Γουακαμόλε σερβιρισμένο σε κουπάκια φύλλου

Γουακαμόλε σερβιρισμένο σε κουπάκια φύλλου

Το γουακαμόλε είναι ένα μεξικάνικο συνοδευτικό με βάση το αβοκάντο.

Το έχω φτιάξει αρκετές φορές αλλά δεν το είχα γράψει ποτέ.

Προκειμένου να προσφέρω και εγώ σε ένα φιλικό γεύμα το έφτιαξα και σκέφτηκα να το σερβίρω μέσα σε κουπάκια από φύλλο κρούστας.

Το φύλλο αυτή τη φορά το άνοιξα με ένα διαφορετικό τρόπο, αλλά ήταν και το αλεύρι διαφορετικό, θα γράψω ξεχωριστά κάποια στιγμή τη διαδικασία.

Μπορείτε να τα φτιάξετε και με φύλλο κρούστας  του εμπορίου για το πιο εύκολο της διαδικασίας.

Εδώ θα δώσω τη διαδικασία για το γουακαμόλε και το ψήσιμο για τα κουπάκια.

Γουακαμόλε σερβιρισμένο σε κουπάκια φύλλου
Print Recipe
Γουακαμόλε σερβιρισμένο σε κουπάκια φύλλου
Print Recipe
Συστατικά
Για τα κουπάκια
  • 2-3 σπιτικά φύλλα για πίτα ή του εμπορίου
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • φασόλια ή μπίλιες ψησίματος
  • ταψί για μάφιν
Για το γουακαμόλε
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 μέτριο λεμόνι , χυμό και ξύσμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • φύλλα κόλιαντρου ή μαϊντανού ή ρόκας για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Για τα κουπάκια φύλλου
  1. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί για μάφιν. Κόβουμε χαρτί ψησίματος με διαστάσεις 10 x 10
  2. Σε επιφάνεια εργασίας απλώνουμε ένα φύλλο και με ένα κουπ πατ (με διάμετρο 10-11 εκατ.) κόβουμε κομμάτια από το φύλλο. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μέχρι να πάρουμε τα απαιτούμενα κομμάτια.
  3. Λαδώνουμε ελαφρά τα κομμάτια και τα τοποθετούμε ανά δυο σε κάθε θήκη του ταψιού. Βάζουμε από πάνω το χαρτί ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια ή μπίλιες ψησίματος. Με αυτό τον τρόπο το φύλλο θα ψηθεί και θα δημιουργηθούν τα κουπάκια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα αφαιρώντας τα φασόλια και αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να συνεχίσουμε με τα επόμενα αν θέλουμε περισσότερα από τις 12 θήκες που συνήθως έχει το ταψί.
Για το γουακαμόλε
  1. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Το αβοκάντο θα το καθαρίσουμε την ώρα της παρασκευής γιατί διαφορετικά θα μαυρίσει. Βάζουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι με λίγο αλάτι σε σουρωτήρι να στραγκίσουν τα υγρά τους.
  2. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το βάζουμε σε ένα μπολ ανάδευσης. Με πιρούνι ή με ένα γουδοχέρι το λιώνουμε αφήνοντας μικρά κομμάτια.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Το σερβίρισμα θα πρέπει να γίνει σύντομα, μπορούμε για λίγη ώρα να το βάλουμε στο ψυγείο.
  4. Αραδιάζουμε σε μια πιατέλα τα κουπάκια φύλλου και μοιράζουμε το γουακαμόλε. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου ή μαϊντανού ή ρόκας.
  5. Ένα διαφορετικό σερβίρισμα μπορεί να γίνει σε μικρή σαλατιέρα συνοδευόμενο με τσιπς τορτίγιας ή με μπαστουνάκια καρότου ή ωμά άλλα λαχανικά.
Σημειώσεις

Αντί της καυτερής πιπεριάς μπορεί να προστεθούν λίγες σταγόνες ταμπάσκο.

Κάποιοι δεν προσθέτουν την ντομάτα στο μείγμα αλλά την προσθέτουν στο σερβίρισμα .

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.