Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που φάγαμε πριν λίγες μέρες, μια πρόταση για κάθε μέρα, αλλά και για ένα εορταστικό γεύμα ίσως και Πασχαλινό γιατί όλοι δεν τρώνε αρνί ή είναι μοναχικά άτομα που θέλουν ένα απλό εύκολο και οικονομικό γεύμα.
Κοτόπουλο με κριθαράκι και αμύγδαλα
2 άτομα
Συστατικά
- 150 γρ κριθαράκι χοντρό
- 1 κου. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας χοντροκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 γρ φιλέτο κοτόπουλου στήθος ή μπούτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ Αμύγδαλα ασπρισμένα
- 50 γρ βερίκοκα ξερά κομμένα στη μέση
- 1 μεγάλο λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 12 περίπου λεπτά.
- Στο διάστημα που το κριθαράκι βράζει, κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας προς το χαμηλό και προσθέτουμε τα βερίκοκα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το μέλι και την κανέλα, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5-6 λεπτά, προσθέτοντας λίγο από το νερό που βράζει το κριθαράκι, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
- Στραγγίζουμε το κριθαράκι και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κριθαράκι τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το κριθαράκι και από πάνω το κοτόπουλο με επιπλέον σφήνες λεμονιού.
Πρωτότυπες προσθήκες σε ένα κλασσικό φαγητό με πολλούς οπαδούς!