share

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

από
Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια και μυριστικά

Κάποια φορά που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά αποτυπώνοντας τα με τη φωτογραφική του μηχανή.

Πιπεριές Φλωρίνης
Πιπεριές Φλωρίνης

Αυτή τη φωτογραφία δεν μπόρεσα να τη βρω είναι όμως στα μάτια μου κάτι σαν αυτό.

Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο του άρεσε το στήσιμο των πιπεριών Φλωρίνης που με το χρώμα τους έδιναν μια όμορφη εικόνα και σε προσκαλούσαν να τις αγοράσεις.

Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια αυτή η σκηνή με ακολουθεί και κάθε φορά που βλέπω τις πιπεριές στέκομαι και τις χαζεύω.

Ψάχνοντας για αυτές τις φωτογραφίες ανακάλυψα ότι έχω γεμίσει πιπεριές με μείγμα κοτόπουλου μανιταριών και πράσου

Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και πράσο
Πιπεριές γεμιστές με κοτόπουλο μανιτάρια και πράσο

όπως και με μείγμα πλιγούρι -μυριστικά -μανιτάρια και κουκουνάρι

Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια και πλιγούρι
Πιπεριές γεμιστές με μανιτάρια και πλιγούρι

Για να βάλουμε χρώμα στην ταλαιπωρημένη μας διάθεση, τώρα που είναι η εποχή τους,  αγόρασα μερικές και τις γέμισα αυτή τη φορά με μείγμα μυριστικών αποξηραμένων μανιταριών και ρυζιού. Εύκολα και οικονομικά.

Τα μανιτάρια ήταν δώρο στα γενέθλια μου από φίλο και γείτονα, το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσα να δεχτώ.

Αυτή τη συνταγή θα σας δώσω σήμερα για τις υπόλοιπες ιδέες που ανέφερα αυτοσχεδιάστε για τη γέμιση και πειραματιστείτε η μαγειρική είναι φαντασία!!

Πιπεριές γεμιστές

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 6 Πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • μερικά αποξηραμένα μανιτάρια
  • 6 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
  • Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Αγοράζουμε πιπεριές σχετικά μεγάλες προσέχοντας το σχήμα τους ώστε να είναι εύκολο να γεμιστούν. Πλένουμε τις πιπεριές. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με ζεστό νερό έτσι που να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
  • Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.
  • Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το ζουμί από τα μανιτάρια και νερό που να τις σκεπάζει Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
  • Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα και τυρί φέτα.

Σημειώσεις

Αντί των αποξηραμένων μανιταριών μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα από συσκευασία ή ψιλοκομμένα φρέσκα λευκά.
Θα μπορούσαν να ψηθούν και στο φούρνο, όμως χάριν οικονομίας και αποφυγής της επιπλέον επέλεξα την κατσαρόλα.
Ενημέρωση 9/10/2016
Οι πειραματισμοί συνεχίζονται και σήμερα οι πιπεριές γεμίστηκαν με κρεμμύδι, μαϊντανό, κομμάτια κολοκύθας  και ντομάτας και  αντί του ρυζιού μπήκε μανεστράκι θαλασσινών.
Υπέροχη γεύση δοκιμάστε την!!

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 19 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Οι πιπεριές θα του δίνουν και έχτρα γλύκα!

    • Χρυσαυγή
    • 19 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Πράγματι είναι πανέμορφες οι πιπεριές Φλωρίνης!!
    Και όσο για τη νοστιμιά τους, δεν το συζητώ.
    Ωραία η χορτοφαγική σου γέμιση. Τα μανιτάρια με το ρύζι ήταν μια πολύ καλή ιδέα για να τις γεμίσεις! Το ότι τις έβρασες στην κατσαρόλα μου άρεσε γιατί έτσι έμειναν περισσότερο ζουμερές και δεν στέγνωσαν.
    Καλό βράδυ Ξανθή!

    • Beauty Follower
    • 20 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραιες και σιγουρα υπερνόστιμες!

    Καλή εβδομάδα 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    • Αριάδνη
    • 20 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Η γεύση απο τις πιπεριές Φλωρίνης με ξετρελαίνει!
    Καλη μας εβδομάδα!
    Φιλιά 🙂

    • Ελληνικό Χρέος
    • 21 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ υγιεινή και καλοκαιρινή! Γενικά λατρεύω οτιδήποτε έχει πιπεριά Φλωρίνης μέσα!

    • Katerina
    • 21 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    Λατρεύω τις πιπεριές Φλωρίνης! Τέλειο φαγητό!

    • evi@thehealthycook
    • 21 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    θαύμα γεύση!! 😉

    • peps@pepi's kitchen
    • 21 Ιουλίου 2015
    Απάντηση

    τέλειες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode