουμε από πάνω το πιπέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αερόθερμο, για 20 λεπτά περίπου.
(Ο γαύρος λόγω το ότι είναι ψιλός δεν χρειάζεται καθάρισμα)
Συνοδεύεται τέλεια με βλήτα σκορδάτα.
Φτιάχνονται πολύ απλά. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας. Τα βράζουμε και μετά στο πιάτο που τα σερβίρουμε προσθέτουμε 1 ντομάτα ξυσμένη στον τρίφτη ενώ ψιλοκόβουμε και μία σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι.
Για όποιον δεν θέλει το σκόρδο μπορεί να το αφαιρέσει, είναι πολύ γευστικά βάζοντας μόνο ντομάτα.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς εσείς απλά….. Απολαύστε τα……….
Καλό μήνα σε όλους με υγεία.
Γαύρος υπέροχος και πολύ υγιεινός! Τα βλητα είναι λατρεμένα , με σκορδάκι απογειώνονται οι γεύσεις τους και φυσικά το ούζο θα συμπληρώσει ιδανικά το τραπέζι μας!
Απλά , εύκολα , υγιεινά και πεντανόστιμά!
Φιλάκια πολλά Ξανθή μου!!!
Καλοκαιρινό και νόστιμο πιάτο!
Θέλω και από τα δύο!
Και τα δυο πιάτα σου καλοκαιρινά και πεντανόστιμα!
Φιλάκια!
Ότι πρέπει για το καλοκαιράκι!Άσε που δεν είναι και μπελαλίδικο. Καληνύχτα!!
Αχ, τι ωραίο μεσημεριανό, απλό και καλοκαιρινό και νόστιμο! Αυτά είναι!!!