share

Σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλια

από
Σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλι

Αυτή τη σαλάτα είχα την τύχη να τη δοκιμάσω στο σπίτι των παιδιών μαζί με υπέροχα θαλασσινά.

Ο γιος έφτιαξε τα θαλασσινά και η σύντροφός του τη σαλάτα.

Χρησιμοποιήθηκαν εκτός από το φινόκιο και διάφορες πρασινάδες κάποιες που ίσως δύσκολα θα βρούμε στην Ελλάδα αλλά δεν είναι δεσμευτικό.

Θα δώσω εναλλακτικές προτάσεις.

Δοκιμάστε την!

Σαλάτα με φινόκιο και πορτοκάλια

Συστατικά
  

  • 2 ρίζες φινόκιο
  • τρυφερά φύλλα από διάφορες πρασινάδες, σπανάκι, ρόκα, μουστάρδα ,παντζάρι, watercres
  • 3 πορτοκάλια σαγκουίνια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • επιπλέον φύτρες λαχανικών για διακόσμηση

Διαδικασία
 

  • Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά όλα τα φύλλα που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Πλένουμε τις ρίζες του φινόκιου, αφαιρούμε τυχόν σκληρά εξωτερικά φύλλα και με μαντολίνο το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε τα δύο πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε φέτες λεπτές περίπου 0.5 εκατοστό πάχος.
    Στύβουμε το χυμό από το άλλο πορτοκαλί και το βάζουμε σε ένα βαζάκι για να φτιάξουμε τη σάλτσα για τη σαλάτα.
    Στο ίδιο βαζάκι θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και θα αναδεύσουμε καλά.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα φύλλα που θα επιλέξουμε και μεταφέρουμε από πάνω το κομμένο φινόκιο και τη μισή σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού φροντίζοντας να τοποθετηθούν παντού μάσα στα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Διακοσμούμε με τις φύτρες (αν τις έχουμε) και προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Όπως είπα και στην αρχή εμείς συνοδεύσαμε τα θαλασσινά μας και ήπιαμε ένα Ελληνικό ασύρτικο.

Σημειώσεις

Το ποια φύλλα θα χρησιμοποιήστε είναι θέμα επιλογής σας , ανάλογα με τι μπορείτε να βρείτε στις αγορές.
Σε εμάς είχε επικρατήσει το watercres, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να το βρει κάποιος στην Ελλάδα.
Αντί για σαγκουίνια μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο πορτοκάλι ή γκρέιπ φρούτ. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode