Μια κρέμα που έγινε για τις δύσκολες στιγμές που αναζητώ ένα ελαφρύ γλυκάκι.
Όσο ακόμη υπάρχουν μανταρίνια δοκιμάστε τη είναι τόσο εύκολη να γίνει.
Κρέμα με μανταρίνια
4 μπολάκια
Συστατικά
Για την κρέμα
- 330 γρ κρέμα γάλακτος
- 100 γρ ζάχαρη
- 1 μανταρίνι χυμό και ξύσμα
- χυμό λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
- 1 μανταρίνι χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Οδηγίες
- Παίρνουμε το ξύσμα από το μανταρίνι και το στύβουμε. Το σουρώνουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο προσθέτουμε και χυμό λεμονιού έτσι που να πάρουμε 80 ml σε ποσότητα.
- Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Μόλις ζεσταθεί χωρίς να βράζει προσθέτουμε το χυμό και ανακατεύουμε κλείνοντας την εστία.
- Μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια και μόλις κρυώσει τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Όταν η κρέμα μας θα είναι έτοιμη (πηγμένη καλά) ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα.
- Καθαρίζουμε το μανταρίνι και το κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε στην εστία ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή ένταση. Μόλις ζεσταθεί καλά βουτάμε τις φέτες μανταρινιού στη ζάχαρη και μεταφέρουμε στο ζεστό τηγάνι για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Τις αφαιρούμε σε πιάτο.Προσθέτουμε όση ζάχαρη έχει περισσέψει στο τηγάνι και 2 κουτ. σούπας νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Τοποθετούμε ένα κομμάτι μανταρινιού σε κάθε μπολάκι και μοιράζουμε την καραμελωμένη ζάχαρη.
Σημειώσεις
Αν τα μανταρίνια σας είναι μικρά πιθανό να χρειαστούν περισσότερα.
Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη της κρέμας με μέλι, θα το δοκιμάσω στην επόμενη δοκιμή.
Επίσης θα τη δοκιμάσω και πορτοκάλια.