Ένα γλυκό λόγω των εορτών έπρεπε να γίνει, διάλεξα αυτό το cheesecake θέλοντας να αξιοποιήσω και την γλυκιά φρέσκια Κρητική μυζήθρα που μου έστειλε η Λίνα.
Αν και ακόμη οι φράουλες για μένα δεν είναι στον καιρό τους λόγω του γλυκού αγοράστηκαν, δεν ήταν και άσχημες αλλά για περισσότερα θα τις περιμένω.
Cheesecake με Κρητική μυζήθρα και φράουλες
10
Συστατικά
- 180 γρ μπισκότα digestive
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 400 γρ φράουλες
- 200 γρ λευκή σοκολάτα
- 400 γρ γλυκιά μυζήθρα
- 25 γρ ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
- 170 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 20 εκατ. (προς διευκόλυνση ξεφορμαρίσματος ντύστε την με σελοφάν).
- Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε τα μπισκότα και με τη βοήθεια ενός μεγάλου πλάστη ή με γουδοχέρι τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μπισκότων στη φόρμα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού απλώνουμε ομοιόμορφα και στα πλαϊνά της φόρμας σε ύψος περίπου 3-4 εκατοστά.
- Πλένουμε τις φράουλες τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και κόβουμε στη μέση τα 250γρ περίπου.
- Αραδιάζουμε πάνω από το μπισκότο τις κομμένες φράουλες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε τη ζάχαρη το λιμοντσέλο 4 κουτ. σούπας από την κρέμα γάλακτος και 2 κουτ. σούπας βραστό νερό. Με μια σπάτουλα ή κουτάλι ανακατεύουμε καλά να ομοιογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και απλώνουμε παντού με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα πάνω σε μπεν μαρι και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
- Στολίζουμε με τις υπόλοιπες φράουλες την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες τουλάχιστον
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Αντί της μυζήθρας μπορούμε να βάλουμε ένα τυρί κρέμα.
Αν δεν θέλετε το λικέρ μπορείτε να το παραλείψετε προσθέτοντας επιπλέον νερό.
Επίσης στη θέση της κρέμας γάλακτος μπορεί να μπει γάλα.
Και γω θα ρωτουσα για τυρί κρέμα, αλλα θα ειναι ωραίο να το δοκιμασουμε και με μυζηθρα! Χριστος Ανεστη
Τέλειο θα είναι με τη κρητική μυζήθρα!!!! Ωραία ιδέα!!!
Χρόνια πολλά!!
Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!
Ξανθή τελικά με τα γλυκά ότι και να λες, το χεις!
Η ιδιαίτερη κρέμα του cheesecake σου με την κρητική μυζήθρα, πρέπει να δίνει πολύ ξεχωριστή γεύση στο γλυκό σου!
Φιλιά!
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όταν διάβασα τα υλικά ήμουν σίγουρος ότι θα ενσωματώσεις τη λειωμένη σοκολάτα στη μυζήθρα και εντυπωσιάστηκα που στην ουσία πέφτει από πάνω σαν γλάσο, δημιουργώντας έτσι τέσσερις ευδιάκριτες στρώσεις. Πολύ καλή ιδέα.
Κλεομένη Χρόνια Πολλά!!! Η τοποθέτηση της σοκολάτας από πάνω είναι η ζαβολιά μου.
Χριστός Ανέστη! Υγεία και καλή διάθεση Ξανθή! Το γλυκό αυτό είναι για μένα από τα ωραιότερα που υπάρχουν και ειδικά αυτή η εκδοχή με τη μυζήθρα θα είναι όνειρο! Σου πέτυχε ιδιαίτερα και στην εμφάνιση, είναι ό,τι πρέπει για το κλείσιμο μιας γιορτής!
Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά Ξανθή!
Όταν βλέπω cheesecake με οποιοδήποτε τυρί εκτός του κλασικού τυριού κρέμα, ενθουσιάζομαι! Θα πρέπει να είναι τέλειο με τη μυζήθρα… Και η επιπλέον στρώση με τη λευκή σοκολάτα, νομίζω μας αποτελείωσε…
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Πολύ ωραίο το γλυκό και με το λιμοντσέλο θα έχει και πολυ ωραίο άρωμα!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά Ξανθή!
Το cheesecake που έφτιαξες πρέπει να είναι νοστιμότατο και εξαιτίας της μυζήθρας αλλά και της λευκής σοκολάτας!!! Οι φράουλες του ταίριασαν απίστευτα και το λιμοντσέλο θα το απογείωσε!!!
Την καλημέρα μου!
Μμμμ φαινεται μουρλια!
Χριστός Ανέστη!
απίθανο!!
η κρητική μυζήθρα κάνει την διαφορά, αλλά και η “ζαβολιά” σου επίσης! 🙂
Γεια σου βρε Ξανθή με τις τέλειες προτάσεις σου!