Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα

από
Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα

Όταν έχεις πολλά σπαράγγια, τα οποία μάλιστα μάζεψες μόνη σου τα βάζεις παντού, σε σαλάτα, στο πρωινό σου, σε πίτσα, σε τάρτες σε πίτες με ψάρι και άλλα πολλά. Αν θέλετε μπορείτε εδώ να δείτε μερικές προτάσεις.

Γυρίζοντας από τη βόλτα μας με μια σακούλα σπαράγγια και αρκετή άγρια ρόκα το πρώτο που έγινε ήταν αυτό το πιάτο με σπαγγέτι. Ένα πολύ εύκολο πιάτο και νόστιμο.

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε άγρια σπαράγγια, τώρα στις αγορές έχει άγρια αλλά και τα πρώτα καλλιέργειας.

Σπαγγέτι με σπαράγγια και άγρια ρόκα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 150 γρ σπαγγέτι
  • 100 γρ σπαράγγια
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι ρόκας τα φύλλα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένα για το σερβίρισμα

Οδηγίες
 

  • Σε αλατισμένο νερό βάζουμε το σπαγγέτι να βράζει. 3 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτουμε τα σπαράγγια ή τα βάζουμε σε καλάθι ατμού από πάνω να βράσουν.
  • Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε την κρέμα με το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού, ζεσταίνουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έβρασαν.
  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μαζί με τα σπαράγγια στο τηγάνι προσθέτουμε το κουκουνάρι και λίγο από του ζουμί που κρατήσαμε, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως με το τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημειώσεις

Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Magda | My Little Expat Kitchen
    • 17 Μαρτίου 2018
    Απάντηση

    Αχ τί ωραίο πιάτο Ξανθή μου, μοσχοβολάει άνοιξη. Λατρεύω τα σπαράγγια και περιμένω πως και πως να βγουν κι εδώ! Φιλιά και καλό ΣΚ!

Γράψτε απάντηση στο Magda | My Little Expat Kitchen Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode