Κάποια φορά που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά αποτυπώνοντας τα με τη φωτογραφική του μηχανή.
Αυτή τη φωτογραφία δεν μπόρεσα να τη βρω είναι όμως στα μάτια μου κάτι σαν αυτό.
Μου είχε κάνει εντύπωση πόσο του άρεσε το στήσιμο των πιπεριών Φλωρίνης που με το χρώμα τους έδιναν μια όμορφη εικόνα και σε προσκαλούσαν να τις αγοράσεις.
Παρόλο που έχουν περάσει χρόνια αυτή η σκηνή με ακολουθεί και κάθε φορά που βλέπω τις πιπεριές στέκομαι και τις χαζεύω.
Ψάχνοντας για αυτές τις φωτογραφίες ανακάλυψα ότι έχω γεμίσει πιπεριές με μείγμα κοτόπουλου μανιταριών και πράσου
όπως και με μείγμα πλιγούρι -μυριστικά -μανιτάρια και κουκουνάρι
Για να βάλουμε χρώμα στην ταλαιπωρημένη μας διάθεση, τώρα που είναι η εποχή τους, αγόρασα μερικές και τις γέμισα αυτή τη φορά με μείγμα μυριστικών αποξηραμένων μανιταριών και ρυζιού. Εύκολα και οικονομικά.
Τα μανιτάρια ήταν δώρο στα γενέθλια μου από φίλο και γείτονα, το πιο ωραίο δώρο που θα μπορούσα να δεχτώ.
Αυτή τη συνταγή θα σας δώσω σήμερα για τις υπόλοιπες ιδέες που ανέφερα αυτοσχεδιάστε για τη γέμιση και πειραματιστείτε η μαγειρική είναι φαντασία!!
Πιπεριές γεμιστές
Συστατικά
- 6 Πιπεριές τύπου Φλωρίνης
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
- μερικά αποξηραμένα μανιτάρια
- 6 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
- Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι προαιρετικά
Οδηγίες
- Αγοράζουμε πιπεριές σχετικά μεγάλες προσέχοντας το σχήμα τους ώστε να είναι εύκολο να γεμιστούν. Πλένουμε τις πιπεριές. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από την πλευρά του κοτσανιού και αφαιρούμε τα σπόρια τους.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μανιτάρια με ζεστό νερό έτσι που να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί.
- Ετοιμάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπολ.
- Γεμίζουμε με το μείγμα τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε πλατιά κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το ζουμί από τα μανιτάρια και νερό που να τις σκεπάζει Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με σαλάτα και τυρί φέτα.
Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Οι πιπεριές θα του δίνουν και έχτρα γλύκα!
Πράγματι είναι πανέμορφες οι πιπεριές Φλωρίνης!!
Και όσο για τη νοστιμιά τους, δεν το συζητώ.
Ωραία η χορτοφαγική σου γέμιση. Τα μανιτάρια με το ρύζι ήταν μια πολύ καλή ιδέα για να τις γεμίσεις! Το ότι τις έβρασες στην κατσαρόλα μου άρεσε γιατί έτσι έμειναν περισσότερο ζουμερές και δεν στέγνωσαν.
Καλό βράδυ Ξανθή!
Πολύ ωραιες και σιγουρα υπερνόστιμες!
Καλή εβδομάδα 🙂
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Η γεύση απο τις πιπεριές Φλωρίνης με ξετρελαίνει!
Καλη μας εβδομάδα!
Φιλιά 🙂
Πολύ υγιεινή και καλοκαιρινή! Γενικά λατρεύω οτιδήποτε έχει πιπεριά Φλωρίνης μέσα!
Λατρεύω τις πιπεριές Φλωρίνης! Τέλειο φαγητό!
θαύμα γεύση!! 😉
τέλειες!!!