Συνέχεια στις δραστηριότητες της Νάξου.
Στο κτήμα της Ιωάννας υπάρχουν ελιές για λάδι ελιές Καλαμών και ελιές Αμφίσσης.
Σε αυτή τη φάση έτοιμες ήταν οι πράσινες τύπου Αμφίσσης.
Μαζέψαμε τις πιο ώριμες προσέξαμε να μην έχουν στίγματα (γιατί ο δάκος παραφυλάει) πλύθηκαν πολύ καλά και μπήκαν σε βάζα των δύο κιλών.
Εκεί προστέθηκε μια κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό 1 ποτήρι νερού ξίδι και συμπληρώθηκε μέχρι να σκεπαστούν θαλασσινό νερό.
Ανακινήθηκε καλά το βάζο και θα μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα πριν καταναλωθούν.
Πρέπει να ξαναπάω στη Νάξο να δοκιμάσω!!!!
Η επόμενη επεξεργασία είχε σχέση με τις πιπεριές.
Πολλές πιπεριές σε κέρατα αλλά μικρές κόκκινες καυτερές.
Οι πράσινες αφού πλύθηκαν καλά μπήκαν σε αποστειρωμένα βάζα και προστέθηκε ο γάρος που χρησιμοποιώ για το τουρσί λαχανικών
Τις κόκκινες τις πήρα μαζί μου τις έπλυνα καλά και τώρα στεγνώνουν πάνω σε καθαρή πετσέτα.
Όταν ξεραθούν καλά θα αφαιρέσω το κοτσανάκι τους και θα μπουν στο μπλέντερ να γίνουν μπούκοβο.
Κι αν αναρωτιέστε για τα υπόλοιπα της φωτογραφίας στα βαζάκια είναι μαρμελάδα πεπόνι με μαστίχα και μαρμελάδα φραγκόσυκα ή όπως η τοπική ονομασία “φαραόσυκα”.
Έγινε και λικέρ θα τα πούμε σε άλλη ελπίζω ανάρτηση μαζί με το καθάρισμα τους.
Αυτες οι ελίτσες οι πρασινες, οι χοντρες μου αρεσουν πάρα πολύ!
Καλη βδομάδα να έχουμε 🙂
Ωραίες οι ελίτσες αλλά και το τουρσί! Γεμάτες νοστιμιές οι διακοπές σου! 🙂
How beautiful to pick your own olives. Blessings dear. Catherine
Επιβάλλεται η επιστροφή στο νησί και μόνο γι’ αυτές τις ελίτσες…