share

Ταρτάκια με γέμιση σοκολάτα και μαρμελάδα jalapeno

από
Ταρτάκια με γέμιση σοκολάτα και μαρμελάδα jalapeno

Δοκιμών συνέχεια, αυτή τη φορά παίζω με μια μαρμελάδα πιπεριάς jalapeno την οποία μου εμπιστεύτηκαν από το ROOT56, αρκετά καυτερή για μένα λιγότερο για τους υπόλοιπους που δοκίμασαν.

Και αφού έψαξα πολύ που θα μπορούσα να τη χρησιμοποιήσω εκτός από τα πιο κοινά δηλαδή μπέργκερ, ψητά κρέατα, σαλάτες  φίλος chef  έριξε την ιδέα για κάποιο γλυκό με σοκολάτα  όπως ταρτάκια με σοκολάτα ganache  και γαρνιτούρα τη μαρμελάδα.

Κι εγώ αυτοσχεδίασα φτιάχνοντας αυτά τα ταρτάκια,  έβαλα μέσα την μαρμελάδα και διακόσμησα με μια φράουλα από τις καλύτερες φράουλες της αγοράς που μου χάρισαν  χτες οι φίλοι μου από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη 

Η πρώτη δοκιμή είναι αυτή και ακολουθεί άλλη μια με αρμυρό παρασκεύασμα.

Ταρτάκια με γέμιση σοκολάτα και μαρμελάδα jalapeno

6 ταρτάκια

Συστατικά
  

Ζύμη για τα ταρτάκια

  • 225 γρ αλεύρι μαλακό
  • 110 γρ βούτυρο παγωμένο
  • 80 γρ ζαχαρη άχνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα από μισό λεμόονι
  • 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό

Γέμιση

  • 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπα μέλι
  • 1/2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • μαρμελάδα jalapeno

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη και τις φόρμες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο σε κύβους. Με τα δάκτυλά μας ενσωματώνουμε το βούτυρο στα υπόλοιπα υλικά δημιουργώντας ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού το ξύσμα και το νερό και με απαλές κινήσεις δημιουργούμε μια ζύμη, χωρίς να τη ζυμώσουμε. Τη μαζεύουμε σε μπάλα και αφού την τυλίξουμε σε σελοφάν την τοποθετούμε στο ψυγείο γι τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Βουτυρώνουμε έξι φόρμες γι τάρτες με διάμετρο βάσης 8 εκατ. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τη βοήθεια χοντρού πλάστη την απλώνουμε σε φύλλο πάχους 0.5 εκατ. περίπου
  • Κόβουμε δίσκους ζύμης μεγαλύτερους από τη διάμετρο της κάθε φόρμας και τους απλώνουμε σε κάθε φόρμα έτσι που να καλυφτούν καλά και τα τοιχώματα της. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε μερικά σημεία τη ζύμη και τοποθετούμε τις φόρμες στην κατάψυξη για 15 - 20 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα. Τοποθετούμε τις φόρμες στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο. Μην τις παραψήσετε.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Για τη γέμιση με σοκολάτα ganache

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τη σοκολάτα και το μέλι.
  • Τοποθετούμε το μπολ πάνω από μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνέχεια με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Σε κάθε ταρτάκι προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα jalapeno και την απλώνουμε.
  • Γεμίζουμε τις τάρτες με τη σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Γαρνίρουμε με κομμάτια φράουλας και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με γλυκό κρασί ή κάποιο λικέρ.

Σημειώσεις

Η προσθήκη της καυτερής πιπεριάς δεν είναι υποχρεωτική, ιδιαίτερα αν πρόκειται να φάνε παιδιά (εκτός και αν είναι τα παιδιά κάποιου φίλου, ξέρει εκείνος).
ΥΓ1: Μετά από τη δοκιμή με φίλους επανέρχομαι: η καυτερή μαρμελάδα μπορεί να είναι και σε μεγαλύτερη ποσότητα ή όπως έγραψε φίλος σε σχόλιο να ενσωματωθεί σε μέρος της σοκολάτας.
ΥΓ2: Μπορείτε με τα ίδια υλικά να φτιάξετε μια τάρτα σε ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκατοστών. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση να ψήσετε τη ζύμη σε δύο στάδια καλύπτοντας την με χαρτί ψησίματος και φασόλια ή μπίλιες ψησίματος στα πρώτα 10 λεπτά.
Επίσης για αυτούς που δεν επιθυμούν την καυτερή μπορεί να την αντικαταστήσουν με μια μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Αντί για φράουλες μπορούμε να γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς χοντοκομμένους.
Ευχαριστώ το κατάστημα ROOT56  γιατί για μια ακόμη φορά μου εμπιστεύτηκε νέο προϊόν για δοκιμές.
Η μαρμελάδα είναι από το The chilli factor  με έδρα τη Θεσσαλονίκη και αρκετά ακόμη προϊόντα με καυτερές και γλυκές πιπεριές και θα τα βρείτε στο ROOT56 Περικλέους 56 στο Χολαργό.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Κλεομένης
    • 12 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Καλημέρα. Νομίζω θα ήθελα τη μαρμελάδα ανακατεμένη με τη γκανάς, όχι σε όλη, στη μισή ποσότητα που θα έμπαινε πρώτη στην τάρτα και από πάνω η σκέτη γκανάς. Ήρθα νωρίς χτες, έπρεπε να αργήσω για να δοκιμάσω, φαίνονται τέλεια.

    • Χρυσαυγή
    • 12 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Φανταστική ιδέα να χρησιμοποιήσεις τη μαρμελάδα αυτή σε γλυκό με σοκολάτα! Εντάξει.. τα ταρτάκια είναι τόσο ευπαρουσίαστα, τόσο όμορφα με την λεία επιφάνειά τους από σοκολάτα και την φραουλίτσα on top. Ξανθή μου αρέσει πάρα πολύ η συνταγή σου αυτή!! Εύγε!

    • Αμαλία
    • 13 Φεβρουαρίου 2017
    Απάντηση

    Χάρμα οφθαλμών τα ταρτάκια! Συν τοις άλλοις, πολύ εμπνευσμένη η προσθήκη της καυτερής μαρμελάδας, πιστεύω πως θα ταιριάζει απίστευτα με τη σοκολάτα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode