Για το πρωινό μας ή για το brunch μια διαφορετική έκδοση του “τηγανητού” αυγού, γιατί το πρωινό μας πρέπει να έχει νοστιμιές!!
Αυγά με μπέικον στο γκρίλ
2 άτομα
Συστατικά
- 4-5 φέτες μπέικον
- 2 αυγά
- 2 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
- 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
- μπολάκια ramekins
Οδηγίες
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά το μπέικον Σε μπολάκια ramekins στρώνουμε το μπέικον στα πλάγια και στον πυθμένα. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο τυρί.
- Σπάζουμε ένα αυγό στο κάθε μπολάκι και προσθέτουμε από πάνω στα πλάγια λίγη κρέμα και τυρί.
- Βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι με αναμμένο το γκριλ σε μέτρια ένταση για 8 - 9 λεπτά προσέχοντας να έχει ψηθεί το αυγό.
- Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί, χυμό πορτοκαλιού και ένα μυρωδάτο καφέ. Έτσι απλά αλλά διαφορετικά.
Σημειώσεις
Μπορούμε να τρίψουμε πιπέρι από πάνω.
Αν βρείτε μπέικον σε στρόγγυλες ροδέλες θα είναι ακόμη καλύτερο για την επικάλυψη του μπολ.