share

Λουκάνικο με πάπρικα και μηλίτη

από
Loukaniko me paprika

Σε εκείνες τις αναζητήσεις μου στις ξένες κουζίνες είχα σημειώσει στα υπόψιν ένα πιάτο από την Ισπανική κουζίνα με λουκάνικο τσορίθο και μηλίτη.

Στις πρόσφατες αναζητήσεις μου για λουκάνικο της προκοπής, όπως λέει και γείτονας μου, έψαξα στους χασάπηδες της γειτονιάς, μιας κι εγώ δεν επρόκειτο να ταξιδέψω προκειμένου να βρω τσορίθο.

Είχα κάποια πληροφορία για καλό λουκάνικο αλλά όταν πήγα διαπίστωσα ότι η τιμή του ήταν πέρα από τη λογική της δικής μου τσέπης.

Όταν πήγα στο χασάπη που ψωνίζω τα τελευταία χρόνια είδα να έχει κάποια σε λογική τιμή, ρώτησα για τα υλικά τους και αποφάσισα να πάρω δυο, ένα λίγο καυτερό και ένα πιο ήπιας γεύσης για δοκιμή.

Το πιο καυτερό έγινε για το αποκριάτικο γεύμα μου με την προσθήκη του μηλίτη και πάπρικας.

Μια πολύ απλή συνταγή, οικονομική και εύκολη.

Δοκιμάστε το με τσορίθο αν θέλετε ή με ένα πικάντικο – καυτερό άλλο λουκάνικο.

Μηλίτη θα βρείτε στα Σούπερ Μάρκετ στα ράφια με τις μπύρες συνήθως.

Είναι αγαπημένο ποτό στην Αστούρια, τη Γαλικία και τη χώρα των Βάσκων όπου το κλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της μηλιάς.

Το πιάτο μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό ή και κύριο γεύμα.

Λουκάνικο με πάπρικα και μηλίτη

Συστατικά
  

  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 150 ml μηλίτη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε τηγάνι με σκέπασμα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια ένταση το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
    Προσθέτουμε την πάπρικα και το φύλλο δάφνης, ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε το μηλίτη και βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το λουκάνικο και 150 ml ζεστό νερό και βράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Προσθέτουμε το ξύδι αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε πιο δυνατή ένταση μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή κόλιαντρου για όποιον του αρέσει.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode