Το Σάββατο μαζί με φίλες πήγαμε εκδρομή! Επισκεφτήκαμε το αγρόκτημα της Berryland όπου παρέα με τον αγαπητό και φιλόξενο ιδιοκτήτη της Βασίλειο Δαφνή περάσαμε ένα ευχάριστο πρωινό μαθαίνοντας για τις καλλιέργειες του κτήματος και γνωρίζοντας τα ζώα του αγροκτήματος.
Και φυσικά φύγαμε με το κάτι τις, μύρτιλλα, ντοματίνια και ντομάτες, αγγουράκια και κολοκυθάκια.
Σήμερα εγώ αφού έφτιαξα μια φοκάτσια με ντοματίνια δοκίμασα το πρώτο μου γλυκό με μύρτιλλα.
Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλοι πειραματισμοί με τα μύρτιλλα, αργότερα όταν ο χρόνος θα το επιτρέπει και εφόσον δεν τα έχουμε ήδη φάει.
Αν θέλετε και εσείς να το φτιάξετε οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό τον καιρό υπάρχουν μύρτιλλα στα Σούπερ Μάρκετ.
- 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 100 ml ηλιέλαιο
- 60 γρ καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 100 γρ φρέσκα μύρτιλλα
- 4 φορμάκια κατάλληλα για φούρνο των 200 ml
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Συνεχίζουμε με το αλεύρι χτυπώντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τα μύρτιλλα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
Αν δεν έχετε φορμάκια προτείνω να χρησιμοποιήσετε κεσεδάκια πήλινα από γιαούρτι, δεν νομίζω ότι θα αλλάξει πολύ το αποτέλεσμα.
Αν δεν βρίσκετε μύρτιλλα μπορείτε να βάλετε κεράσια ή βύσσινα.
Πολύ όμορφο δείχνει το γλυκάκι και σίγουρα νόστιμο και καλοκαιρινό!
Πανέμορφο…
Μια μπάλα παγωτό θα του πήγαινε πολύ..
Οχι ότι σκέτο υστερεί.
Πολύ ωραίο !!!
λεμόνι και μύρτιλλα ταιριάζουν υπέροχα!
ωραία ιδέα!