Πριν αρκετές μέρες, ένα βιαστικό πρωινό στη λαϊκή, αγόρασα λίγα κεράσια.
Φέτος είχα φάει μέχρι τότε τα καλύτερα κεράσια, έλα όμως που αυτά (άλλης περιοχής και άλλου παραγωγού) δεν είχαν καμιά σχέση. Τραγανά με άνοστα δε.
Και επειδή δεν πετάμε τίποτα άρχισαν οι σκέψεις τι να τα κάνω;;
Ως δια μαγείας ήρθε η ιδέα σύντομα από Αγγλικό περιοδικό που παρακολουθώ on line και η μνήμη πήγε σε αυτό που είχα κάνει παλιότερα με αγριοκέρασα και έτσι πειραματίστηκα φτιάχνοντας αυτό το chutney.
Για άλλους λόγους έμεινε στο ψυγείο μερικές μέρες χωρίς να δοκιμαστεί, αν και αυτό του έκανε καλό, έδεσαν οι γεύσεις των υλικών και από χτες άρχισαν οι δοκιμές.
Θα δείτε πιο κάτω τα πρώτα ταιριάσματα.
Αν ακόμη βρείτε κεράσια δοκιμάστε το, αν δε βρείτε δοκιμάστε με μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια.
Chutney με κεράσια
Συστατικά
- 300 γρ κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
- 6 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
- 2 φύλλα δάφνης
- 1/4 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια.
- Τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
- Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
- Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με ψητή φέτα και ψωμί σπιτικό περασμένο από τοστιέρα.
- Η δεύτερη δοκιμή έγινε πάνω σε φάβα και αμπελοφάσουλα.