share

Κόκορας κρασάτος

από
P1030082

Tο συγκεκριμένο φαγητό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο κόκορας. Θα πρέπει να είναι χωριάτικος και αυτό το καταλαβαίνουμε από το κρέας του και το λίπος. Το κρέας του είναι μαύρο και το λίπος κίτρινο. Αν βρείτε τέτοιο κοτόπουλο τότε το φαγητό αυτό θα σας αρέσει πάρα πολύ.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξείς:

1 κόκορα χωριάτικο κομμένο σε μερίδες
λίγο λάδι (ίσα στον πάτο της κατσαρόλας)
1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
5-6 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
αλάτι – πιπέρι

Και τώρα ας το φτιάξουμε:

Πλένουμε και αλατίζουμε τον κόκορα ενώ τον αφήνουμε για λίγο.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κόκορα
και τον τσιγαρίζουμε καλά.

Στην συνέχεια τον σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμο ψημένο ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ και το πιπέρι
και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα.

Συνοδεύετε με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανιτές.

Κατηγορίες
  1. Απάντηση

    Α αυτόν τον κόκορα φάγατε!!!
    Καλά καλά κι εγώ η καημένη έτρωγα σουβλάκι!!!

  2. Απάντηση

    Ξέχασα, έχει πάρει τις καλύτερες κριτικές, κι ο κριτής είναι δύσκολος δεν βάζει εύκολα βαθμό.
    Φιλάκια

    • iwanna
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Αυτά τα καλά έχουν τα νησιά μας με τα κοκόρια τους,τα μπαξεβανικά τους και το καλό κρασί τους. Να τα βλέπετε μερικοί Αθηναίοι……..

    • iwanna
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Eννοώ την Ξανθή μην παρεξηγηθώ!

  3. Απάντηση

    Σιγά μην βρούμε κόκορα χωριάτικο στην Αθήνα.
    Ακόμα κι αυτόν που πουλούν σαν χωριάτικο, μόνο τέτοιος δεν είναι.
    Εχεις δίκιο, αυτό το φαγάκι αξίζει με πραγματικά χωριάτικο κόκορα!
    Σούπερ!!

    • Λίνα
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ναι Ξανθή μου αυτόν τον κόκορα φάγαμε και χαίρομαι που άρεσε στον Θανάση. Τι να σου κάνω γλυκιά μου την άλλη φορά κανόνισε…..

    • Λίνα
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ιωάννα μου μην ανησυχείς καθόλου, εμείς εδώ δεν παρεξηγούμε ποτέ.
    Σ’ ευχαριστώ.

    • Λίνα
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Έλενα μου αυτό είναι αλήθεια, δύσκολο να βρείς τέτοιο κόκορα στην Αθήνα, μόνο αν έχει χωριό κάποιος και βρεθεί εκεί να πάρει.
    Η νοστιμιά αυτού του κόκορα είναι απερίγραπτη.

    • γαστεροπλήξ
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    όνειρο το κοκκοράκι, τι όνειρο να έβλεπε άραγε το έρμο!!!!!

    ευτυχώς ο πατέρας μου έχει δικά του κοτόπουλα, κότες, κοκκόρια, κουνέλια κι έτσι τρώμε και κανένα της προκοπής, αλλά δεν έχω παράπονο έχω και πολλούς αγαπημένους φίλους που συχνά πυκνά με προμηθεύουν χωριάτικα προϊόντα,

  4. Απάντηση

    Αγαπημένο φαγάκι, όταν έρχονται “προμήθειες” από Κρήτη, έτσι το φτιάχνω κι εγώ το κοκοράκι, όνειρο γίνεται και τα μακαρόνια απαραίτητη συνοδεία…

    • big mama
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Καλέ τι ωραία που τρώτε εσείς εκεί! Εμείς πάλι εδώ άστα να πάνε! Που να βρούμε χωριάτικο κόκορα!

    • Panoptis
    • 9 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Μόλις την προηγούμενη Κυριακή, είπα να κοιμηθώ πάραπάνω και ο κόκορας της γειτονιάς,έβαλε πείσμα να μην μας αφήσει και ανάμεσα στο ξύπνιο και στον ύπνο, αναρωτιόμουν εάν θα ήταν νόστιμος, εάν τον έκανα κρασάτο !!Και να η συνταγή…θεόσταλτη.!!

    • Λίνα
    • 10 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Γαστεροπληξ είσαι από τις τυχερές και εσύ. Είναι ωραίο να τρώμε που και που κάτι αγνό.

    • Λίνα
    • 10 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Μπέτυ και εμείς με μακαρόνια τον προτιμούμε. Είναι πολύ πιο νόστιμο έτσι.

    • Λίνα
    • 10 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Big mama γι’ αυτό είμαστε συνέχεια σε δίαιτα. Μία πέρνουμε κιλά μία τα χάνουμε. Χαχα

    • Λίνα
    • 10 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πανόπτη ακόμα δεν έμαθες τον κόκορα της γειτονιάς. Εμάς κακαρίζουν από τις 2 το πρωί αλλά τους μάθαμε πλέον.
    Αν όμως ακόμα σε ενοχλεί κάντου μία επίσκεψη κατά τις 2 το πρωί που δεν θα σε πάρουν και είδηση.Χιχι

  5. Απάντηση

    Τον μαγειρέψαμε κι εμείς στη Σάμο το καλοκαίρι κι ήτανε και αλανιάρης. Πεντανόστιμος έτσι όπως τον έφτιαξες.

    • Λίνα
    • 11 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    gvarvarvaki ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

    • elen
    • 12 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Αχ υπέροχο φαγητό!!!! πολύ αγαπημένο!!

    • Λίνα
    • 13 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Ελένη νά ‘σαι καλά. Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode