share

Πικάντικο ψητό κουνουπίδι

από
Πικάντικο ψητό κουνουπίδι

Αξιοποιώντας μισό κουνουπίδι και μισό ρόδι που βρισκόταν στο βάθος του ψυγείου και κινδύνευαν να πεταχτούν αν δεν τα χρησιμοποιούσα σύντομα, έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο πικάντικο κουνουπίδι που συνόδευσε το μεσημεριανό μου γεύμα.

Δοκιμάστε το!!

Πικάντικο ψητό κουνουπίδι

Συστατικά
  

  • Μισό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού κίμινο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κουτ. γλυκού ταχίνι
  • σπόρους ροδιού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα αφαιρώντας το πολύ σκληρά κομμάτια του. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι με όλα τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά, στο κάτω ράφι του φούρνου.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι σε μια ομοιογενή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε το ζεστό κουνουπίδι με τη σάλτσα ταχινιού και τα σπόρια ροδιού. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

Σημειώσεις

Συνοδεύει ψητά κρέατα αλλά και σούπες οσπρίων.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode