Παίζοντας εδώ και μέρες με τα αχλάδια έφτιαξα δυο φορές ένα σύντομο επιδόρπιο κάθε φορά με άλλες προσθήκες. Η τελευταία έγινε χάριν της σημερινής γιορτής για το Halloween σαν “παιδί” και εγώ έπαιξα.
Η διακόσμηση είναι αυτοσχέδια δική μου και είναι προαιρετική.
Είτε με ρόδι είτε με γλυκό κρασί ή και με χυμό μήλου μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα αχλάδια.
- ώριμα αχλάδια
- γλυκό κρασί μοσχάτο ή χυμό ροδιού
- ξυλάκι κανέλας Κεϊλάνης
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια κρατώντας το κοτσάνι τους. Κόβουμε ένα μικρό κομμάτι από τη βάση του προκειμένου να μπορούμε να το στήσουμε όρθιο.
- Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μικρή κατσαρόλα (ανάλογα με το πόσα θα χρησιμοποιήσουμε) και τα περιχύνουμε με το κρασί ή το χυμό ροδιού, μέχρι να σκεπάζονται μέχρι τη μέση. Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Βράζουμε σε μέτρια ένταση για 10 έως 15 λεπτά ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι τα αχλάδια μας.
- Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Μπορείτε να τα βράσετε σε χυμό μήλου προσθέτοντας και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Αν περισσέψει σιρόπι το κρατάμε για προσθήκη σε άλλες παρασκευές μας.