Κάθε Σάββατο είναι ημέρα ψαριού και είμαι τυχερή γιατί έχω τον καλύτερο ψήστη.
Αν δεν έχετε δε δοκιμάσει αυτό το φιλέτο σας προτείνω να το βρείτε σύντομα και να το απολαύσετε για΄τι περί απόλαυσης πρόκειται.
Το βρήκαμε σε μεγάλο ΣΜ χτες που κάναμε τα ψώνια της εβδομάδος. Ο καλός μου ψήστης βρήκε μια μαρινάδα στην οποία ξεκουράστηκε το φιλέτο μας και το έψησε στο BBQ.
Φιλέτο κόκκινου τόνου ψητό
2 άτομα
Συστατικά
- 2 φιλέτα κόκκινου τόνου πάχους 1 1/2 εκατοστού
- 1 μικρό πορτοκάλι το χυμό του
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 2 κουτ. σοούπας σόγια σος
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγα φύλλα ψιλοκομμένου μαϊντανού
- λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα μπολ και αδειάζουμε από πάνω τη μαρινάδα. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
- Ανάβουμε το BBQ μέχρι να φτάσει στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε τα φιλέτα στη σχάρα και ψήνουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και μια πράσινη σαλάτα.
Σημειώσεις
Μην ψήσετε περισσότερη ώρα τα φιλέτα θα στεγνώσουν.
Εναλλακτικά μπορείτε να ψήσετε σε σχαροτήγανο που θα το έχετε κάψει πολύ πριν βάλετε τα φιλέτα.