Κέικ με φιστίκια και επικάλυψη κρέμας τυριού και ρόδι.

από
Κέικ με φιστίκια και επικάλυψη κρέμας τυριού και ρόδι.

Αυτό το κέικ ήταν στο πρόγραμμα για τις εορταστικές μέρες αλλά για κάποιους λόγους δεν έγινε.

Το θυμήθηκα ξανά χτες που ξεφύλλιζα το ημερολόγιο μου, ναι κρατάω πια ημερολόγιο τι πρέπει να κάνω με διάφορες σημειώσεις, άσχετα αν και πάλι τα ξεχνώ, ου γαρ έρχεται μόνον.

Με την ευκαιρία αυτού του κέικ δοκιμάστηκε  ένα νέο τυρί σε κρέμα το οποίο είχα την τύχη να μου εμπιστευτούν, προς δοκιμή και κρίση, μεγάλη τιμή για μένα αυτό και συμβαίνει συχνά τελευταία.

Το τυρί κρέμα είναι από το τυροκομείο Β. Πορίκης που βρίσκεται στην Κάτω Μερόπη ,Ιωαννίνων. Από το ίδιο τυροκομείο έχω δοκιμάσει τη φέτα η οποία είναι η καλύτερη απ’ όσες έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Την κρέμα τυριού την έβαλα σε κάποια δοκιμαστικά σε τορτίγιες με αλλαντικά ή καπνιστή πέρκα και άρεσε πάρα πολύ.

Σήμερα λοιπόν δοκιμάστηκε για την επικάλυψη αυτού του κέικ και όντως μας εξέπληξε και πάλι. Θα το δοκιμάσω επίσης σε εκείνη την αλμυρή τούρτα με τυριά – όλο και κάποιο τραπέζι θα προκύψει.

Ευχαριστώ πολύ το root56  για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει δίνοντας μου προϊόντα για δοκιμή.

Αν θέλετε να βρείτε αυτά τα εξαιρετικά τυριά αλλά και πολλά άλλα  προϊόντα ποιότητας, μικρών παραγωγών δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το root56.

Και τώρα τα του κέικ

Κέικ με φιστίκια και επικάλυψη κρέμας τυριού και ρόδι.

1 φόρμα διαμέτρου 23εκ

Συστατικά
  

Για το κέικ

  • 4 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 100 γρ τριμμένα φιστίκια
  • 125 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο

Για την επικάλυψη

  • 75 γρ τυρί κρέμα
  • 75 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας ζαχαρη άχνη
  • σπόρια μισού ροδιού και λίγο χυμό
  • φιστίκια χοντροκομμένα

Οδηγίες
 

  • Στον κάδο του μίξερ (ή σε μπολ ανάδευσης προκειμένου για μίξερ χειρός) βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον αναδευτήρα "Κ" για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα: γιαούρτι, βανίλια και ελαιόλαδο συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με τα φιστίκια και αναδεύουμε να ομοιογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα του κέικ (23 εκ διαμέτρου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά ελέγχοντας με ένα λεπτό μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε το τυρί κρέμα το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα κουζίνας.
  • Μεταφέρουμε το κέικ σε πιατέλα και επικαλύπτουμε με το μείγμα τυριού γιαουρτιού. Στολίζουμε με τα σπόρια ροδιού και τα κομμένα φιστίκια. Ραντίζουμε με το χυμό ροδιού.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια ζεστή σοκολάτα ή τσάι ή και με ένα χυμό ροδιού

Σημειώσεις

Καλό είναι το ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ήπιας γεύσης.
Μπορείτε να παραλείψετε την επικάλυψη τυριού διακοσμήστε μόνο με ρόδι και φιστίκια.
Το κέικ με την επικάλυψη τυριού διατηρείται μια μέρα εκτός ψυγείου και 3 μέρες στο ψυγείο.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 11 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Σήμερα είναι παραδοσιακά η μέρα που φτιάχνω κέικ (Τετάρτη) και χαζεύοντας τη φωτογραφία αποφάσισα ότι αυτό θα είναι το σημερινό μας γλυκό! Δείχνει πολύ νόστιμο και πρωτότυπο!

      • Ξανθή
      • 11 Ιανουαρίου 2017
      Απάντηση

      Αμαλία περιμένω νέα!!

    • Penelope
    • 12 Ιανουαρίου 2017
    Απάντηση

    Όμορφο και πολύ δελαστικό.
    Πρέπει να το αναζητήσω το συγκεκριμένο τυράκι, καθώς προσωπικά χρησιμοποιώ σε πολλά πράγματα τυρί κρέμα. Από το απλό σάντουιτς για το σχολείο…μέχρι κάποιο γλυκό όπως αυτό που μας δείχνεις εσύ σήμερα Ξανθή.

      • Ξανθή
      • 12 Ιανουαρίου 2017
      Απάντηση

      Να το Ψάξεις Πηνελόπη το τυρί αλλά και τη φέτα του άλλη γεύση.

Γράψτε απάντηση στο ΑΜΑΛΙΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode