Μπάμιες στο τηγάνι με αυγά

από
CE-9C-CF-80-CE-AC-CE-BC-CE-B9-CE-B5-CF-82-2B-CF-83-CF-84-CE-BF-2B-CF-84-CE-B7-CE-B3-CE-AC-CE-BD-CE-B9-2B-CE-BC-CE-B5-2B-CE-B1-CF-85-CE-B3-CE-AC-2B-1-

Μια νοστιμιά που μας έφτιαξε η Ιωάννα στη Νάξο με μπάμιες από τον κήπο της και την επανέλαβα  εγώ μια ημέρα που ήθελα κάτι γρήγορο και νόστιμο με μπάμιες από τη λαϊκή μας.

 Υλικά για 2 άτομα

400γρ μπάμιες ( βάρος καθαρισμένες)
1 κρεμμύδι κομμένο σε
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλες ντομάτες πομοντόρι
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις επεξεργαζόμαστε όπως γράφω εδώ.
Βάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος του και μόλις ζεσταθεί, όχι να κάψει., προσθέτουμε τις μπάμιες και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε γυρίζοντας προσεκτικά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους 1 ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό τους, περίπου 30-40 λεπτά.

Σπάμε τα αυγά πάνω από τις μπάμιες σκεπάζουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και ξινομυζήθρα!!

Παρατηρήσεις
Η Ιωάννα  τις μπάμιες  τις καθάρισε  μόνο τις έπλυνε τις σκούπισε με μια πετσέτα και τις σοτάρισε λίγα λεπτά σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μετά πρόσθεσε  τα υπόλοιπα υλικά και συνέχισε τη διαδικασία. Με το ελαφρό αυτό “τηγάνισμα” τα ενοχλητικά “σάλια” από τις μπάμιες παύουν να υπάρχουν, οπότε είναι μια καλή ιδέα για το μαγείρεμα τους, δοκιμάστε το.

Οι φωτογραφίες είναι και από τις δύο μαγείρισσες!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Anonymous
    • 27 Σεπτεμβρίου 2014
    Απάντηση

    Καλή όρεξη τέτοια ώρα που είναι.Ξανθή καλό χειμώνα.Μάλλον θα πρέπει. να ξεχάσεις τα καλοκαιρινά φαγητά και να αρχίσεις κάτι πιο ΚΑΥΤΟ.Πολλά φιλιά Τασούλα.Τασούλας

  1. Απάντηση

    Τις μπάμιες δεν τις τρώω αλλά έτσι όπως τις βλέπω τώρα τις λιγουρεύτικα!Χαρά που θα κάνει η μητέρα μου αχαχα Πραγματικά είναι ένα πιάτο όμορφο!

  2. Απάντηση

    Επειδή συνηθίζω να φτιάχνω λαδερά που μπορεί να μου έχουν περισσέψει απ τη προηγούμενη με αυγά, μπάμιες δεν έχω κάνει, οπότε θα το δοκιμάσω, φαντάζομαι ότι θα είναι ωραίο !!!

  3. Απάντηση

    Μιας που τις μπάμιες δεν τις πολυσυμπαθώ, ωστόσο τα αυγά τα λατρεύω, να νομίζω ένας πολύ καλός τρόπος να τις φάω 🙂
    Με ξινομυζήθρα και χωριάτικη!
    Νομίζω καλύτερο σερβίρισμα δεν γίνεται!

  4. Απάντηση

    Υποκλίνομαι! Αγαπώ τις μπάμιες και λατρεύω τα αυγά! Ο συνδυασμός λοιπόν είναι απλά φοβερός!!!
    Εύγε στη μαγείρισσα!
    Φιλάκια!

  5. Απάντηση

    Ουαου Ξανθη!!!!!
    Πρωτη φορα το βλεπω μπαμιες με ευγα,μ αρεσουν πολυ οι μπαμιες,δεν θα σκεφτομουν ποτε αυτον τον συνδυασμο!!!
    Πραγματικα yhank you για τη συνταγη!!!!

Γράψτε απάντηση στο Ο κόσμος της Ράνιας Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode