Η τελευταία ανάρτηση του χρόνου επέλεξα να είναι ένα γλυκό να αποχαιρετίσουμε γλυκά όλα τα προβλήματα του 2014 και να υποδεχτούμε το 2015 καλοπιάνοντας το να μας φέρει μόνο Υγεία και Αγάπη στις οικογένειες μας.
- 600 γρ μανταρίνια κλημεντίνες θα πάρουμε 300ml χυμό
- 300 ml νερό
- 600 ml κόκκινο κρασί
- 100 γρ ξανθιά ζάχαρη
- Μπαχαρικά ( κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο)
- 12 φύλλα ζελατίνης
- 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 75 γρ βούτυρο
- 170 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
- ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση
- Στύβουμε τις κλημεντίνες και παίρνουμε το χυμό τους, τον στραγγίζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Εγώ τα μπαχαρικά τα έβαλα σε θήκη για τσάι ώστε να μπορώ να τα αφαιρέσω εύκολα μετά. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Στο διάστημα αυτό βάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη να μουλιάσει για 5 λεπτά.
- Μετά το βράσιμο αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρασιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε τη ganache. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε κορφές. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια. Το τοποθετούμε πάνω από κατσαρολάκι που σιγοβράζει νερό και λιώνουμε. Μόλις ομοιγενοποιηθεί προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαλακά.
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή με ιδιαίτερα αρώματα και πιστεύω και γεύση! Καλημέρα!