Αξιοποιώντας μισό κουνουπίδι και μισό ρόδι που βρισκόταν στο βάθος του ψυγείου και κινδύνευαν να πεταχτούν αν δεν τα χρησιμοποιούσα σύντομα, έφτιαξα αυτό το ιδιαίτερο πικάντικο κουνουπίδι που συνόδευσε το μεσημεριανό μου γεύμα.
Δοκιμάστε το!!
Πικάντικο ψητό κουνουπίδι
Συστατικά
- Μισό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκέτα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1/2 κουτ. γλυκού κίμινο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- 1 κουτ. γλυκού ταχίνι
- σπόρους ροδιού
Οδηγίες
- Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα αφαιρώντας το πολύ σκληρά κομμάτια του. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι με όλα τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά, στο κάτω ράφι του φούρνου.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με το ταχίνι σε μια ομοιογενή σάλτσα.
- Σερβίρουμε το ζεστό κουνουπίδι με τη σάλτσα ταχινιού και τα σπόρια ροδιού. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.
Σημειώσεις
Συνοδεύει ψητά κρέατα αλλά και σούπες οσπρίων.