Κάποια βράδια, το έχω ξαναπεί, φτάνουν φωτογραφίες των πιάτων που απολαμβάνουν τα παιδιά μου, είναι κι αυτή η διαφορά ώρας και ενώ εγώ τρώω φρούτο τσουπ φτάνει ένα νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό.
Η καλύτερη μου βέβαια, παίρνω ιδέες για το τι θα φτιάξω την επόμενη μέρα ή προσεχώς μιας κι εκτός τησ φωτογραφίας φτάνει και η συνταγή.
Είναι εύκολο να γίνει, επιδέχεται τροποποίηση κάποιων υλικών και δεν έχει μεγάλο κόστος, να το βλέπουμε κι αυτό στις μέρες μας.
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. γλυκού τζίτζερ σε σκόνη ή φρέσκο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού curry
- 250 γρ γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 7-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 400 ml ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
- 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι (βάρος καθαρισμένου)
- 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα καρύδας
- μπούκοβο ή μικρές λωρίδες καυτερής πιπεριάς.
- ρύζι μπασμάτι ατμού για συνοδευτικό
- Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να διαυγάσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίτζερ και το curry ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
Για το μπασμάτι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ.
Προσοχή στην προσθήκη του καυτερού γιατί ήδη το πιάτο είναι πικάντικο λόγω του curry.
Μπορεί να προστεθεί μια πάστα curry και πάλι με προσοχή ανάλογα με το πόσο καυτερά και πικάντικα αντέχετε.