share

Μικρόσπερμα φασόλια με ντομάτα και χαλούμι.

από
Μικρόσπερμα φασόλια με ντομάτα και χαλούμι.

Σε εκείνες τις νυχτερινές ανταλλαγές φωτογραφιών πιάτων των παιδιών μου έφτασε αυτό.

Α είπα να τι θα φτιάξω αύριο!! και αμέσως ήρθε και η συνταγή του.

Το προσάρμοσα με ότι υλικά και σκεύη είχα διαθέσιμα και βγήκε ένα υπέροχο πιάτο για το μοναχικό μου γεύμα αλλά και δείπνο.

Τώρα που οι ντομάτες είναι στα καλύτερα τους εκμεταλλεύομαι ιδέες να τις προσθέτω.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει με απλά και οικονομικά υλικά.

Δοκιμάστε το!

Μικρόσπερμα φασόλια με ντομάτα και χαλούμι.

Συστατικά
  

  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 400 γρ ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους ή ντοματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε φέτες
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • λίγα φύλλα ρίγανης ή λίγη αποξηραμένη
  • 200 γρ μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 100 γρ χαλούμι
  • φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

  • Χρειαζόμαστε φασόλια βρασμένα, συνηθίζω να βράζω αρκετά και τα αποθηκεύω στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση. Τα παιδιά μου βρίσκουν σε κονσέρβα δεν ξέρω αν υπάρχουν εδώ.
  • Σε ένα τηγάνι (ιδανικά να μπαίνει και στο φούρνο, υπάρχει και άλλη λύση θα τη δείτε στη συνέχεια) βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε για 3 λεπτά ακόμη.
  • Αν το τηγάνι μας μπαίνει στο φούρνο (διαφορετικά μεταφέρουμε σε μικρό ταψί) νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε από πάνω το χαλούμι.
  • Τοποθετούμε στο φούρνο με ανοιχτό το γκρίλ, στο πιο ψηλό ράφι, και αφήνουμε για 3- 4 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λίγα φύλλα βασιλικού και συνοδεύουμε με μια σαλάτα, (προτίμησα μια με μαρούλι) και οπωσδήποτε σπιτικό ψωμί.

Σημειώσεις

Τελευταία σχεδόν σε όλα τα πιάτα μου προσθέτω πιπέρι καγιέν, διάβασα κάπου ότι έχει αντιφλεγμονώδη  και όχι μόνο δράση
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode