share

Αρνί με αρωματικά μπαχαρικά

από
Αρνί με μπαχαρικά

Όπως πάντα αγοράζω υλικά χωρίς να έχω προγραμματίσει, τις περισσότερες φορές, τι θα μαγειρέψω με αυτά. ‘Έτσι και το Σάββατο μπήκα στο χασάπη χωρίς πρόγραμμα. Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν ήθελα, αλλά θα πρέπει και να τρώω. Αγόρασα λοιπόν ένα κομμάτι αρνί γάλακτος και το βράδυ άρχισαν οι σκέψεις, τι να φτιάξω;;

Πήρα από τη βιβλιοθήκη ένα βιβλίο από μια συλλογή με συνταγές από διαφορετικές χώρες  που ο τίτλος του είναι Μαρόκο. Πέρασα αρκετή ώρα χαζεύοντας όλες τις συνταγές. Οι περισσότερες είχα υλικά που δεν υπήρχαν στο σπίτι. Σε όλες όμως κύριο ρόλο έπαιζαν τα μπαχαρικά.

Ευτυχώς, από αυτά υπήρχαν, οπότε αυτοσχεδίασα σε κάτι που ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει.

Η πρόθεση δεν ήταν να καταγραφεί, αλλά μετά από ερωτήσεις σε ανάρτηση στα σόσιαλ, αποφάσισα να γράψω τι έκανα, ευτυχώς υπήρχε και μια φωτογραφία, μιας και πρώτα φωτογραφίζω και μετά τρώω και ο λόγος είναι για την ανταλλαγή ιδεών με τα παιδιά μου.

Τον κύριο λόγο σε αυτό το πιάτο παίζει ένα αρωματικό μείγμα μπαχαρικών το ρας ελ χανούτ,  μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα μπαχαρικών και αξίζει να το προμηθευτείτε και για άλλους πειραματισμούς.

Στο δίκτυο υπάρχουν και προτάσεις πως θα μπορούσατε να το φτιάξετε μόνοι σας αν δυσκολεύεστε να το βρείτε.

Αρνί με αρωματικά μπαχαρικά

3 μερίδες

Συστατικά
  

  • 800 γρ αρνί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 1/2 κοτ γλυκού ρας ελ χανούτ
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (μπορούμε να έχουμε ζητήσει να το κάνει ο χασάπης μας) Το πλένουμε και το σκουπίζουμε καλά.
  • Σε γάστρα που μπορεί να μπει στην εστία της κουζίνας βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε γυρίζοντας τα με λαβίδα δυο τρεις φορές. Μεταφέρουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα.
  • Προσθέτουμε στη γάστρα τα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε χαμηλή ένταση για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ξανά στη γάστρα το κρέας, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια ένταση για μια ώρα προσέχοντας αν χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό. Μόλις το κρέας έχει βράσει και έχει μελώσει η σάλτσα αφαιρούμε από την εστία και σερβίρουμε όσο ακόμη είναι ζεστό συνοδεύοντας με ένα ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.

Σημειώσεις

Για το μπασμάτι μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode