share

Γλυκό με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα

από
Γλυκό με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα

Στην κατάψυξη μου υπήρχαν λίγα μύρτιλλα από αυτά που έφερα όταν επισκέφτηκα το κτήμα της berryland. 

Με ένα μέρος από αυτά πριν λίγες μέρες έγινε μια τάρτα με συνταγή της φίλης Εύης  από το The Healthy Cook, δεν φωτογραφήθηκε όμως, εσείς μπορείτε να δείτε τη συνταγή της και τις όμορφες φωτογραφίες της εδώ.

Για να απασχοληθεί το μυαλό και να ξορκίσουμε ότι μας το βασανίζει έφτιαξα τώρα αυτό το γλυκό, το οποίο είναι πολύ εύκολο, το μόνο που θέλει είναι λίγη αναμονή να παγώσει.

Γλυκό με λευκή σοκολάτα και μύρτιλλα

Συστατικά
  

  • 5 φύλλα ζελατίνης
  • 15 γρ κορνφλάουρ
  • 300 ml γάλα
  • 2 κοτ. σούπας κοφτές μέλι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια

Για τη σάλτσα από μύρτιλλα

  • 200 γρ μύρτιλλα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα αφήνουμε να μουλιάσουν .
  • Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο γάλα και το κορνφλάουρ και με σύρμα κουζίνας το διαλύουμε. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα και τοποθετούμε στην εστία της κουζίνας στο μέτριο. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι αρχίσει πάλι να βράζει. Σουρώνουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να διαλυθούν.
  • Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ με την τρύπα στη μέση. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τα μύρτιλλα. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα φρούτα και να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Προσοχή όταν τα μύρτιλλα είναι από την κατάψυξη βγάζουν λίγα περισσότερα υγρά και θέλει προσοχή στο βράσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν το μείγμα σοκολάτας έχει παγώσει το βγάζουμε από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι βοηθάμε να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της φόρμας. Θα πρέπει να τρεμουλιάζει μέσα στη φόρμα. Για να βοηθήσουμε περισσότερο την μεταφορά του σε φόρμα μπορούμε να τη βάλουμε για 4-5 δευτερόλεπτα σε μι λεκάνη με ζεστό νερό. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τη σάλτσα από τα μύρτιλλα.

Σημειώσεις

Προτιμήστε φρέσκα μύρτιλλα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Με τα φρέσκα φρούτα ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο βράσιμο.
Αντί για μύρτιλλα μπορούμε να βάλουμε στην εποχή τους φράουλες ή κεράσια ή αρώνια.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Amelie
    • 21 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Δροσερότατο και καλοκαιρινό!

    • Marion
    • 21 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο δροσερό γλυκάκι Ξανθή.
    Τέλειο με τη σάλτσα από τα μύρτιλα 😉

    • evi@thehealthycook
    • 21 Ιουλίου 2016
    Απάντηση

    φαίνεται υπέροχο Ξανθή!! απλό και γρήγορο!
    σ’ ευχαριστώ πολύ για την αναφορά! ελπίζω να σας άρεσε 🙂
    σε φιλώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode