share

Cheesecake με Κρητική μυζήθρα σοκολάτα και φράουλες

από
Cheesecake  με μυζήθρα σοκολάτα και φράουλες

Ένα γλυκό λόγω των εορτών έπρεπε να γίνει, διάλεξα αυτό το cheesecake  θέλοντας να αξιοποιήσω και την γλυκιά φρέσκια Κρητική μυζήθρα που μου έστειλε η Λίνα.

Αν και ακόμη οι φράουλες για μένα δεν είναι στον καιρό τους λόγω του γλυκού αγοράστηκαν, δεν ήταν και άσχημες αλλά για περισσότερα θα τις περιμένω.

Cheesecake με Κρητική μυζήθρα και φράουλες

10

Συστατικά
  

  • 180 γρ μπισκότα digestive
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 400 γρ φράουλες
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα
  • 400 γρ γλυκιά μυζήθρα
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
  • 170 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκατ. (προς διευκόλυνση ξεφορμαρίσματος ντύστε την με σελοφάν).
  • Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε τα μπισκότα και με τη βοήθεια ενός μεγάλου πλάστη ή με γουδοχέρι τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε ομοιόμορφα και στα πλαϊνά της φόρμας σε ύψος περίπου 3-4 εκατοστά.
  • Πλένουμε τις φράουλες τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε στη μέση τα 250γρ περίπου.
  • Αραδιάζουμε πάνω από το μπισκότο τις κομμένες φράουλες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη το λιμοντσέλο 4 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος και 2 κουτ. σούπας βραστό νερό. Με μια σπάτουλα ή κουτάλι ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε παντού με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα πάνω σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
  • Στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ένα τυρί κρέμα.
Αν δεν θέλετε το λικέρ μπορείτε να το παραλείψετε προσθέτοντας επιπλέον νερό.
Επίσης στη θέση της κρέμας γάλακτος μπορεί να μπει γάλα.
 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Αριάδνη
    • 13 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Και γω θα ρωτουσα για τυρί κρέμα, αλλα θα ειναι ωραίο να το δοκιμασουμε και με μυζηθρα! Χριστος Ανεστη

    • peps@pepi's kitchen
    • 13 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Τέλειο θα είναι με τη κρητική μυζήθρα!!!! Ωραία ιδέα!!!
    Χρόνια πολλά!!

    • ΕΛΕΝΑ
    • 13 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
    Ξανθή τελικά με τα γλυκά ότι και να λες, το χεις!
    Η ιδιαίτερη κρέμα του cheesecake σου με την κρητική μυζήθρα, πρέπει να δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση στο γλυκό σου!
    Φιλιά!

    • Κλεομένης
    • 13 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όταν διάβασα τα υλικά ήμουν σίγουρος ότι θα ενσωματώσεις τη λειωμένη σοκολάτα στη μυζήθρα και εντυπωσιάστηκα που στην ουσία πέφτει από πάνω σαν γλάσο, δημιουργώντας έτσι τέσσερις ευδιάκριτες στρώσεις. Πολύ καλή ιδέα.

      • Ξανθή
      • 14 Απριλίου 2015
      Απάντηση

      Κλεομένη Χρόνια Πολλά!!! Η τοποθέτηση της σοκολάτας από πάνω είναι η ζαβολιά μου.

    • Amelie
    • 14 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Χριστός Ανέστη! Υγεία και καλή διάθεση Ξανθή! Το γλυκό αυτό είναι για μένα από τα ωραιότερα που υπάρχουν και ειδικά αυτή η εκδοχή με τη μυζήθρα θα είναι όνειρο! Σου πέτυχε ιδιαίτερα και στην εμφάνιση, είναι ό,τι πρέπει για το κλείσιμο μιας γιορτής!

    • Χρύσα
    • 14 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Ξανθή!
    Όταν βλέπω cheesecake με οποιοδήποτε τυρί εκτός του κλασικού τυριού κρέμα, ενθουσιάζομαι! Θα πρέπει να είναι τέλειο με τη μυζήθρα… Και η επιπλέον στρώση με τη λευκή σοκολάτα, νομίζω μας αποτελείωσε…

    • mia maria
    • 15 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πολύ ωραίο το γλυκό και με το λιμοντσέλο θα έχει και πολυ ωραίο άρωμα!

    • Tante Kiki
    • 16 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Ξανθή!
    Το cheesecake που έφτιαξες πρέπει να είναι νοστιμότατο και εξαιτίας της μυζήθρας αλλά και της λευκής σοκολάτας!!! Οι φράουλες του ταίριασαν απίστευτα και το λιμοντσέλο θα το απογείωσε!!!
    Την καλημέρα μου!

    • Beauty Follower
    • 18 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    Μμμμ φαινεται μουρλια!

    Χριστός Ανέστη!

    • evi@thehealthycook
    • 21 Απριλίου 2015
    Απάντηση

    απίθανο!!
    η κρητική μυζήθρα κάνει την διαφορά, αλλά και η “ζαβολιά” σου επίσης! 🙂

    • Martha Tompoulidou
    • 17 Μαΐου 2016
    Απάντηση

    Γεια σου βρε Ξανθή με τις τέλειες προτάσεις σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode